Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

31.8.2023

Volkswagen prezintă noua generație cu design aerodinamic puternic, calitate
înaltă și propulsoare noi, de înaltă eficiență

- Două noi propulsoare hibrid plug-in permit autonomii complet electrice de circa 100 km 2 și, pentru prima dată, încărcare rapidă CC cu o capacitate de încărcare de până la 50 kW

-Post de conducere cu afișaje mari și o structură perfect intuitivă a meniului, dezvoltat ca răspuns la feedbackul din partea clienților Volkswagen

-Confort excelent în călătorii datorită spațiului generos, izolației fonice eficiente, scaunelor noi și controlului adaptiv al șasiului DCC Pro, disponibil opțional 3

Wolfsburg - La premiera mondială, Volkswagen prezintă primele fotografii și date despre modelul Passat complet reproiectat. În centrul atenției sunt designul aerodinamic puternic, propulsoarele ultra-eficiente, calitatea de top și numeroasele tehnologii noi. În doar câteva zile, autovehiculul va fi prezentat publicului pentru prima dată la IAA Mobility din München (între 5 și 9 septembrie 2023). Noul Passat va fi lansat ca model Variant versatil în primul trimestru din 2024. Cu peste 34 de milioane de unități vândute la nivel mondial, modelul Passat este cel mai bine vândut Volkswagen al tuturor timpurilor, după Golf și depășind modelul Beetle.

Complet nou, însă tipic Passat. Simplu și puternic - designul este în mod clar Passat, în mod clar Volkswagen, însă nou din toate perspectivele. Gama, orientată înspre client, formată din trei noi propulsoare hibrid plug-in și mild hybrid și cinci variante pe benzină cu turbosuflantă și diesel este caracterizată prin eficiență.

Silențios și spațios, Passat Variant oferă un nivel ridicat de confort în călătorii și va fi disponibil opțional cu noul control adaptiv al șasiului (DCC Pro 3 ) și noile scaune ergoActive 3 (cu masaj pneumatic în puncte de presiune). Funcțiile intuitive ale configurației postului de conducere digitalizat sunt o dezvoltare complet nouă. Noul Passat poate de asemenea parca 4 independent, opțional, și poate parcurge distanțe lungi în regimul de conducere asistată 4.

Două noi propulsoare hibrid plug-in. Kai Grünitz, membru al consiliului de conducere al mărcii, responsabil cu dezvoltarea tehnică, spune: "Cea mai recentă etapă în evoluție matricei modulare transversale (MQB evo) formează baza tehnică extrem de inovatoare pentru cea de-a noua generație Passat. Datorită economiilor importante oferite de MQB evo, Volkswagen a făcut accesibile din nou numeroase dezvoltări high-tech și le-a făcut disponibile pentru sute de mii de șoferi." Cele două propulsoare hibrid plug-in complet nou dezvoltate (eHybrid) cu o putere a sistemului de 150 kW (204 CP)1 și 200 kW (272 CP)1 sunt un exemplu perfect în acest sens. În combinație cu o nouă baterie de 19,7 kWh (conținut net de energie), acestea fac posibile autonomii complet electrice de circa 100 km2. Această distanță face din Passat Variant un autovehicul electric pentru viața de zi cu zi - lucru asigurat suplimentar de duratele scurte de încărcare, bateria putând fi încărcată acum la puncte de încărcare CA de 11 kW, în loc de cei 3,6 kW posibili anterior. Passat Variant eHybrid poate fi încărcat chiar și cu până la 50 kW la stațiile de încărcare rapidă CC. În plus, combinația dintre motorul de tracțiune electrică și noul motor pe benzină economic cu turbosuflantă (1.5 TSI evo2) oferă autonomii totale de circa 1.000 km2. 

 

Noul mild hybrid de 48 V. De asemenea, la bordul modelului Passat se găsește și un propulsor mild hybrid de 48 V (eTSI de 110 kW / 150 CP)1 care transformă energia cinetică în energie electrică și face posibil "coastingul", fără utilizarea motorului cu ardere internă. Două motoare turbo pe benzină de 150 kW (204 CP)1 și 195 kW (265 CP)1 (2.0 TSI), precum și trei motoare turbo diesel (2.0 TDI) de 90 kW (122 CP)1, 110 kW (150 CP)1 și 142 kW (193 CP)1 completează gama de grupuri motopropulsoare. Cutia de viteze automată (DSG) este întotdeauna standard. Versiunile de putere 195 kW și 142 kW sunt echipate cu sistemul de tracțiune integrală controlată inteligent 4MOTION ca standard; toate celelalte modele au tracțiune față.

 

Un nou afișaj în format landscape . Volkswagen a reproiectat complet interiorul de înaltă calitate. Deosebit de frapant este afișajul amplasat clar, de mari dimensiuni, în format landscape - elegant, funcțional și progresiv. MIB4 servește aici drept platformă tehnică. Cea mai nouă generație a "matricei modulare infotainment" permite operarea intuitivă adaptată consecvent dorințelor șoferilor de Volkswagen.

Parcare asistată. Cu noul Passat Variant se va lansa cu o gamă de sisteme de asistență nou dezvoltată, de ultimă generație. Gama sistemelor de asistență la parcare este nouă. Acestea includ versiunile opționale Park Assist Plus3, Park Assist Pro3 și funcția memorie pentru Park Assist Pro3. Cu Park Assist Pro4, noul Passat Variant poate intra și ieși din locuri de parcare prin control de la distanță utilizând un smartphone. Dacă Passat dispune de funcția memorie pentru Park Assist Pro4, sistemul poate înregistra și memora la cerere ultimii 50 de metri ai unei deplasări. Când autovehiculul ajunge din nou în aceeași poziție - de exemplu, intrarea în carportul de acasă - se va oferi să preia manevra de parcare. Și ieșirea independentă dintr-un loc de parcare este posibilă.

Premieră mondială pentru DCC Pro. Controlul adaptiv al șasiului DCC Pro3 reprezintă un nou nivel al tehnologiei suspensiei. Combinația sa de dinamism maxim și cel mai înalt grad de confort setează standarde în clasa medie. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei cu două supape utilizată pentru prima dată într-un Volkswagen. Scaunele ergoActive Plus3 cu funcție de masaj pneumatic cu 10 camere pentru puncte de presiune oferă de asemenea un grad ridicat de confort în călătorii. Datorită unui ampatament mai lung cu 50 mm, cu 50 mm mai mult spațiu pentru picioare în spate și o capacitate a portbagajului de până la 1.920 de litri, Passat este ideal ca mașină polivalentă atât pentru afaceri, cât și pentru timp liber.

Modelul va fi disponibil la precomandă în România începând cu luna noiembrie.

  1. Prototip aproape în stadiul de producția de serie. Autovehiculul nu este încă disponibil la vânzare.

  2. Autonomie determinată pe standul de verificare cu role pentru 1 punte în conformitate cu Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP - procedura de testare armonizată la nivel mondial pentru autoturisme și autovehicule comerciale ușoare) în varianta de echipare a modelului Passat Variant cea mai favorabilă pentru autonomie, cu un conținut net de energie al bateriei de 19,7 kWh. Valorile efective ale autonomiei WLTP pot să difere în funcție de echipare. Autonomia efectivă obținută în condiții reale variază în funcție de stilul de conducere, viteză, utilizarea funcțiilor pentru confort sau echipărilor auxiliare, temperatura exterioară, numărul de pasageri/încărcare și topografie

  3. În funcție de linia de echipare sau dotările speciale.

  4. Funcția de asistență pentru șofer poate fi utilizată numai în cadrul limitelor sistemului. Șoferul trebuie să fie permanent pregătit să intervină în preluarea sistemelor de asistență. Aceste sisteme nu anulează responsabilitatea șoferilor cu privire la conducerea precaută și cu atenția cuvenită.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen