Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Împreună pentru mai multă protecție climatică

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre. Pentru a atinge împreună obiectivele acordului de la Paris privind schimbările climatice, este necesară și o scădere a emisiilor de CO2 în domeniul traficului rutier.

Dorim desigur să ne asumăm această responsabilitate. Cu obiectivul de a electrifica întreaga flotă de modele, Volkswagen investește într-o abordare unitară: mobilitatea care pe viitor nu este numai electrizantă, ci și sustenabilă.

Pe drumul spre mobilitatea neutră climatic

Un autovehicul electric este deja foarte eficient energetic. Știai că cu aceeași cantitate de energie. acesta poate ajunge de trei până la patru ori1 mai departe decât un autovehicul cu motor cu ardere internă? Însă pe drumul spre o mobilitate sustenabilă există mereu noi provocări, pe care dorim să le învingem alături de tine:

pe de o parte, pentru producția unui autovehicul electric, în special a bateriei, este necesară mai multă energie decât în cazul unui autovehicul cu motor cu ardere internă. Pe de altă parte, potențialul de economisire în faza de utilizare depinde de curentul cu care îți încarci autovehiculul electric.

Pentru ca necesarul suplimentar de energie în producție să nu ducă la o amprentă de CO mai mare la livrare, ne-am stabilit obiectivul de a fi primul producător la scară largă care să îți predea modelul tău electric ID.3 cu bilanț climatic neutru. Astfel pornești la drum de la bun început cu un bilanț de CO mai bun.

În faza de utilizare te asistăm cu diferite oferte pentru încărcarea cu energie verde. Astfel îți poți reduce și aici emisiile de CO la minim.

Ce facem noi pentru protecția climatică

Pe parcursul întregului ciclu de viață al unui autovehicul electric se generează emisii. Pentru a le scădea în mod sustenabil, respectăm următorul principiu:

Mai întâi evităm, apoi reducem și, într-un final, compensăm emisiile inevitabile - prin proiecte de protecție climatică în altă parte.

Abordarea noastră unitară începe cu măsuri pentru creșterea eficienței energetice și utilizarea de energie verde în fabrica Zwickau. Suplimentar, i-am obligat pe furnizorii noștri să utilizeze energie verde în producția de celule de baterii.

Ponderea emisiilor în timpul fazei de producție care nu pot fi evitate pe termen scurt, este redusă pas cu pas și compensată până atunci prin proiecte certificate de protecție climatică. Astfel ne vom atinge obiectivul de a-ți preda modelul tău ID.3 cu bilanț climatic neutru.

În cadrul acestor proiecte are loc protejarea pădurilor din zone tropicale, deoarece acolo se captează cele mai mari cantități de carbon pe hectar, precum și dezvoltarea energiilor regenerabile.

Pe termen mediu, obiectivul nostru este să dezvoltăm noi proiecte de protecție a pădurilor în America de Sud și Malaiezia, proiecte care nu numai că contribuie la protecția climei, ci susțin pe termen lung în armonie cu UN Sustainable Development Goals și populația locală și contribuie la menținerea biodiversității.

Ce poți face tu pentru protecția climatică

Pentru producția neutră climatic a autovehiculului tău electric suntem responsabili noi. Pentru utilizarea neutră climatic, tu. În acest context, pentru toate scenariile de încărcare există o soluție prietenoasă cu clima:

  1. acasă poți utiliza curent ecologic - de exemplu prin Volkswagen  Naturstrom® de la nou înființata  filială pentru energie verde Elli  (prescurtare pentru Electric Life). Este primul furnizor de pe piață care îți oferă o experiență pentru încărcare și energie uniformă și unitară.
  2. În oraș vei găsi simplu și rapid stații de încărcare cu energie verde prin intermediul funcției "Green Routing" a aplicației noastre de mobilitate și serviciilor "We Connect"2.
  3. La angajatorul tău, suportăm dezvoltarea energiei verzi și a infrastructurii corespunzătoare (Wallbox), prin noul nostru furnizor de servicii energetice Elli.
    Încurajându-ți activ angajatorul în oferirea punctelor de încărcare cu energie verde, îți poți aduci și aici contribuția.
  4. Pe autostrăzi poți folosi cea mai performantă rețea de încărcare rapidă din Europa, care - în măsura în care este disponibil în respectiva țară -  este alimentată cu energie verde:  IONITY  - o asociere în participațiune pe care am fondat-o împreună cu alți producători de automobile.

Volkswagen Naturstrom® – oferta de energie electrică de la Volkswagen

Când energia regenerabilă întâlnește mobilitatea sustenabilă, Elli este aici pentru tine. Elli a fost fondată în 2018 de către Volkswagen și este primul furnizor de pe piață care îți va oferi o experiență pentru încărcare și energie uniformă și unitară. De exemplu, Elli oferă Volkswagen Naturstrom® sustenabil din instalații de energie 100% regenerabile. Certificat și verificat de către TÜV Nord. Astfel îți poți încărca autovehiculul electric acasă fără CO2 și îți alimentezi întreaga casă cu energie verde.

Te interesează? Atunci te afli la numai 3 clicuri sau un apel telefonic distanță de oferta ta personală de energie verde  pentru acasă.

În plus, Elli te ajută să îți optimizezi utilizarea zilnică de curent și energie. Elli oferă produse și servicii inteligente, de la consiliere până la mentenanță. Interconectăm unitar sisteme energetice și optimizăm atât generarea, cât și consumul de curent, pentru ca tu să te poți concentra asupra lucrurilor importante din viața ta.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen