Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

WLTP: standarde noi pentru determinarea consumului.

Mai apropiate de consumul real: WLTP revizuieşte valorile de consum.

*De la 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare, armonizate la nivel mondial pentru autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure - WLTP). Aceasta este o procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP înlocuieşte ciclul european de conducere (NEDC), care este ciclul de teste utilizat până la respectiva dată. Având în vedere condiţiile realiste de testare, valorile de consum şi de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP sunt în multe cazuri mai mari decât cele măsurate conform NEDC.

Start Video

WLTP oferă informaţii mai clare.

WLTP reformează procedurile de măsurare şi verificare pentru producătorii auto. Toate informaţiile importante dintr-o privire.

Ce este WLTP?

Citiţi aici cum vor fi determinate în viitor aceste valori în baza noii proceduri de testare.

Motivele implementării procedurii WLTP.

WLTP va oferi în viitor date de consum mai realiste, în baza datelor din traficul real, colectate din întreaga lume. Puteţi citi aici ce anume se modifică prin implementarea noii proceduri de testare.

NEFZ și WLTP.

Ab Herbst 2017 wird das NEFZ-Messverfahren durch WLTP abgelöst. Neue Testparameter sorgen für realistischere Werte. Wie genau sich die Verfahren in der Praxis unterscheiden, lesen Sie hier.

NEFZ, WLTP und RDE: ein Vergleich im Überblick.

Längere Strecken, kürzere Standzeiten: Mit WLTP kommt das Testverfahren zur Messung von Kraftstoffverbrauch und CO2-Werten eines Fahrzeugs auf den Prüfstand. So unterscheiden sich die Fahrzyklen:

NEFZ im Überblick.

Der genormte Fahrzyklus NEFZ gilt für alle Personenkraftwagen und leichte Nutzfahrzeuge. Er wurde 1992 von der Europäischen Union eingeführt, um den Kraftstoffverbrauch und fahrzeugspezifische Emissionen zu ermitteln und vergleichbare Werte zu liefern. Hier sehen Sie auf einen Blick, welche Rahmenbedingungen seinen Messungen zugrunde liegen.

WLTP im Überblick.

Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure, kurz WLTP, ist eine weltweit harmonisierte Prüfung für Personenkraftwagen und leichte Nutzfahrzeuge. Sie soll ab 1. September 2017 mit wesentlich dynamischeren Testparametern für realistischere Verbrauchsangaben sorgen. Welche das sind, sehen Sie hier. 

RDE im Überblick.

Ergänzend zu WLTP wird in Europa seit September 2017 nach dem RDE-Prüfverfahren gemessen. RDE steht für "Real Driving Emissions" (Reales Abgas-Emissionsverhalten). Im Gegensatz zu NEFZ und WLTP erfolgen die Emissionsmessungen nicht auf dem Prüfstand, sondern im laufenden Straßenverkehr. Die ermittelten Schadstoffemissionen (NOx und Partikel/Feinstaub) während der Fahrt im Straßenverkehr nennt man Realemissionen.

Bei der RDE-Messung wird ein Streckenmix bestehend aus jeweils einem Drittel Stadt, Landstraße und Autobahn mit zufälliger Beschleunigung und Abbremsung gefahren, selbstverständlich unter stetiger Einhaltung der Straßenverkehrsordnung. Für die Durchschnittgeschwindigkeit in der Stadt sind zwischen 15 und 40 km/h und maximal 60 km/h vorgesehen, auf der Landstraße zwischen 60 und 90 km/h. Auf der Autobahn können 145 km/h und kurzeitig bis zu 160 km/h gefahren werden.

Das Fahrzeug ist mit einer PEMS-Messbox (Portable Emission Measurement System - mobiles Emissionsmessungssystem) ausgestattet. Dieses Gerät misst den Schadstoffausstoß (Stickoxide und Kohlenstoffmonoxid). Die Fahrt dauert zwischen 90 und 120 Minuten. Dabei muss die Außentemperatur zwischen -7 und +35 °C betragen, die Klimaanlange kann eingeschaltet werden.

Start Video

Obiectivele noii proceduri de măsurare.

WLTP redefineşte parametrii de testare pentru determinarea consumului de combustibil şi a emisiilor. Avantajele pe scurt:

Transparenţă.

Pe viitor, noua procedură de testare va evalua mai bine consumul de combustibil real, pentru utilizarea autovehiculelor în cotidian.

WLTP utilizează un profil mai asemănător cu cel specific utilizării în viața de zi cu zi, în comparaţie cu standardul anterior, NEDC. Această abordare este similară unui test sintetic de laborator şi serveşte în principal facilitării unor comparaţii între diferitele autovehicule, fără a reflecta în mod realist consumul efectiv. În timp ce valorile de consum erau anterior măsurate în condiţii abstracte de laborator, noua procedură permite acum o previzionare mai precisă a consumului real al autovehiculului, datorită parametrilor de testare optimizaţi. WLTP are scopul de a simula o funcţionare mai realistă a autovehiculului, pentru a obţine rezultate mai realiste.

Standarde.

Noul standard WLTP asigură rezultate comparabile la nivel mondial.

Unul dintre obiectivele principale ale abordării WLTP este de a asigura mijloace standardizate de determinare a emisiilor din gazele de evacuare şi a consumului e energie pentru diferite sisteme de propulsie, precum motoarele pe benzină, diesel, CNG şi cele electrice. Autovehiculele de acelaşi tip trebuie să aibă aceleaşi rezultate oriunde în lume, atunci când procedura WLTP este urmată în mod corect. Această condiţie necesară de comparabilitate este şi motivul pentru care sunt necesare măsurătorile din laborator.

Din acest motiv, consumul de combustibil şi emisiile sunt analizate în condiţii de încredere, pe bancul de testare dinamometric cu rulouri, în baza unui profil de condus dinamic.  

Protejarea mediului.

Informaţiile mai realiste privind consumul ajută la realizarea obiectivelor internaţionale privind protecţia mediului şi reduc impactul asupra mediului înconjurător.

Reducerea emisiilor de CO₂ este un aspect-cheie pentru dezvoltarea autovehiculelor. WLTP permite verificarea şi documentarea respectării limitelor CO₂ internaţionale.

În 2010, numai UE a generat 4,72 miliarde de tone de emisii de CO₂. 19% au fost produse de autovehicule*. Având acestea în vedere, Uniunea Europeană intenţionează să reducă emisiile cu 20% până în anul 2020**. Acest obiectiv va fi atins cu ajutorul WLTP. La fel ca şi consumul de combustibil, şi emisiile de CO₂ ale unui autovehicul depind de respectivul autovehicul. WLTP generează o mai mare transparenţă pentru compararea consumului de energie şi a emisiilor de CO₂ ale diferitelor autovehicule. Astfel, măsurătorile devin independente de producător şi de tipul de autovehicul şi în principal au ca rezultat valori mai mari decât cele din ciclul NEDC. Astfel, este de aşteptat ca anumite modele şi motoarele lor să fie optimizate, în vederea protejării mediului.

Economisiţi fără efort

Consumul de combustibil al autovehiculului dumneavoastră depinde de numeroşi factori pe care nu puteţi să-i influenţaţi. Totuşi, mai multe trucuri simple vă pot ajuta să reduceţi semnificativ consumul de combustibil.

Conduceţi relaxat.

Anticipativ şi modern.

Jumătate de stres. Economii duble. Condusul la viteze moderate şi constante, mai puţine frânări, deplasarea în ritm cu fluxul traficului, rularea liberă şi utilizarea energiei cinetice, toate acestea reduc considerabil consumul de combustibil. Un astfel de stil de condus este, de asemenea, mai sigur şi mai puţin stresant. Pe autostradă: conduceţi cu 130 km/h, în loc de 160 km/h şi economisiţi! În plus: un stil de condus anticipativ ajută, de asemenea, la evitarea ambuteiajelor.

Schimbaţi mai devreme treptele. Alimentaţi mai târziu.

Conduceţi mereu în cea mai mare treaptă posibil.

Treapta 3 la 30. Schimbând mai des treptele, economisiţi combustibil. Dar condusul la turaţii joase nu afectează motorul? Acesta este un mit. Motoarele TDI şi TSI adoră să funcţioneze în a treapta 3 la 30 km/h, dezvoltând un cuplu uluitor şi o putere de acceleraţie excelentă la turaţii reduse, ca de exemplu la 2.000 rpm. Schimbaţi în treapta 2 aproape imediat după ce autovehiculul dumneavoastră începe să se deplaseze. Puteţi cu uşurinţă sări peste o treaptă când schimbaţi într-o treaptă superioară. Şi, întotdeauna, alegeţi treapta cea mai mare. 50 km/h în treapta 5 nu constituie nicio problemă pentru cele mai multe autovehicule: cât timp autovehiculul dumneavoastră funcţionează lin, cu un sunet normal, turaţia nu este prea redusă.

Rulare liberă.

Decuplarea alimentării.

0,0 litri: călătoriţi gratuit! Cu tehnicile corecte puteţi să economisiţi cu adevărat combustibil. Ştiţi cum să obţineţi un consum instantaneu de exact 0,0 l/100 km? Cu schimbătorul în viteză, lăsaţi maşina să ruleze liber! Funcţia de decuplare a alimentării opreşte alimentarea cu combustibil a motorului. În acest timp, nu veţi folosi nicio picătură de carburant! Cel mai bun moment pentru a folosi această metodă inteligentă este atunci când, în acelaşi timp, vă este utilă şi frâna de motor. De exemplu, când coborâţi o pantă sau vă apropiaţi de semaforul roşu. Chiar dacă scoateţi cutia din viteză, consumul va fi mult mai mic. Este o tehnică deosebit de eficientă dacă puteţi să lăsaţi maşina să ruleze liber pe distanţe lungi, conducând într-un stil anticipativ.

 

Confort mai ridicat și consum mai scăzut.

Utilizaţi accesoriile cu măsură.

Puteţi economisi până la 2 litri, fără a renunţa la ceea ce este important pentru dumneavoastră: dotările sporesc confortul la drum, dar devin scumpe dacă sunt folosite nechibzuit. De exemplu, sistemul de climatizare consumă destul de mult combustibil. Pentru a reduce temperatura de la interior pe timp de vară şi pentru a o menţine, sistemul de climatizare consumă până la 2 l de combustibil la 100 km, la viteze reduse de deplasare. Dar puteţi reduce temperatura şi aerisind înainte de plecare şi deschizând geamurile pentru scurt timp la începutul călătoriei. În timp ce conduceţi, verificaţi regulat ce dotări aveţi active şi care dintre acestea vă sunt cu adevărat utile în respectivul moment.

Economisiţi sub presiune..

Verificaţi presiunea din anvelope.

Economia de combustibil începe încă înainte de a porni la drum. Economisiţi până la 15%, prin simpla verificare a presiunii din anvelope! Rezistenţa la rulare este responsabilă pentru 15% din consumul total. Dacă umflaţi roţile până la presiunea recomandată pentru autovehiculul încărcat la maximum (valorile pot fi verificate pe clapeta rezervorului de combustibil), reduceţi rezistența la rulare şi astfel reduceţi şi consumul de combustibil. Când cumpăraţi anvelope, asiguraţi-vă că acestea au cea mai mică rezistenţă la rulare posibilă. Astfel puteţi economisi 3%. În plus, aceste anvelope sunt, de asemenea, mai silenţioase.

Economisiţi cu căldură.

Evitaţi distanţele scurte.

Combinaţi drumurile, pentru că motorul are cel mai ridicat consum atunci când este rece. În cazul în care conduceţi în mod frecvent doar pe distanţe scurte, consumul de combustibil poate să crească rapid, la valori incredibile, de până la 30 l/100 km! Dar puteţi economisi combustibil combinând mai multe destinaţii într-o singură călătorie. Când parcurgeți drumuri mai lungi, motorul dumneavoastră va putea atinge temperatura optimă de funcţionare şi va consuma mult mai puţin combustibil.

Economisește ca uns

Verificaţi presiunea din anvelope.

Calitatea vă ajută să economisiţi până la 5 %: cu cât motorul este mai devreme mai bine uns, cu atât funcţionează cu emisii mai reduse. Este foarte important mai ales la pornirile la rece şi la deplasarea pe distanțe scurte. Uleiul de motor bun trebuie să aibă proprietatea de a se dispersa rapid.

Uleiurile cu putere mare de lubrifiere sunt cele mai bune. Astfel reduceți consumul de combustibil cu până la 5% comparativ cu uleiurile obişnuite. Astfel, aproape toate modelele Volkswagen sunt alimentate din producție cu asemenea uleiuri cu putere mare de lubrifiere.

Călătoriți aerodinamic.

Reduceţi rezistenţa aerului la înaintare.

Eficienţă, datorită reducerii rezistenţei aerului: caracteristicile aerodinamice avantajoase sunt cheia unui consum redus, mai ales la deplasarea cu viteze mai mari. De aceea, caroseriile Volkswagen sunt astfel concepute încât să ofere fluxului aerului o suprafaţă cât mai mică de atac. Sistemele montate pe plafon, precum suporturile pentru biciclete şi cutiile pentru plafon anulează însă acest avantaj. Deci, ar fi bine să demontaţi suportul între weekend-urile de mers la schi sau în excursii de mountainbike.

 

Economisiţi! Este foarte simplu!

Evitaţi balastul inutil.

Economisiţi până la 0,3 litri, cu dieta zero: fiecare kilogram de bagaj costă combustibil. Mai exact, o sarcină de 100 kg consumă mai mult cu până la 0,3 l/100 km. Deci, vă recomandăm să vă verificaţi regulat conţinutul portbagajului. Chiar şi cu rezervorul de combustibil puteţi economisi. Pentru că un rezervor mai plin creşte masa autovehciului şi deci creşte şi consumul.

Întrebări şi răspunsuri.

Cele mai importante întrebări şi răspunsuri cu privire la valorile de consum calculate conform noilor proceduri.

Ce înseamnă NEFZ, WLTP și RDE?

NEFZ ("Neuer Europäischer Fahrzyklus") bezeichnet eine Prüfstandmessung, die seit 1992 europaweit genutzt wurde, um die Abgasemissionen und den Kraftstoffverbrauch von Personenkraftwagen und leichten Nutzfahrzeugen zu erfassen.  NEFZ wurde von der weltweit einheitlichen Testmethode WLTP ("Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure") abgelöst. Das neue Verfahren soll den Verbrauch eines Fahrzeugs realistischer abbilden und beruht auf einem veränderten Testzyklus mit strengeren Prüfvorgaben.  Ergänzend zu WLTP sollen in Europa die Emissionen nach dem RDE-Prüfverfahren ("Real Driving Emissions") ermittelt werden, indem die Messungen im laufenden Straßenverkehr erfolgen.

Worin unterscheiden sich WLTP und RDE?

Während im WLTP 30 Minuten auf einem Rollenprüfstand unter standardisierten Rahmenbedingungen gefahren wird, findet der RDE-Test auf öffentlichen Straßen statt. Bei der RDE-Messung wird ein Streckenmix mit zufälliger Beschleunigung und Abbremsung gefahren, der zwischen 90 und 120 Minuten in Anspruch nimmt. Zusätzliche Unterscheidung: WLTP misst CO2, Abgas und Verbrauch, RDE misst nur Abgase und Partikel.

Ab wann gelten WLTP und RDE?

Seit September 2017 erfolgt sukzessive die Umstellung auf WLTP und RDE. Ab September 2018 ist das WLTP-Testverfahren für alle neu zugelassenen Fahrzeuge Pflicht, ebenso die Limitierung der Partikelanzahl (PN) in RDE. Ab September 2019 ist zusätzlich ein RDE-Grenzwert für Stickoxide (NOx) für alle Neuzulassungen verbindlich.

Gilt WLTP auch für Elektrofahrzeuge?

Ja, auch Elektrofahrzeuge müssen nach den neuen WLTP-Regeln geprüft werden.

Was ist EU6?

EU6 oder Euro 6 ist die aktuelle Abgasnorm für Kraftfahrzeuge, die in der Europäischen Union die Grenzwerte für den Ausstoß von Luftschadstoffen festlegt.

Was bedeuten WLTP und RDE für mich?

Die nach dem WLTP-Testverfahren ermittelten Werte sollen Verbrauch und CO2- und Abgasemissionen realistischer abbilden. Dies kann dazu führen, dass höhere Kraftstoffverbräuche und CO2-Emissionen bei Fahrzeugen mit Verbrennungsmotor und geringere Reichweiten von Elektrofahrzeugen anzugeben sind. Die individuelle Wahl des Motors und der Sonderausstattungen haben ebenfalls Auswirkungen auf die Verbrauchs- und CO2-Werte. Je nach nationaler Gesetzesregelung kann das auch höhere CO2-Steuern zur Folge haben.

Das RDE-Testverfahren wiederum zeigt, wie sich die Abgasperformance der Fahrzeuge im realen Straßenverkehr verhält. Ergebnisse von einzelnen RDE-Fahrten können unter folgenden Link eingesehen werden:

 

Cum implementează Volkswagen cerințele procedurii WLTP?

Până în septembrie 2018, toate modelele Volkswagen au fost transferate succesiv la procedura de testare WLTP.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen