Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Cum îmi pot încărca autovehiculul electric?

Spre deosebire de autovehiculele cu motor cu ardere internă, la autovehiculele electrice ai diferite posibilități de a „alimenta“, căci acumulatorul poate fi încărcat aproape oriunde există curent. Și asta nu este mult mai complicat decât încărcarea unui smartphone.

Spre deosebire de autovehiculele cu motor cu ardere internă, la autovehiculele electrice ai diferite posibilități de a „alimenta“, căci acumulatorul poate fi încărcat aproape oriunde există curent. Și asta nu este mult mai complicat decât încărcarea unui smartphone.

Cum îmi pot încărca autovehiculul electric?

Spre deosebire de autovehiculele cu motor cu ardere internă, la autovehiculele electrice ai diferite posibilități de a „alimenta“, căci acumulatorul poate fi încărcat aproape oriunde există curent. Și asta nu este mult mai complicat decât încărcarea unui smartphone.

Aceasta și multe altele le poți afla de aici despre încărcarea autovehiculelor electrice:

  • Adesea poți lega încărcarea cu sarcinile cotidiene, de exemplu cu cumpărăturile.
  • Majoritatea autovehiculelor electrice, precum modelele ID. de la Volkswagen pot fi încărcate cu curent alternativ și curent continuu.
  • Timpul de încărcare respectiv durata de încărcare a unui autovehicul electric depinde de mai mulți factori.
  • Simulatorul nostru pentru timpul de încărcare îți arată cât timp trebuie să iei în calcul pentru încărcare în diferite scenarii.

Alimentare cu curent – aproape oriunde

Acasă, în garaj sau pe locul de parcare, la un punct de încărcare din parcarea supermarketului, la o stație de încărcare rapidă dintr-un spațiu de servicii de pe autostradă, în parcarea angajatorului - există numeroase puncte de încărcare pentru acumulatorii autovehiculelor electrice. Și operarea este foarte simplă.

Conectezi ștecărul,

obții energie.

Stația de încărcare pentru acasă

Probabil cel mai confortabil mod de a încărca acumulatorul mașinii tale este un Wallbox. În acest sens, MOON oferă de exemplu o selecție largă de soluții de încărcare, ce acoperă orice fel de cerințe. MOON îți facilitează accesul în lumea mobilității electrice. De la Wallbox inclusiv sistem de acumulare privat și instalație fotovoltaică până la stația de încărcare rapidă, MOON acoperă întreaga gamă de soluții pentru mobilitatea electrică. Generarea, stocarea și utilizarea eficientă economic a energiilor regenerabile sunt subiecte de viitor esențiale. De mult timp spunem "Mobilitatea de mâine" - acest mâine este astăzi.

Încărcare pe drum

Și încărcarea autovehiculelor electrice la stații de încărcare publice este comodă. Dacă punctul de încărcare nu dispune de un cablu instalat fix, nu trebuie decât să utilizezi cablul de încărcare livrat împreună cu autovehiculul. De altfel, pe acesta ar trebui să îl ai întotdeauna în portbagajul autovehiculului.

Pe drum pot fi utile și stații de încărcare mobile precum ID. Charger Travel¹ . Acestea sunt gândite pentru a încărca autovehiculul electric de la o priză normală, dacă nu este disponibilă nici o stație de încărcare și, în funcție de tip, pot fi conectate cu diferite adaptoare.

Așa încarci corect

Pe scurt: Mobilitatea electrică nu este complicată și sunt necesari numai câțiva pași și câteva manevre simple pentru a încărca un autovehicul electric.

1

Deschide clapeta de la mașină

2

Introdu cablul de încărcare în stația de încărcare sau în priză

3

Conectează ștecărul de încărcare la autovehiculul tău electric

4

Autentificare (dacă este necesar)

5

Procesul de încărcare începe

Asta trebuie să știi despre încărcarea autovehiculului tău electric

Mai sunt câteva lucruri despre tehnica de încărcare pe care ar trebui să le știi. Și în cazul unui motor cu ardere internă trebuie să știi cu ce combustibil alimentezi.

 

Un ștecăr tip 2 este standard în Europa pentru încărcare CA.

Tipuri de ștecăre

În Europa s-au impus două tipuri de ștecăre de încărcare pentru autovehicule ca standard:

Ștecăr Mode 3 (denumit și ștecăr Mennekes)
Ștecărul Mennekes (tip 2) corespunde standardului european pentru încărcarea CA (încărcare cu curent alternativ). Majoritatea stațiilor publice de încărcare sunt echipate cu cel puțin o priză tip 2.

Ștecăr Combo 2 (denumit și ștecăr CCS)
Încărcarea CCS (Combined Charging System) este în Europa standardul pentru încărcare rapidă. Ștecărul de încărcare este prevăzut cu contacte suplimentare pentru încărcarea rapidă CC (încărcare cu curent continuu) și instalat fix la toate stațiile de încărcare CC, de exemplu cele de la IONITY.

Tipuri de încărcare

 Încărcarea cu CA

La încărcarea CA (CA = curent alternativ), transformatorul integrat în autovehiculul electric transformă curentul alternativ din rețeaua publică în curentul continuu necesar.

Încărcarea cu CC

La încărcarea CC (CC = curent continuu), curentul alternativ este convertit în afara autovehiculului electric în curent continuu - de exemplu în stația de încărcare. Astfel, la încărcare este posibilă o putere mai mare, procesele de încărcare sunt mai scurte.

Aceștia sunt timpii de încărcare pe care îi poți lua în calcul 

Cât durează încărcarea unui autovehicul electric? Pentru această întrebare nu există un răspuns standard, deoarece răspunsul depinde de diferiți factori. Printre aceștia se numără:

  • Standul de încărcare și capacitatea acumulatorului. Tu decizi câtă energie "încape" în autovehiculul electric.
  • Stația de încărcare - sau mai exact, tipul de încărcare. Adică: Conectezi acumulatorul la un Wallbox sau la o stație de încărcare rapidă?
  • Temperatura bateriei și cea ambientală. Sub circa 15 grade Celsius și peste aproximativ 25 de grade Celsius temperatură ambientală, de exemplu, durata de încărcare crește.

O regulă de bază simplă spune: Cu cât puterea de încărcare este mai mare, cu atât procedura de încărcare va fi mai rapidă. Dacă îți încarci autovehiculul la o priză obișnuită, îți poți acoperi cu cei până la 2,3 kW pe oră necesarul peste noapte. O posibilitate mai rapidă și mai bună este un Wallbox cu până la 11 kW putere de încărcare sau o stație de încărcare publică. Cele mai rapide sunt stațiile de încărcare High-Power-Charging (HPC) cu o putere de încărcare începând cu 100 kW. De exemplu, rețeaua de încărcare rapidă IONITY, la care participă și Volkswagen, operează în toată Europa mai multe sute de parcuri de încărcare cu stații de încărcare rapidă, de-a lungul șoselelor principale importante.

Încă un sfat: În general îți recomandăm să îți încarci autovehiculul electric în cadrul exploatării zilnice până la un nivel de încărcare de 80%. Astfel îți protejezi bateria².

Modelele noastre ID. . Test drive sau configurare imediată?
Pe aici spre modelele noastre ID.

Dorești să cunoști modelele noastre complet electrice ID. mai îndeaproape? Atunci stabilește un test drive la un partener comercial din apropierea ta. Sau utilizează configuratorul nostru online, pentru a crea modelul ID. la care visezi.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen