Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Actualizări Over-the-Air: Descarcă ușor actualizări de soft pentru automobilul tău ID.

Actualizările de soft sunt cunoscute de pe computere și smartphone-uri. Datorită actualizărilor Over-the-Air, automobilul tău ID. va avea versiunea de soft actuală. Acesta poate descărca versiunile de soft noi, folosind conexiunea de date mobile de la bord. În acest fel, funcționarea, performanța și confortul pot fi optimizate constant – și pot fi „învățate” chiar și funcții noi.

Instalarea unei actualizări Over-the-Air

Cu funcția de actualizare Over-the-Air, diferite tipuri de actualizări pot fi transmise autovehiculelor:

 • Actualizări cu funcții noi și îmbunătățiri ale aplicațiilor In-car existente (de ex. jocuri, service autovehicul)
 • Actualizări pentru sistemele autovehiculului (de ex. navigație)
 • Actualizări pentru Magazinul In-Car (de ex. pentru funcții noi, aplicații noi disponibile)
 • Actualizări software (de ex. pentru sistemul de operare din autovehicul)

Cuprinsul actualizărilor software variază. Consultă informațiile detaliate despre actualizarea ta disponibilă. Le vei primi în mesajul afișat sau în notele de publicare aferente în sistemul Infotainment.

Reține: pentru a putea recepționa actualizări Over-the-Air, ai nevoie de un contract We Connect activ.

Descărcarea unei actualizări Over-the-Air

Mai întâi, asigură-te că autovehiculul tău este în "Modul online". În autovehiculele cu software ID. 3.0 sau mai noi, înregistrează-te ca utilizator principal al autovehiculului cu ID-ul tău Volkswagen.

 • Pe ecranul de pornire, selectează "Modul online"
 • Selectează dala "Configurare" de pe ecranul Infotainment
 • Selectează Setări de confidențialitate
 • Selectează "Autovehicul/date utilizare"

Când autovehiculul tău se află în "modul online", actualizările disponibile sunt descărcate în fundal, în timp ce conduci. Descărcarea și instalarea actualizării nu va implica costuri suplimentare pentru transferul de date. Autovehiculul tău ID. te va informa prin intermediul sistemului Infotainment imediat ce o actualizare software este disponibilă pentru instalare.

"Mod online" înseamnă că transmit sau partajez datele mele de localizare?

În versiunile software anterioare, activarea "modului online" în autovehicul permitea automat transmiterea sau partajarea datelor de localizare a autovehiculului și datelor de utilizare a autovehiculului - fără posibilitatea de a selecta preferințele în aceea ce privește transmiterea sau partajarea acestor date. Începând cu actualizarea 3.0, devine posibilă activarea "modului online" simultan cu opțiunea de selectare separată a setărilor preferate în ceea ce privește datele generate de autovehicul (date autovehicul/utilizare, date de localizare, date Vehicle2X) - permițând autovehiculului tău să rămână online în timp ce ai posibilitatea de a decide ce date dorești să transmiți sau să partajezi (cu excepția funcțiilor impuse din punct de vedere legal, precum eCall). Pentru a recepționa actualizări Over-the-Air, datele despre autovehicul/datele de utilizare trebuie activate în setările de confidențialitate.

Notificare de siguranță pentru actualizările software

Reține că autovehiculul nu poate fi utilizat în timpul instalării actualizărilor software. Citește cu atenție Notele de publicare înainte de a instala o actualizare software.

Instalarea unei actualizări Over-the-Air

 1. La finalul deplasării, parchează-ți autovehiculul ID. în siguranță și activează frâna de parcare electronică. Decuplează contactul. Autovehiculul tău ID. are nevoie de o conexiune stabilă, constantă la internet, în timpul instalării.
 2. Asigură un nivel de încărcare de minim 50% și apoi decuplează priza de încărcare. Asigură-te că toate geamurile sunt închise.
 3. Pe ecranul inițial, selectează opțiunea "Actualizare disponibilă" pentru a începe instalarea actualizării. Asigură-te că modul online este activat. 
 4. Pe ecranul Actualizare sistem poți selecta "Mai multe informații" pentru a vedea Notele de publicare - citește-le cu atenție înainte de a instala actualizarea. Dacă există și alte condiții de îndeplinit înainte de instalare (de ex. închiderea geamului), autovehiculul tău ID. le va afișa în sistemul Infotainment înainte de începerea instalării. 
 5. Odată ce ai citit notele de publicare și nu mai este necesară nicio altă acțiune, apasă butonul "Instalare". 
 6. Dacă primești un mesaj în sistemul Infotainment al autovehiculului tău ID. cu informații suplimentare despre instalarea actualizării, te rugăm să faci clic pe "OK" după ce l-ai citit. După aceea, poți începe actualizarea software. 
 7. Instalarea începe imediat ce cobori și încui autovehiculul.
 8. Dacă deschizi autovehiculul tău ID. în primele două minute de la încuierea autovehiculului, instalarea va fi anulată. În timpul instalării actualizării, nu-ți vei putea utiliza sau încărca autovehiculul ID.
 9. Imediat ce instalarea este finalizată, vei fi informat pe afișajul sistemului Infotainment și pot seta apoi un utilizator principal.

Notă: Nu este posibilă revenirea la versiuni software anterioare.

Te bucuri acum de funcții noi și optimizate. Volkswagen îți dorește distracție plăcută și drum bun în autovehiculul tău ID.

Pentru a utiliza serviciile We Connect ai nevoie de un cont de utilizator Volkswagen ID și trebuie să te autentifici în We Connect cu numele tău de utilizator și parola. Un contract We Connect sau We Connect Plus separat trebuie de asemenea încheiat online cu Volkswagen AG. Pentru We Connect Plus, după livrarea autovehiculului, ai la dispoziție 90 de zile pentru a înregistra autovehicul la adresa www.myvolkswagen.net sau prin intermediul aplicației "Volkswagen We Connect" (disponibilă în App Store și Google Play Store) și poți utiliza serviciile pe întreaga durată a perioadei gratuite agreate. Utilizarea serviciilor mobile online We Connect este facilitată prin intermediul unei conexiuni la internet integrate. Volkswagen AG va răspunde pentru costurile aferente transferului de date pe teritoriul Europei, cu excepția serviciilor "Streaming & Internet" și a unor aplicații in-car individuale.  Alternativ, poți utiliza Internet Radio și streaming media cu un dispozitiv mobil (de ex. smartphone), cu condiția ca acesta să aibă capacitatea de a funcționa ca hotspot Wi-Fi mobil. În acest caz, serviciile corespunzătoare sunt disponibile numai dacă există un contract de telefonie mobilă separat între tine și operatorul tău de telefonie mobilă și numai în cadrul zonei de acoperire a respectivei rețele mobile. Costuri suplimentare (de exemplu, taxe de roaming) pot apărea la transferul de date prin Internet, în funcție de abonamentul tău de telefonie mobilă și în special la utilizarea serviciilor în străinătate. Un smartphone cu un sistem de operare iOS sau Android adecvat și cartelă SIM cu opțiune de date cu un contract de date mobile existent sau unul care se va încheia separat între tine și furnizorul tău de date mobile sunt necesare pentru utilizarea aplicației gratuite We Connect. Disponibilitatea serviciilor individuale We Connect și We Connect Plus descrise în pachete poate să difere de la țară la țară și depinde atât de autovehicul, cât și de echiparea acestuia. Serviciile sunt disponibile pentru perioada contractuală agreată și pot face obiectul unor modificări substanțiale sau pot fi întrerupte pe perioada contractului. Poți găsi mai multe detalii la adresa www.connect.volkswagen-we.com și la partenerul tău Volkswagen. Pentru informații legate de costurile pentru date mobile, consultă furnizorul tău de date mobile.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen