Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Afișaj head-up cu realitate augmentată: navigație inovatoare

Modelele noastre ID. oferă o navigare intuitivă, inovatoare prin traficul rutier: Afișajul head-up cu realitate augmentată este o noutate tehnică ce face informațiile să se contopească cu realitatea direct în câmpul tău vizual.

Modelele noastre ID. oferă o navigare intuitivă, inovatoare prin traficul rutier: Afișajul head-up cu realitate augmentată este o noutate tehnică ce face informațiile să se contopească cu realitatea direct în câmpul tău vizual.

Afișaj head-up cu realitate augmentată: navigație inovatoare

Modelele noastre ID. oferă o navigare intuitivă, inovatoare prin traficul rutier: Afișajul head-up cu realitate augmentată este o noutate tehnică ce face informațiile să se contopească cu realitatea direct în câmpul tău vizual.

Poți afla de aici aceasta și multe altele despre AR Head-up-Display: 

  • afișajul head-up cu realitate augmentată extinde realitatea cu informații importante.
  • Printre acestea se numără indicații ale sistemului de navigație sau avertizări de la sistemele de asistență pentru șofer.
  • Pentru o vizualizare bună, sistemul calculează permanent amplasarea simbolurilor.

O tehnologie, care schimbă fundamental condusul

Augmented Reality - în traducere "realitate augmentată" - integrează vizual elemente virtuale aproape unitar în lumea reală. Volkswagen este primul producător de volum din lume care a introdus un Augmented-Reality-Head-up-Display în segmentul compact. Cu ajutorul acestuia, șoferii unui model ID. au  întotdeauna navigația în fața ochilor dacă doresc acest lucru. 

Augmented Reality integrează vizual elemente virtuale aproape unitar în lumea reală.

 

Afișajul head-up cu realitate augmentată de la Volkswagen este un instrument de informare, care extinde realitatea cu texte, imagini sau animații tridimensionale. În acest mod, informații utile sau indicații de avertizare pot fi proiectate direct în câmpul vizual de pe parbriz, în cadrul limitelor sistemului. Iar tu poți reacționa fără întârziere.

Astfel, parbrizul devine un ecran de proiecție

Informațiile sunt reprezentate pe două planuri de imagine: o zonă apropiată pentru afișări 2D și un plan îndepărtat mai mare, pentru afișări 3D dinamice.

  • Fereastra dinamică mare afișează indicații de la sistemul de navigație sau sistemele de asistență, la o distanță virtuală de circa 10 în fața mașinii. În locul unei hărți de navigație poți vedea așadar săgețile de virare și punctele de destinație exact acolo unde te deplasezi: pe carosabil.
  • Sub această fereastră mare pentru planul îndepărtat se află fereastra pentru planul apropiat. Aceasta afișează indicații de stare precum viteza și indicatoare rutiere, care par să plutească la circa trei metri în fața șoferului. Aceste afișaje nu comunică nici o acțiune direct necesară. Astfel poți monitoriza informații anticipative, fără a-ți lua privirea de la drum.

Utilizare practică

Dacă de exemplu mașina se apropie de o intersecție în care, conform traseului calculat, trebuie să vireze, sistemul afișează două indicații.

În primul pas afișează o notificare prealabilă în planul carosabilului, în al doilea trei săgeți de direcție amplasate în intersecție. Cu cât te apropii mai mult de intersecție, cu atât aceste săgeți devin mai mari. În același timp, ele se estompează, pentru a menține vizibilitatea asupra drumului. Și indicații legate de avertizări de la sistemele de asistență pentru șofer precum Lane Assist sau Travel Assist sunt vizualizate prin intermediul sistemului.

Săgețile de direcție se estompează imediat ce mașina se apropie de viraj.

Tehnologie complexă explicată simplu

Ascunsă adânc în planșa de bord se găsește inima afișajului head-up cu realitate augmentată de la Volkswagen: Picture Generation Unit. Aceasta generează fascicule de raze care sunt transmise de un afișaj LCD spre două oglinzi plane. Zonele pentru apropiere și distanță sunt separate acolo și proiectate prin intermediul unei oglinzi concave de mari dimensiuni pe parbrizul autovehiculului.

Pentru ca șoferul să poată vedea informațiile în raportul corect față de lumea înconjurătoare, unul dintre cele două calculatoare centrale din autovehicul calculează amplasarea simbolurilor. Datele brute pentru aceasta sunt furnizate de camera frontală, senzorul radar și harta de navigație a mașinii. La final, reprezentările AR sunt stabilizate și adaptate la geometrica sistemului optic de proiectare.

Modelele noastre ID. . Test drive sau configurare imediată?
Pe aici spre modelele noastre ID.

Dorești să cunoști modelele noastre complet electrice ID. mai îndeaproape? Atunci stabilește un test drive la un partener comercial din apropierea ta. Sau utilizează configuratorul nostru online, pentru a crea modelul ID. la care visezi.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen