Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Bilanț ecologic: Cât de sustenabile sunt modelele ID. ?

În fiecare etapă a vieții unei mașini – fie ea cu motor electric sau cu ardere internă – se emite CO2. Cât de mult, ne spune bilanțul ecologic. Acesta face sustenabilitatea măsurabilă și ne ajută să optimizăm producția modelelor ID. în sensul economisirii de CO2 și energie.

În fiecare etapă a vieții unei mașini – fie ea cu motor electric sau cu ardere internă – se emite CO2. Cât de mult, ne spune bilanțul ecologic. Acesta face sustenabilitatea măsurabilă și ne ajută să optimizăm producția modelelor ID. în sensul economisirii de CO2 și energie.

Bilanț ecologic: Cât de sustenabile sunt modelele ID. ?

În fiecare etapă a vieții unei mașini – fie ea cu motor electric sau cu ardere internă – se emite CO2. Cât de mult, ne spune bilanțul ecologic. Acesta face sustenabilitatea măsurabilă și ne ajută să optimizăm producția modelelor ID. în sensul economisirii de CO2 și energie.

Poți afla de aici aceasta și multe altele despre bilanțul ecologic:

  • bilanțul ecologic pentru un autovehicul electric se întocmește printr-o metodă standardizată ISO (DIN EN ISO 14040 și DIN EN ISO 14044).
  • Volkswagen predă în prezent fiecare model din familia ID. cu bilanț de CO2 neutru.1
  • Împreună cu subfurnizorii săi, Volkswagen lucrează la reducerea emisiilor de CO2 tot mai mult și în complexul lanț de aprovizionare din amonte.

O durată de viață a autovehiculului și efectele sale asupra mediului

Provocarea: pentru a face posibilă o producție neutră din punct de vedere al CO, experții noștri trebuie să determine cu precizie emisiile de CO. Le este de ajutor în acest sens bilanțul ecologic (Life Cycle Assessment). Cu ajutorul acestei metode standardizate ISO, aceștia analizează componentă cu componentă și află ce efecte are un autovehicul asupra mediului pe durata întregului său ciclu de viață - de la extracția materiilor prime la producție, montaj și faza de utilizare a autovehiculului și până la reciclarea materialelor. Sunt analizate diferite categorii de efecte. Una dintre acestea sunt emisiile de CO și a unei părți foarte mici de alte gaze, care se convertește în așa numite echivalente CO. Aceasta este o unitate de măsură care face comparabil efectul tuturor gazelor cu efect de seră asupra climei.

Cum facem sustenabilitatea măsurabilă

Pentru fiecare etapă de prelucrare a unei componente, aceste emisii sunt determinate cu un software special, pe baza unor valori medii standardizate. Pentru etape de producție care consumă extrem de multă energie, precum producția celulelor de baterii, utilizăm la modelele ID. în locul valorilor medii, date concrete ale respectivilor noștri furnizori. Această procedură este desemnată și drept bilanț ecologic specific. Ea ne arată exact ce efecte au măsurile noastre implementate și cât de mare este cu adevărat cantitatea de CO de compensat. Rezultatele bilanțului ecologic sunt verificate și certificate independent de către TÜV Nord.

Certificat drept "Produs neutru din punct de vedere climatic"

După ce știm acum care este nivelul emisiilor de la producerea modelelor ID., mergem cu un pas mai departe. Volkswagen îți confirmă semnat și pecetluit, că autovehiculul tău ID. îți este predat cu bilanț neutru de CO2. Căci centrul independent de verificare TÜV NORD confirmă la predarea către client modelul ID. ca "Produs neutru din punct de vedere climatic". Pentru calcul se ține cont de echivalentele de CO2 ale întregului lanț de aprovizionare, precum și ale producției și montajului. Și transportul către dealerii din toată Europa, prima încărcare a bateriei înainte de predare și reciclarea autovehiculului fac parte din acest calcul. Echivalentele calculate de CO2 sunt compensate de noi. Numai echivalentele de CO2apărute la utilizarea și întreținerea ulterioară a autovehiculului nu sunt incluse aici. Nici echivalentele de CO2 din reciclarea bateriei de înaltă tensiune nu sunt luate în considerare, căci materiile prime procesate ale acestora reprezintă baza bilanțului ecologic al bateriilor viitoare.

1 Lanț de aprovizionare
2 Producție
3 Logistică
4 Încărcare inițială baterie de înaltă tensiune

Emisii de CO2 neevitate deja cu respectarea măsurilor de reducere

Cine conduce un ID. are un avantaj clar

Pentru ca tu să pornești așadar la drum de la bun început cu un bilanț de CO2 mai bun decât cel al unui motor cu ardere internă comparabil, noi scădem și evităm Co2în2 în producție în primul rând cu ajutorul diferitelor măsuri descrise în articolul "Împreună pentru mai multă protecție climatică" . Printre acestea, se numără utilizarea de energie verde, atât la producerea celulelor de baterii, cât și în fabrica Zwickau, acolo unde se construiesc modelele ID.3 și ID.4. Emisiile inevitabile de CO2, de la producție până la predarea către client, determinate cu ajutorul bilanțului ecologic specific, le compensăm ulterior prin investiții în proiecte certificate de protecție climatică. Și acest aspect este verificat în mod regulat de către TÜV NORD.

Compararea diferitelor bilanțuri ecologice pe parcursul întregului ciclu de viață va arăta: chiar și fără compensarea emisiilor reziduale de CO2 din producție, modelele ID. au un avantaj în materie de CO2 față de un model comparabil cu motor cu ardere internă. Și asta nu numai la încărcarea cu energie verde, ci încă de la încărcarea cu mixul uzual european de curent2.

Mobilitatea electrică oferă suplimentar marea șansă de a reduce emisiile de CO2în faza de utilizare la aproape zero și de a exploata drastic acest avantaj:
Prin încărcarea dedicată cu energie verde. Așadar, protecția climatică este și în mâinile tale!

Potențialul viitorului

Rezultatele bilanțului ecologic al autovehiculelor electrice reprezintă numai o înregistrare de moment. Acestea oferă mult mai mult potențial pentru o scădere suplimentară a emisiilor de CO2pe întreaga durată a ciclului de viață. Pe de o parte, în faza de utilizare, prin extinderea constantă a energiilor regenerabile, pe de altă parte, în producție. De aceea colaborăm strâns cu furnizorii noștri, pentru a reduce și mai mult emisiile de CO2rămase prin utilizarea de energie verde și materiale reciclate și în lanțul de aprovizionare complex din amonte. De aceea, considerăm compensarea prin proiecte certificate de protecție climatică drept măsură imediată - și un pas pe drumul nostru spre un viitor neutru din punct de vedere al CO2.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen