Cum funcționează o pompă de căldură?

ID.5

Sustenabilitatea este o prioritate de top: pe lângă livrarea modelului ID.5 cu amprentă neutră de carbon1, Volkswagen și-a asumat de asemenea responsabilitatea pentru protecția climei prin alegerea agentului frigorific. Aceasta, deoarece o pompă de căldură se utilizează cu agentul frigorific R744. Acesta are un impact semnificativ mai redus asupra climei decât agenții frigorifici îmbogățiți cu fluor. Datorită eficienței sale ridicate, este un mod eficient energetic de încălzire a unui autovehicul electric la temperaturi exterioare scăzute.
Comparativ cu un motor cu ardere internă, componentele propulsiei unui autovehicul electric nu produc suficientă căldură reziduală pentru a încălzi în mod adecvat habitaclul.
Soluția: un sistem extrem de eficient cu pompă de căldură comprimă agentul frigorific la o presiune ridicată. Căldura rezultată este utilizată pentru a încălzi aerul rece care trece prin sistem.
Aceasta înseamnă că se utilizează mai puțină energie de la baterie pentru încălzirea de înaltă tensiune și există un avantaj legat de autonomie, comparativ cu autovehiculele electrice fără pompă de căldură.

Emisiile de carbon sunt evitate și reduse direct la Volkswagen, acolo unde este posibil. Furnizorii din amonte sunt obligați să evite și să reducă emisiile de carbon. Emisiile de carbon care nu pot fi evitate sau reduse la Volkswagen sau în lanțul de aprovizionare prin impunerea de obligații pentru furnizorii din amonte sunt compensate în aceeași măsură prin proiecte certificate care diminuează efectele schimbărilor climaterice.

Valorile de consum și emisii ale vehiculului la momentul utilizării efective a acestuia pot să devieze față de cele menționate în materialele de prezentare sau în documentele cu privire la vehiculul în cauză. Aceste valori sunt influențate inclusiv de conduita în trafic, ponderea parcursului urban/extraurban, consumatorii utilizați în timpul deplasării (de exemplu, utilizarea instalației de climatizare), gradul de încărcare al vehiculului, precum și de alți factori ce nu țin de domeniul tehnic (de exemplu, condițiile de vreme sau condițiile de trafic). De asemenea, dotările opționale și accesoriile (de exemplu, pneuri mai late, bare transversale, portbagaj auto), pot modifica parametrii relevanți ai vehiculului, de exemplu, greutatea, rezistența la rulare și aerodinamicitatea, rezultând astfel abateri ale datelor de consum și emisii CO2 în ceea ce privește vehiculul.

Închide
Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Modelul complet electric ID.5

 1. 1.

  Reprezentările din imagini pot să difere față de starea de livrare. Gehe zurück

 2. 2.

  Următoarele imagini ale autovehiculului prezintă echipări opționale. Gehe zurück

Modelul complet electric ID.5

 1. 1.

  Reprezentările din imagini pot să difere față de starea de livrare. Gehe zurück

 2. 2.

  Următoarele imagini ale autovehiculului prezintă echipări opționale. Gehe zurück

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen