Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Mediu și tehnică Autovehicule scoase din uz

Mediu și tehnică Autovehicule scoase din uz

Pentru predarea autovehiculului tău scos din uz, trebuie să te adresezi unei societăți autorizate.

Autovehicule scoase din uz

În prezent, Volkswagen produce vehicule care sunt constituite în proporție de 95% din piese valorificabile și care integrează deja piese din materiale reciclate. 95% din piesele din material plastic ale vehiculului sunt codificate conform standardelor europene, ceea ce permite identificarea cu ușurință a pieselor demontate și optimizarea reciclării acestora. În plus, vehiculele Volkswagen răspund exigențelor reglementărilor europene privind protecția mediului înconjurător.

Conform Directivei europene 2000/53/CE, privind gestionarea vehiculelor scoase din uz (VSU), transpusă în legislația românească prin Hotărârea de Guvern nr. 2406/2004, modificată prin Legea nr. 212/2015, producătorii de vehicule au obligația de a asigura colectarea VSU prin centre autorizate, fără niciun cost pentru ultimul deținător.**În condițiile în care vehiculul este predat complet, cu toate elementele esențiale, conform legii.


Porsche România și-a îndeplinit această obligație, prin crearea unei rețele naționale de centre de colectare a VSU.

Pentru predarea autovehiculului tău scos din uz, trebuie să te adresezi unei societăți autorizate pentru colectarea VSU.

Colectarea vehiculelor scoase din uz de către societățile din listă se realizează conform celor de mai sus, cu excepția următoarelor cazuri:

a) Vehiculul scos din uz nu este înmatriculat în România sau ultima înmatriculare a unui astfel de vehicul nu s-a făcut în România;

b) Vehiculul scos din uz a fost înmatriculat temporar în România;
c) Vehiculul scos din uz nu mai conține una sau mai multe componente esențiale, în mod special grupul motopropulsor, trenul de rulare, caroseria, șasiul, catalizatorul sau echipamentele electronice de gestionare a funcțiilor vehiculului;

d) Vehiculului scos din uz i s-au adăugat deșeuri.

Societățile menționate în listă au obligația de a emite ultimului deținător al vehiculului scos din uz un certificat de distrugere, în conformitate cu modelul și condițiile de emitere stabilite prin legislația existentă în domeniu.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen