Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Încărcare & autonomie Cum pot plăti?

Cu un autovehicul electric ai de la început mai multe posibilități de plată simple și comode: prin aplicație, card de încărcare sau card de credit. Și în curând, datele tale de autentificare vor fi salvate în mașina ta. Atunci nu va mai trebui decât să o conectezi la stația de încărcare. Procedura de plată se derulează automat. Și cel mai bun lucru este următorul: Există stații de încărcare publice, de exemplu în parcările supermarketurilor, unde încărcarea este chiar gratis.

Priză și Wallbox

Dacă îți încarci autovehiculul electric acasă, de la priză sau un Wallbox, vei plăti încărcarea bateriei pe următoarea factură de curent. Mai simplu de atât nu se poate.

Stații de încărcare publice

Și la stațiile de încărcare publice contra cost din oraș sau de pe autostradă plătitul este foarte simplu: Ca șofer al unui autovehicul electric, vei alege un furnizor, care îți facturează curentul cu care încarci. Acest așa numit Mobility Service Provider (MSP) îți oferă un tarif de facturare care se potrivește perfect nevoilor tale - la fel ca în cazul tarifului tău pentru telefonie mobilă: Și aici îți poți adapta opțiunile individuale în funcție de nevoile și consumul tău individual. Dacă la un moment dat, furnizorul tău nu este conectat la o stație de încărcare, o poți totuși folosi prin așa numita încărcare Ad-hoc și poți achita direct la Charge Point Operator (CPO) de ex. cu cardul de credit.

Tipuri de plată

Pentru decontarea curentului cu care ai alimentat, stația de încărcare trebuie bineînțeles să știe cine ești. În funcție de furnizor, te poți autentifica cu un card de încărcare sau prin intermediul unei aplicații (prin comunicare NFC sau cod QR). Alege pur și simplu ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Decontarea se realizează prin intermediul metodei de plată salvate de tine (de ex. decontare prin bancă, PayPal sau card de credit). Sau utilizezi încărcarea Ad-hoc și plătești direct la CPO cu cardul de credit.

Plug & Charge (interfață ISO)1

Pentru ca procesul de încărcare să fie și mai simplu, în viitor nu va mai trebui decât să conectezi cablul de încărcare și încărcarea va începe. În cazul acestei tehnologii, denumită și Plug & Charge, datele tale de autentificare sunt memorate o singură dată în mașină. Apoi, stația de încărcare identifică automat cine ești. Foarte practic.

Această tehnică va fi implementată din 2022 și va fi introdusă pas cu pas prin intermediul unui standard certificat ISO, pentru ca în viitor să poți utiliza tot mai multe stații de încărcare Plug & Charge.

Încărcare gratuită

Pe lângă stațiile de încărcare contra cost există în plus și numeroase stații de încărcare publice, de unde poți alimenta gratuit cu curent. De exemplu în parcările marilor supermarketuri sau magazine de amenajări. Astfel, cumpărăturile sunt de două ori mai distractive.

We Charge - noul serviciu de încărcare de la Volkswagen

încărcare și plată. Simplu și transparent.

 

Prin We Charge ai acces direct la rețeaua publică de încărcare și îți poți încărca, cu contractul tău de încărcare, autovehiculul electric peste tot în Europa. Foarte comod, de pe smartphone, prin intermediul aplicației We Connect ID. 2 de la Volkswagen. Autentificarea la stațiile de încărcare se realizează fie cu cardul de încărcare We Charge, cu aplicația We Connect ID. sau, imediat ce tehnologia va fi lansată la scară largă, prin Plug & Charge - în acest caz, stația de încărcare știe de la autovehiculul tău electric cine ești.

În timp ce încarci, poți vedea relaxat pe drum cu We Charge prin intermediul aplicației We Connect ID.. 2, starea de încărcare, poți controla procesul de încărcare și preclimatizarea sau poți primi notificări push. Dacă de ex. procesul de încărcare s-a încheiat sau dacă s-a întâmplat să apară o eroare la încărcare. În plus, We Charge îți oferă, prin intermediul contractului de încărcare încheiat, plata ulterioară inclusiv factură și rezumatul tranzacțiilor. Totul complet automat. Sau, pe scurt: We Charge.

Mai multe despre We Charge

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen