Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Reciclarea și colectarea
autovehiculelor Volkswagen scoase din uz

Companiile de colectare certificate se vor asigura că mașina ta va fi reciclată în proporție de 95%

Automobilul tău Volkswagen urmează să fie scos din uz? În calitate de producător, suntem conștienți de responsabilitățile noastre și vom colecta produsele noastre, odată ce au ajuns la finalul duratei lor de viață. Află mai multe despre procesul de reciclare aici, precum și despre condițiile legale pentru colectarea gratuită a autovehiculelor, bateriilor uzate și deșeurilor provenite din echipamente electrice și electronice.

Reciclarea

Avem în vedere reciclarea încă din timpul procesului de proiectare

Sustenabilitatea este o parte integrantă a întregului nostru lanț de procese, cu impact asupra proiectării produselor, producției și reciclării unui autovehicul. Măsurile contribuie la conservarea mediului, de exemplu, prin economisirea resurselor.

Măsuri implementate în timpul proiectării autovehiculului

Încă din faza de proiectare a unui model Volkswagen nou, ne asigurăm că autovehiculul poate fi reciclat în mod ecologic, odată ce ajunge la finalul duratei sale de viață.

Află mai multe despre măsuri

Materiale reciclate

Obiectivul nostru este să ne reducem consumul de materii prime noi. În acest scop, utilizăm materiale reciclate la fabricarea autovehiculelor noastre, de ex. materiale plastice reciclate realizate din deșeuri sau surplusuri de materiale din producție. Acestea reprezintă o mică parte din autovehiculul nou.

Calitate constantă

Fie că sunt produse noi sau materiale reciclate, toate componentele noastre îndeplinesc standardele noastre înalte. Utilizăm numai materiale reciclate de înaltă calitate, supuse unor teste riguroase înainte de a fi folosite.

Exemplificarea materialelor plastice reciclate
cu ajutorul a două modele

Golf 8

Vom explica utilizarea materialelor plastice reciclate la și în modelul Golf 8.

Mai multe despre materialele reciclate în modelul Golf 8

ID.4

Aflați de aici unde sunt utilizate materiale plastice reciclate în modelul ID.4 și ce proporție reprezintă acestea.

Mai multe despre materialele reciclate în modelul ID.4

Colectarea autovehiculelor scoase din uz

Simplu și gratuit

Este timpul ca automobilul tău Volkswagen să fie reciclat și reutilizat? Nu trebuie decât să îl aduci la unul dintre centrele noastre de colectare. Va fi reciclat , gratuit, în conformitate cu condițiile legale în vigoare.

Găsește un centru de colectare VSU

 

Procesul de reciclare

1. Returnarea

Condiţii

Nu contează când a avut loc prima înmatriculare a automobilului tău Volkswagen: începând cu 1 ianuarie 2007 îl poți returna gratuit la unul dintre centru de colectare certificate. Următoarele condiții se aplică pentru o returnare gratuită:

 • Automobilul tău Volkswagen a fost înmatriculat în UE timp de cel puțin o lună anterior scoaterii sale din uz.
 • Automobilul tău Volkswagen este complet, respectiv are toate piesele și componentele de bază (inclusiv motorul, cutia de viteză, unitățile de comandă și toate celelalte piese).
 • În automobilul tău Volkswagen nu se află deșeuri sau piese care nu țin de autovehicul.
 • Poți returna automobilul tău Volkswagen împreună cu documentul său original de înmatriculare sau un document de înmatriculare echivalent din UE. La schimb, ți se va emite un certificat de casare, necesar pentru scoaterea din evidențe a autovehiculului (scoatere finală din uz) de la biroul de înmatriculări.

 2. Pregătirea

Autovehiculul tău scos din uz va fi pregătit apoi pentru reciclare. Componentele sau lichidele eliminate vor fi colectate separat și pot fi reutilizate, reciclate sau revalorificate.

 • Bateria este scoasă.
 • Airbagurile și dispozitivele de tensionare a centurilor de siguranță sunt neutralizate.
 • Toate lichidele funcționale (combustibil, ulei motor, ulei cutie viteze și ulei amortizoare, lichid frână, lichid răcire, agentul refrigerent sistem climatizare) sunt eliminate.

3. Demontarea

După eliminarea anumitor componente, acestea pot fi reintroduse imediat în circuitul de reciclare. Autovehiculul este presat  în presa pentru autovehicule și este pregătit astfel pentru tocător.

 • Catalizatoarele sunt demontate în vederea recuperării metalelor prețioase din interiorul lor, precum platină, paladiu și rodiu.
 • Roțile și anvelopele sunt demontate.
 • Componentele și grupurile motopropulsoare sunt demontate, pentru a fi utilizate ca piese de schimb second hand.
 • Demontarea pieselor din plastic în vederea reciclării materialelor depinde de cadrul economic și de cererea actuală de pe piață pentru materiale reciclate.

4. Tocătorul

Restul caroseriei pregătite anterior este dezmembrat în bucăți de dimensiunea unui pumn în tocător și este separat apoi în mai multe grupuri de materiale, conform unui sistem de sortare pe mai multe niveluri:

 • Sortarea sub flux de aer
 • Separare magnetică
 • Curenți turbionari

Deșeurile de metale reciclabile reprezintă 75% din întregul autovehicul.

 • Materialele feroase și oțelul pot fi utilizate ca materii prime pentru oțel de înaltă calitate.
 • Metalele neferoase precum cuprul, aluminiul și zincul sunt filtrate de fracțiune grea din deșeurile tocate și tratate suplimentar.
 • Deșeurile tocate de fracțiune ușoară conțin printre altele scaunele autovehiculului tău scos din uz.

5. Tehnologia post-tocare

Reziduurile de la tocare (deșeuri tocate de fracțiune ușoară și elementele non-metalice ale deșeurilor tocate de fracțiune grea) conțin încă materiale organice valoroase. În procesele post-tocare, cum ar fi procesul Volkswagen SiCon, reziduurile sunt reduse și mai mult și separate unele de altele, permițând reciclarea acestora.

 • Granulatul de tocătură procesat - alcătuit din materiale plastice dure - poate fi utilizat în producția de oțel ca înlocuitor pentru lubrifiantul greu sau praful de cărbuni.
 • Puful de tocătură, alcătuit din fibre textile și spuma din scaune, poate înlocui praful de cărbuni de înaltă calitate, ca agent de deshidratare pentru sedimentul din apele reziduale.
 • Nisipul de tocătură, alcătuit din sticlă, rugină și reziduuri de vopsea poate fi utilizat ca material de construcții, după o procesare ulterioară.

Colectarea și reciclarea bateriilor

Bateriile nu trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere. Află de aici ce trebuie să faci cu bateriile uzate. 

Mai multe despre Colectarea bateriilor

Colectarea și reciclarea echipamentelor electrice și electronice uzate

Afă mai multe despre drepturile și îndatoririle tale legate de eliminarea dispozitivelor electrice sau electronice.

Returnarea echipamentelor uzate

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen