Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

25.5.2023 Tehnologii noi, mai mult confort: Volkswagen prezintă noul Touareg

  • SUV premium îmbunătățit, care strălucește prin caracteristici high-tech
  • Suspensia îmbunătățită oferă combinația câștigătoare între confort și performanță

  • Noile faruri IQ.LIGHT HD matrix proiectează un covor luminos exact pe banda de rulare

  • Modelul Touareg R eHybrid1 cu 340 kW (462 CP) este din nou vârful de gamă al liniei de produse

Wolfsburg - Volkswagen aduce la un nou nivel cea de-a treia generație a modelului Touareg, prin modernizări extinse: suspensia, displayul și conceptul de operare al SUV-ului au fost revizuite, iar designul părții frontale și al spatelui au fost accentuate. Dotări deosebit de frapante sunt farurile HD matrix nou dezvoltate în față și lămpile spate cu leduri, realizate sub forma unei benzi luminoase. Pentru prima dată în Germania, integrează un logo Volkswagen luminat în roșu. Pre-vânzările vor începe mâine, joi, 25 mai. Prețurile încep de la 69.200€.

 

Premiera mondială a noului Touareg

Premiera mondială a noului Touareg

Imelda Labbé, membră a consiliului de conducere pentru Sales, Marketing și Aftersales la Volkswagen: "Noul Touareg impresionează prin calitatea de top și confortul excepțional. Încă o dată, am implementat în mod sistematic dorințele clienților noștri în acest model: am accentuat designul, am integrat un logo spate roșu iluminat și am făcut operarea și mai intuitivă. Am îmbunătățit de asemenea caracteristicile de rulare, făcând modelul nostru premium Volkswagen și mai bun. Rezultatul este un adevărat model polivalent, care va încânta pe șosea, în off-road și, bineînțeles, ca autovehicul de tractare de primă clasă."

Tehnologiile orientate spre viitor au debutat dintotdeauna în modelul Touareg - know-how de care beneficiază apoi autovehiculele din clasele mai mici. Kai Grünitz, membru al consiliului de conducere Volkswagen, responsabil cu dezvoltarea: "Touareg a fost întotdeauna un pionier al tehnologiei pentru noi, permițându-ne să transferăm noi dezvoltări către celelalte modele ale mărcii, ca parte a unei strategii verticale descendente. Și urmăm aceeași abordare și cu noul Touareg. Este primul model Volkswagen care va fi lansat cu nou dezvoltatele faruri HD matrix - unul dintre cele mai bune sisteme de iluminare din lume. Peste 38.000 de leduri interactive proiectează un covor luminos exact pe banda de rulare și iluminează șoseaua mai precis ca niciodată. În curând vom transfera acest sistem de iluminare HD matrix către următoarele modele SUV din clase mai mici."

Noul sistem de iluminare. Un alt avantaj al noilor faruri opționale IQ.LIGHT HD este faza lungă care nu orbește: această fază lungă continuă poate fi lăsată pornită permanent în afara localităților, deoarece ledurile interactive asigură faptul că zona de mascare pentru autovehiculele din sens opus și care circulă în față este mai precisă ca niciodată.

Design accentuat. Noul SUV premium poate fi recunoscut imediat după noul design al părții frontale și al spatelui. În partea din față, unitatea formată din grila radiatorului, faruri și spoilerul față are un aspect nou. Și designul spatelui este mai accentuat: acesta are acum o bandă led orizontală continuă pentru blocul optic spate și include și un logo Volkswagen2 luminat roșu. Această caracteristică a fost inclusă pentru prima dată într-un model Volkswagen în Germania. Anterior, logoul luminat al mărcii era permis numai pe piețe precum China și SUA.

Totul într-un singur pachet - confort maxim în călătorii și performanță optimă. Volkswagen a îmbunătățit suspensia modelului Touareg. Printre altele, Touareg este echipat acum standard cu un nou senzor pentru sarcina pe plafon, integrat cu sistemul electronic al suspensiei. Dacă este detectată o sarcină pe plafon, sistemele de control precum ESC (Electronic Stability Control - controlul electronic al stabilității) intervin mai rapid pentru a crește stabilitatea la rulare. Pe de altă parte, dacă nu există sarcină pe plafon, sistemul permite o performanță și mai sportivă. În funcție de versiune, modelul Touareg este disponibil cu tehnologii inovatoare pentru suspensie precum compensarea activă a ruliului (tren de rulare adaptiv) și direcție pe toate roțile. Acest aspect îmbunătățește suplimentar dinamica de rulare a SUV-ului premium.

Update la interior. Echiparea standard a noului Touareg include de asemenea cockpit-ul Innovision. Acesta este alcătuit din cockpit-ul digital și sistemul Infotainment de top Discover Pro Max. Diverse funcții ale cockpit-ului Innovision, cum ar fi navigația exactă la nivelul benzii de rulare și datele cartografice HD de înaltă rezoluție, au fost optimizate în noul model. Și comanda vocală standard a fost optimizată. Conexiunile USB-C cu capacitate de încărcare de 45 W (anterior 15 W) permit încărcarea semnificativ mai rapidă a dispozitivelor electronice precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri. În plus, prin evaluarea feedbackului de la clienți, nivelul înalt al calității interiorului modelului Touareg a fost și mai mult îmbunătățit. De exemplu, capitonajele consolei centrale sunt acum mai moi decât înainte, oferind un plus de confort.

Sisteme eficiente de asistență la rulare. Modelul Touareg este echipat cu un număr mare de sisteme pentru confort și asistență ca standard. În plus, este disponibilă o gamă extinsă de sisteme opționale. Acestea includ, printre altele, următoarele tehnologii

  • "Travel Assist"3 (conducere asistată până la viteza maximă)

  • "Park Assist Plus cu control de la distanță"3 (prin aplicația pentru intrarea și ieșirea automată în și din locuri de parcare, șoferul poate controla chiar și procedura de parcare din exteriorul autovehiculului),

  • "Trailer Assist"3 (pentru manevrare asistată cu remorcă)

  • "Night Vision"3 (asistență pentru condus pe timp de noapte)

Gamă largă de grupuri motopropulsoare - în variante pe benzină, motorină sau hibrid plug-in. Noul Touareg va fi lansat cu patru versiuni de grup motopropulsor. Pe lângă un motor pe benzină cu turbosuflantă4, se poate alege între două motoare turbodiesel și două modele hibrid plug-in. Toate aceste motoare ultra-eficiente dispun ca standard de o cutie de viteze automată cu 8 trepte și de tracțiunea integrală permanentă 4MOTION.

Echipări. Noul model va fi lansat în Germania într-o versiune de bază cu designul actual al părții frontale (începând cu 69.200€) și cu două linii de echipare exclusive, "Elegance" (începând cu 75.070€) și "R-Line" (începând cu 79.660€). În poziția superioară se află modelul vârf de gamă: sportivul, elegantul Touareg R eHybrid dezvoltat de Volkswagen R (începând 93.870€).

Modelul Touareg R eHybrid - modelul performant de la Volkswagen R. Touareg R eHybrid este modelul vârf de gamă al liniei de produse, cu cel mai puternic sistem de propulsie: un motor pe benzină V6 plus motor electric cu o putere a sistemului de 340 kW (462 CP). Cea mai recentă generație continuă lunga tradiție a modelelor Touareg R cu caracteristici high-tech și echipări personalizate. Toate au fost dezvoltate de Volkswagen R, marca premium pentru performanță a Volkswagen. Echiparea standard a noului model include următoarele:

  • etriere de frână vopsite albastru cu logo R argintiu

  • proiecție a logoului R prin carcasa oglinzii exterioare, ca iluminare de perimetru

  • accente albastre în interior

  • scaune din piele cu design "Vienna" ("Puglia" opțional)

  • jante de aliaj de 20 inch "Braga"

  • ornamente în praguri cu logoul R

  • cheie autovehicul cu capac din piele și logo R

  • trapă panoramică

  • control automat al aerului pe 4 zone

Pe lângă culoarea tradițională R "Lapiz Blue Metallic", acum poate fi comandată exclusiv și o vopsea cu finisaj mat, noul "Silicon Gray Matt", pentru modelele Touareg R eHybrid și Touareg R-Line. Pre-vânzările pentru acest model performant vor începe în 22 iunie.

Povestea de succes a popularului SUV premium. În 2002, Touareg a fost primul SUV de la Volkswagen. Apoi, profitând de impetuozitatea noului model de top, marca Volkswagen s-a dezvoltat, ajungând unul dintre liderii globali de furnizori de game complete. Touareg a devenit de asemenea pionierul unui tip de autovehicul de foarte mare succes, oferit în prezent de Volkswagen în fiecare segment. Prin combinația sa de înaltă calitate între un autovehicul pentru distanțe lungi, un autovehicul de tractare și un autovehicul de teren, modelul rămâne în continuare extrem de popular. Peste 1,13 milioane de unități au fost vândute de la lansarea modelului Touareg în 2002.

1) Touareg R eHybrid - consum de combustibil în l/100 km în regim mixt: 2,4; consum de curent în kWh/100 km în regim mixt: 24,2; emisii de CO₂ în g/km în regim mixt: 54; sunt disponibile pentru autovehicul numai valorile pentru consum și emisii conform WLTP, nu conform NEDC. Informațiile despre consum și emisiile de CO₂ prezentate ca intervale depind de echiparea selectată a autovehiculului.

2) Standard cu excepția modelului de bază.

3) În cadrul limitelor sistemului: șoferul trebuie să fie întotdeauna pregătit să anuleze sistemul de asistență și nu este absolvit de responsabilitatea de a conduce autovehiculul cu grija și atenția cuvenite.

4) Touareg V6 TSI MOTION, 250 kW (340 CP) - consum de combustibil în regim mixt, l/100 km: 10,7; emisii de CO2 în regim mixt, g/km: 243; sunt disponibile pentru autovehicul numai valorile pentru consum și emisii conform WLTP, nu conform NEDC. Informațiile despre consum și emisiile de CO₂ prezentate ca intervale depind de echiparea selectată a autovehiculului.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen