Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

29.12.2023 Opt generații în 50 de ani:
anul 2024 la Volkswagen este dedicat modelului Golf

- În 1974, modelul Golf a fost lansat ca succesor al modelului al Volkswagen Beetle și a devenit rapid un pionier în clasa sa – au urmat alte șapte generații de Golf
- Generația actuală de Golf primește o actualizare aniversară, cu premiera mondială în doar câteva săptămâni
- Pentru a demara anul aniversar, Volkswagen prezintă povestea de succes la salonul auto „Rétromobile” de la Paris; Volkswagen Classic va fi de asemenea prezent la „Bremen Classic Motorshow”

  • În 1974, modelul Golf a fost lansat ca succesor al modelului al Volkswagen Beetle și a devenit rapid un pionier în clasa sa - au urmat alte șapte generații de Golf

  • Generația actuală de Golf primește o actualizare aniversară, cu premiera mondială în doar câteva săptămâni
  • Pentru a demara anul aniversar, Volkswagen prezintă povestea de succes la salonul auto "Rétromobile" de la Paris; Volkswagen Classic va fi de asemenea prezent la "Bremen Classic Motorshow"

 

 Wolfsburg - Modelul Golf reprezintă sufletul mărcii Volkswagen - și definește termenul "bestseller" mai bine decât orice alt model. Pe parcursul celor opt generații au fost vândute peste 37 de milioane de autovehicule. Volkswagen sărbătorește anul viitor popularul model pentru a marca aniversarea sa de 50 de ani. Până la urmă, modelul Golf nu a modelat mobilitatea numai în Germania, ci și în numeroase alte regiuni din întreaga lume. Cu toate acestea, compania nu doar privește în urmă ca parte a serbărilor aniversare: premiera mondială a noului Golf va avea loc deja la finalul lunii ianuarie - și, la fel ca predecesorii săi, va aduce numeroase inovații în producția de serie.

 Cea mai de succes mașină europeană

Atunci când Volkswagen a prezentat primul Golf, și astfel succesorul legendarului Beetle, în 1974, în lumea auto a avut loc o revoluție: cu tracțiune față (în locul motorului pe spate) și un concept general variabil, datorită hayonului de mari dimensiuni și banchetei spate cu spătar pliabil. În plus, designul cu linii drepte creat de către Giorgetto Giugiaro a ajutat Volkswagen să adopte un nou stil, continuat apoi și de succesorii săi. Modelul Golf a devenit rapid un adevărat "Volkswagen", iar primul milion de unități se vânduse deja în 1976. Până în prezent au fost livrate peste 37 de milioane de autovehicule. Astfel, acest model compact este cea mai de succes mașină europeană, cel mai bine vândut Volkswagen din toate timpurile - și o emblemă.

 

Indiferent de generație - secretul succesului a fost și este încă reprezentat de suma tuturor caracteristicilor sale. Și asta pentru că modelul Golf a fost întotdeauna un însoțitor perfect pentru viața de zi cu zi, întruchipând versatilitatea, funcționalitatea, fiabilitatea și calitatea. De-a lungul decadelor, portofoliul a fost extins pentru a include și alte variante: fie că vorbim despre Golf GTI, Golf Cabriolet sau Golf Variant sau multe altele. Cu fiecare nouă generație de modele, tehnologii de ultimă oră, concepte de siguranță și funcții pentru confort au fost integrate în clasa compactă. Astfel, Volkswagen Golf a democratizat nu numai tehnologii precum catalizatorul monitorizat și sistemul anti-blocare la frânare, ci și airbagurile, tempomatul și sistemele electronice de asistență, precum și propulsoarele mild și hibrid plug-in.

 

În anul aniversar 2024, Volkswagen va prezenta evoluția dezvoltării celei de-a opta generații a modelului Golf. Aceasta va impresiona prin caracteristici vizuale rafinate, noi sisteme de asistență și grupuri motopropulsoare și, de asemenea sisteme Infotainment și software de ultimă generație. De premiera mondială a noului Golf1 ne mai despart numai câteva săptămâni, pre-vânzările fiind programate pentru primăvara anului 2024.

 

Ținem istoria în viață

Volkswagen Classic va însoți de asemenea modelul Golf pe parcursul acestui an aniversar și va prezenta modele Golf istorice din colecția Volkswagen în numeroase ocazii. Din 31 ianuarie până în 4 februarie 2024, generațiile Golf de la I la VII vor înfrumuseța prezența Volkswagen Franța la salonul auto "Salon Rétromobile" din Paris. Imediat după aceea, din 2 până în 4 februarie 2024, Volkswagen va prezenta un Golf I și prototipul unic EA 276 - predecesorul modelului Golf din 1969 dezvoltat în Wolfsburg - la "Bremen Classic Motorshow".

 

Informații media și povești despre Golf

Informații suplimentare, numeroase texte și materiale fotografice despre Golf și cele opt generații ale sale pot fi descărcate din Volkswagen Newsroom. Informații contextuale suplimentare, informații detaliate despre istoria modelului și numeroase povești despre acest model de succes pot fi găsite și la Volkswagen Classic.

 

 

1 Noul Golf - Autovehicul apropiat de producția de serie.

 

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen