Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Bateria de înaltă tensiune: garanție și întreținere

Inima autovehiculului electric este bateria de înaltă tensiune. Aici afli informații importante despre îngrijire, managementul încărcării și garanția aplicabilă bateriei autovehiculului electric de la Volkswagen – ca să te poți bucura zi de zi, lună de lună, cât mai mult posibil de modelul tău ID. .

Inima autovehiculului electric este bateria de înaltă tensiune. Aici afli informații importante despre îngrijire, managementul încărcării și garanția aplicabilă bateriei autovehiculului electric de la Volkswagen – ca să te poți bucura zi de zi, lună de lună, cât mai mult posibil de modelul tău ID. .

Bateria de înaltă tensiune: garanție și întreținere

Inima autovehiculului electric este bateria de înaltă tensiune. Aici afli informații importante despre îngrijire, managementul încărcării și garanția aplicabilă bateriei autovehiculului electric de la Volkswagen – ca să te poți bucura zi de zi, lună de lună, cât mai mult posibil de modelul tău ID. .

Poți afla de aici aceasta și multe altele despre bateria mașinii tale electrice:

  • cu îngrijirea corectă a bateriei tale de înaltă tensiune ajungi mai departe.
  • Trei reguli de aur contribuie la o autonomie mai mare.
  • Pentru a încărca corect, trebuie să ții cont de comportamentul tău de condus.

Îngrijirea corectă te duce mai departe

Fiecare baterie litiu-ion a unei mașini electrice este supusă unui proces de îmbătrânire și uzură natural. Spre deosebire de autovehiculele cu motor cu ardere internă, unde motorul este cel îngrijit, la mașina electrică îngrijirea se concentrează asupra acumulatorilor litiu-ion și asupra motorului electric. Prin urmare, tratarea corectă a autovehiculelor electrice poate contribui decisiv la menținerea tehnologiei litiu-ion într-o stare îngrijită, și astfel la capacitatea de a stoca pentru cât mai mult timp posibil cât mai multă energie per proces de încărcare. Obiectivul ar trebui să fie păstrarea capacității utile a bateriilor pentru cât mai mult timp posibil la un nivel ridicat. De aceea am compilat aici pentru tine câteva sfaturi utile despre îngrijirea bateriei de înaltă tensiune a autovehiculului tău electric. Astfel poți contribui pe termen lung la o autonomie mai mare și la menținerea valorii propulsiei electrice și, implicit a autovehiculului tău electric. 

Trei reguli de aur pentru mai multă autonomie

Îngrijirea bateriei autovehiculului tău electric este relativ simplă. Dacă respecți următoarele trei reguli de aur, ai făcut deja multe pentru o viață îndelungată a acumulatorului autovehiculului electric și te-ai asigurat că mașina ta își păstrează o autonomie mare, iar tu poți face mult bine pentru bilanțul tău personal în materie de CO2:

  1. Nu încărca bateria în regim zilnic pe distanțe scurte peste 80%.
  2. La peste 12 ore de staționare, autovehiculul ar trebui să fie încărcat între 30% și 80% .
  3. Pentru încărcarea completă (100%) a bateriei autovehiculului electric, setează un temporizator de încărcare în managerul de încărcare și apoi pornește cât mai repede la drum.

Încărcare foarte simplă: cu managerul de încărcare

Pentru a porni la drum cu încărcare în orice moment, îți recomandăm managerul inteligent de încărcare din modelele noastre ID. . Indiferent dacă setezi limite de încărcare pentru baterie, stabilești locații pentru încărcare și alegi între încărcarea imediată sau decalată - operarea sa simplă prin touchpadul sistemului Infotainment face ca gestionarea bateriei de înaltă tensiune să îți fie foarte simplă.

Diferite tipuri de deplasări,
diferite tipuri de încărcare

Pentru încărcare corectă un anume factor este decisiv: comportamentul tău de condus. Căci modul în care îți utilizezi autovehiculul electric (distanțe scurte zilnice sau călătorii mai lungi pe autostradă), are efect asupra limitei optime de încărcare, duratei și intensității încărcării.

Încărcare imediată

Wählen Sie das Fahrprofil für Ihr Auto
Einstellungen im Lademanager Kurzstrecke (Tägliche Fahrt zur Arbeit, Zum Einkaufen, Geringe Reichweite erforderlich) Langstrecke (Geplante Urlaubsfahrt, Fernreise über Autobahn, Höchstmögliche Reichweite erforderlich)
Obere Ladegrenze 80 % 100 % (Standzeiten vermeiden)
Untere Ladegrenze 20 % im Sommer / 40 % im Winter 40 %
Ladestrom a. Reduziert bei AC-Laden über Nacht | b. Erhöht bei AC-Laden und wenig Ladezeit a. Reduziert bei AC-Laden über Nacht | b. Erhöht bei AC-Laden und wenig Ladezeit
Schnellladen Tägliches DC-Laden vermeiden DC-Laden während der Langstrecke nutzen

Sfaturi pentru vară și iarnă

Pe lângă limitele inferioare de încărcare pentru anotimpul cald respectiv cel rece (a se vedea mai sus) mai există și alte aspecte care pot contribui la o viață lungă a acumulatorului. De exemplu, evitarea temperaturilor ambientale extreme. De aceea, parchează vara pe cât posibil la umbră, iar iarna pe cât posibil într-un garaj. Iarna se recomandă și încărcarea acumulatorului direct după o călătorie, deoarece atunci acesta este deja preîncălzit. Acest lucru îl protejează și scurtează și durata de încărcare.

Un lucru este sigur: Garanție și durată de viață

Durata de viață și performanța unei baterii litiu-ion depind și de factori externi cum ar fi de ex. temperatura ambientală. În cadrul domeniului de aplicare al garanției și în condițiile enumerate acolo, Volkswagen AG acordă cumpărătorului unui autovehicul electric nou, din fabrică, cu propulsie electrică, în cazul utilizării corecte, o garanție de opt ani (sau până la un kilometraj de 160.000 de kilometri, în funcție de care eveniment survine primul) pentru faptul că nu va exista o scădere a capacității utile a bateriei sub 70%. Acest lucru îți oferă siguranță pentru viitor și demonstrează cât de importantă este pentru noi mobilitatea de mâine.

 

Sistem de protecție pentru baterie

Pentru a împiedica supraîncărcări și descărcări profunde nedorite, dăunătoare ale sistemului bateriei tale, am instalat două tampoane de siguranță sub formă de rezerve de urgență. Astfel, în cazuri de excepție, nu ai la dispoziție întreaga capacitate sub formă de energie utilă, însă avem grijă ca bateria ta de înaltă tensiune să nu sufere daune.

1. Capacitate totală
2. Capacitate utilă
3. Protecție la supraîncărcare
4. Protecție împotriva descărcării profunde

Modelele noastre ID. . Test drive sau configurare imediată?
Pe aici spre modelele noastre ID.

Dorești să cunoști modelele noastre complet electrice ID. mai îndeaproape? Atunci stabilește un test drive la un partener comercial din apropierea ta. Sau utilizează configuratorul nostru online, pentru a crea modelul ID. la care visezi.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen