Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Pompă de căldură: încălzire eficientă

În modelele complet electrice ID. o pompă de căldură opțională asigură încălzirea eficientă energetic a habitaclului. Astfel, pentru încălzire este necesar mai puțin curent de la baterie.

În modelele complet electrice ID. o pompă de căldură opțională asigură încălzirea eficientă energetic a habitaclului. Astfel, pentru încălzire este necesar mai puțin curent de la baterie.

Pompă de căldură: încălzire eficientă

În modelele complet electrice ID. o pompă de căldură opțională asigură încălzirea eficientă energetic a habitaclului. Astfel, pentru încălzire este necesar mai puțin curent de la baterie.

Poți afla de aici aceasta și multe altele despre pompele de căldură:

  • o pompă de căldură condensează un agent de răcire lichid și încălzește astfel aerul care circulă prin circuitul pompei.
  • Astfel, pentru încălzirea autovehiculului electric iarna trebuie utilizată mai puțină energie din bateria de înaltă tensiune.
  • Acest lucru poate oferi un avantaj în materie de autonomie. Cât de mare este acesta depinde și de stilul individual de condus.
  • Pompele de căldură utilizate opțional la modelele ID. utilizează agentul de căldură dioxid de carbon, care are un impact mai scăzut asupra mediului.

Economie de energie datorită pompei de căldură

Autovehiculele electrice nu pot apela pentru încălzire la căldura reziduală a unui motor cu ardere internă. De aceea, ele trebuie să consume energie suplimentară pentru a încălzi habitaclul, ceea ce, de exemplu iarna, poate afecta consumul de curent și autonomia.

O soluție poate fi o pompă de căldură: aceasta poate facilita încălzirea eficientă a habitaclului, fiind necesară mai puțină energie din baterie pentru încălzire. Astfel poate rezulta un avantaj în materie de autonomie comparativ cu autovehiculele electrice fără pompă de căldură.

Așa funcționează o pompă de căldură

Pompele de căldură ultra-eficiente care pot fi comandate opțional pentru modelele ID. de  la Volkswagen , condensează un agent de răcire lichid la presiune ridicată. Astfel se generează căldură, care încălzește aerul rece care circulă prin pompă. Principiul fizic din spate:

  • la transformarea lichidelor în stare gazoasă (vaporizare) trebuie consumată energie.
  • Invers, la transformarea din gazos în lichid (condensare), se eliberează energie.

Așadar, bateria autovehiculului electric trebuie să alimenteze numai compresorul pompei de căldură, nu și încălzirea electrică. Astfel necesarul de energie pentru încălzirea habitaclului autovehiculelor electrice scade.

Pompele de căldură din modelele ID. facilitează generarea de căldură într-un mod deosebit de economic energetic, utilizând și căldura respectiv energia din aerul ambiental și încălzind-o cu un consum relativ redus.

O pompă de căldură utilizează și energia din aerul ambiental.

Mai bine pentru mediu, mai bine pentru tine

Pompa de căldură din modelele ID. oferă așadar din prima mai multe avantaje:

1

Sustenabilitate: Agentul de răcire utilizat R744 (dioxid de carbon) este un gaz care, comparativ cu agenții de răcire fluorurați este mai puțin agresiv cu mediul.

2

Eficiență: necesarul de putere pentru încălzirea habitaclului este, la temperaturi exterioare sub 0° C, mai redus decât la un autovehicul fără pompă de căldură.

3

Autonomie: puterea economisită scade consumul de curent și degrevează astfel capacitatea bateriei, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra autonomiei.

Cât de mare este posibilul tău avantaj în materie de autonomie este determinat, printre altele, și de comportamentul individual de condus.

 

Căci în general sunt valabile următoarele: cu cât viteza medie este mai mică, cu atât influența încălzirii este mai mare și cu atât este mai mare influența pozitivă a pompei de căldură asupra autonomiei totale.

Mai multă eficiență în viața de zi cu zi

În special în traficul urban îți poți crește autonomia cu ajutorul unei pompe de căldură. În același timp, tehnologia eficientă contribuie în mod pozitiv la un viitor sustenabil. Și asta de obicei pe întreaga durată de viață a mașinii.

Modelele noastre ID. . Test drive sau configurare imediată?
Pe aici spre modelele noastre ID.

Dorești să cunoști modelele noastre complet electrice ID. mai îndeaproape? Atunci stabilește un test drive la un partener comercial din apropierea ta. Sau utilizează configuratorul nostru online, pentru a crea modelul ID. la care visezi.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen