Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Timpii de livrare ai autovehiculelor noi

Autovehiculele noastre sunt acum din nou cu livrare rapidă.

Autovehiculele noastre sunt acum din nou cu livrare rapidă.

Timpii de livrare ai autovehiculelor noi

Autovehiculele noastre sunt acum din nou cu livrare rapidă.

Timpii de livrare lungi au avut multe motive. Însă: livrăm din nou mai rapid!

Din cauza cumpărăturilor online cu expediere expres, ne-am obișnuit cu livrarea extrem de rapidă a comenzilor noastre. În cazul mașinilor însă, un termen de livrare de trei până la șase luni este perfect normal. În lunile anterioare, în special situația livrărilor mașinilor electrice și hibrid a fost tensionată din cauza disponibilității limitate a semiconductorilor și crizei de aprovizionare. Însă aceste circumstanțe se îmbunătățesc acum constant și putem livra din nou mai rapid!

Întrebări și răspunsuri

De ce timpii și termenele de livrare au fost greu de planificat?

Acest lucru a fost provocat de exemplu de lipsa de semiconductori resp. microcipuri, precum și de întârzieri în lanțurile de aprovizionare, care atrag după sine dificultăți în producția industriei de aprovizionare și producția de autovehicule.

De ce a existat o criză a semiconductorilor resp. microcipurilor?

Cererea de semiconductori a depășit oferta producătorilor de chipuri, deoarece aproape toate domeniile au nevoie de tot mai multe astfel de componente, care urmare a evoluției digitalizării. Evenimente locale și întreruperi ale producției ca urmare a închiderii temporare a fabricilor producătorilor de chipuri au înrăutățit suplimentar situația.

Ce sunt semiconductorii?

Semiconductorii sunt componenta principală a microcipurilor și parte a circuitelor electronice. În mașinile moderne, ele se folosesc în numeroase puncte: sistemul electronic de putere și comandă, sistemul Infotainment, afișajele digitale, camere și alți senzori. În cazul unei dificultăți în livrarea anumitor semiconductori, este posibil ca anumite echipări sau întregi pachete de echipare din autovehicul să nu poată fi produse. Astfel, timpul de livrare crește semnificativ.

De ce nu poate Volkswagen pur și simplu schimba producătorul de chipuri?

Pentru componentele complexe ale din punct de vedere tehnic din industria auto sunt necesare chipuri speciale cu un grad ridicat de siguranță împotriva defectării. La nivel mondial există puține companii producătoare, care îndeplinesc aceste cerințe ridicate de calitate și siguranță.

Ce măsuri ia Volkswagen împotriva întârzierilor?

Dacă echipări individuale nu sunt disponibile temporar ca urmare a deficitului de semiconductori, adaptăm oferta de echipări cât mai repede posibil. Partenerii Volkswagen vor fi informați în timp util în acest sens și pot efectua la nevoie, de comun acord cu clienții lor, modificări ale comenzilor existente, pentru a scurta timpul de livrare.

Nu dorești timpi de așteptare lungi? Astfel rămâi mobil

În prezent la modelele cu toate tipurile de propulsie pot apărea întârzieri de livrare. De aceea dorim să îți recomandăm gama noastră variată de autovehicule noi disponibile imediat. Vei găsi acolo în plus o selecție largă de modele ID.3, ID.4 și ID.5 disponibile rapid, care facilitează accesul direct în lumea mobilității electrice.

Volkswagen cu abonament auto

Abonamentul auto îți oferă un pachet complet fără griji: confort, siguranță la planificarea financiară și flexibilitate. Contra unui preț lunar fix, conduci un model Volkswagen puțin rulat - inclusiv echipare confortabilă. Cu duratele de derulare oferite, de 3, 6, 12, 18 sau 24 de luni rămâi întotdeauna flexibil.

Informații suplimentare

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen