Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

17.3.2023 Premiera mondială a modelului ID. Conceptul 2all1: mașina electrică de la Volkswagen care costă sub 25.000 de euro

  • ID. 2all etalează noul limbaj al designului Volkswagen, prezentând versiunea pentru producție din 2025

  • Autonomie de până la 450 km, spațios ca un Golf, ieftin ca un Polo

  • Inovații premium precum Travel Assist, IQ.LIGHT sau Planificare traseu pentru autovehicule electrice 

  • Versiunea care va intra în producție va fi bazată pe noua configurație electrică MEB Entry

  • Accelerarea ofensivei electrice: zece modele noi până în 2026

Wolfsburg - Marca Volkswagen continuă povestea de succes a mașinilor sale compacte în era mobilității electrice și oferă o primă privire asupra unui Volkswagen complet electric ce costă sub 25.000 de euro prin modelul concept ID. 2all. Informații inițiale: tracțiune față, autonomie de până la 450 km, caracteristici tehnice inovatoare precum Travel Assist, IQ.LIGHT sau Planificare traseu pentru autovehicule electrice și un nou limbaj al designului Volkswagen. Versiunea care va intra în producție va fi bazată pe configurația electrică MEB Entry și este unul dintre cele zece modele electrice noi pe care Volkswagen le va lansa până în 2026.

 

Premiera mondială a noului ID. 2all

Premiera mondială a noului ID. 2all

Thomas Schäfer, CEO al Volkswagen autoturisme: "Transformăm compania rapid și fundamental - cu obiectivul clar de a face din Volkswagen o adevărată Marcă Adorată. ID. 2all demonstrează unde dorim să ducem marca. Dorim să fim aproape de client și să oferim tehnologie de top în combinație cu un design fantastic. Implementăm transformarea în ritm alert pentru a aduce tuturor mobilitatea electrică."

Volkswagen va prezenta versiunea pentru producție a modelului ID. 2all pentru piața europeană în 2025. Obiectivul este un preț de pornire mai mic de 25.000 de euro. 

Imelda Labbé, membră a consiliului de conducere al mărcii, responsabilă pentru Vânzări, Marketing și Aftersales: "Transferăm virtuțile tipice Volkswagen în noul univers al mobilității: calitate și execuție de top, software excepțional și servicii digitale cu valoare adăugată reală. Ne concentrăm permanent asupra nevoilor și cerințelor clienților noștri." 

Dezvoltarea modelului ID. 2all este bazată pe cea mai recentă etapă evolutivă a configurației electrice (MEB). Kai Grünitz, membru al consiliului de conducere al mărcii, responsabil cu dezvoltarea tehnică: "Modelul ID. 2all va fi primul autovehicul MEB cu tracțiune față. Exploatăm flexibilitatea uriașă oferită de configurația noastră electrică (MEB) și vom stabili noi standarde în ceea ce privește tehnologia și utilitatea cotidiană prin configurația electrică MEB Entry." 

Datorită platformei MEB Entry îmbunătățite, modelul ID. 2all este echipat cu o propulsie, baterie și tehnologie de încărcare deosebit de eficiente. Are un motor de propulsie electrică puternic, ce oferă 166 kW/226 CP și va dispune de o autonomie calculată conform WLTP de până la 450 de kilometri.

Din nou, Volkswagen se concentrează și mai mult pe design. Andreas Mindt, director de design la Volkswagen autoturisme: "Modelul ID. 2all oferă o avanpremieră a noului limbaj de design al Volkswagen, care se bazează pe cei trei piloni: stabilitate, simpatie și entuziasm."

Design exterior: chip prietenos, foarte dinamic și noul stâlp C specific
Un element al acestui nou limbaj de design este construcția stâlpului C, dezvoltat pentru primul Golf. ID. 2all este primul Volkswagen cu o nouă interpretare a acestei caracteristici. Alte caracteristici ale designului acestui model concept includ o caroserie cu o postură clară și puternică pe roți, un chip prietenos, o porție bună de dinamism și eleganță atemporală. 

Design interior: aspect spațios, de înaltă calitate, operare simplă, intuitivă
Și interiorul are linii clare și este caracterizat printr-un aspect de înaltă calitate, un sistem Infotainment a cărui operare este intuitivă, cu reglare clasică a volumului audio și un panou separat de operare pentru climatizare. Volumul de depozitare este generos, cuprins între 490-1.330 de litri, o valoare ce o depășește pe cea oferită de clase superioare de autovehicule. 

Ofensivă electrică accelerată: zece modele electrice noi până în 2026
Versiunea pentru producție a modelului ID. 2all este una dintre cele zece versiuni electrice noi care urmează să fie lansate de Volkswagen până în 2026. Doar anul acesta vom vedea prezentarea noului ID.32, a modelului ID. Buzz cu ampatament lung3 și a modelului ID.74. Va urma un SUV electric compact în 2026 și, în ciuda tuturor provocărilor, Volkswagen lucrează și la o mașină electrică cu un preț de sub 20.000 de euro. Astfel, producătorul de autovehicule va deține cea mai largă gamă de autovehicule electrice comparativ cu competitorii săi, iar compania urmărește să obțină o cotă de piață de pentru mașini electrice de 80% în Europa. Volkswagen autoturisme și-a bazat anterior calculele pe o cotă de 70%.

1 ID. 2all - autovehiculul este un concept și nu este disponibil pentru vânzare.
Noul ID.32 / modelul ID. Buzz cu ampatament lung3 / ID.74 - Autovehiculele sunt modele concept apropiate de modelele care vor intra în producție și nu sunt disponibile pentru vânzare.

 

Propulsie MEB Entry, tracțiune față
Putere 166 kW / 226 CP
Autonomie aprox. 450 km (WLTP)
Durată de încărcare de la 10 la 80% în aprox. 20 min.
0–100 km/h < 7 s
Viteză maximă 160 km/h
Lungime 4.050 mm
Lățime 1.812 mm
Înălțime 1.530 mm
Ampatament 2.600 mm
Volum depozitare de la 490 la 1.330 l
Jante 225/40 R20

Marca Volkswagen Autoturisme este prezentă pe mai mult de 140 de piețe la nivel global și produce autovehicule în 29 de locații din douăsprezece țări. În 2022, Volkswagen a livrat circa 4,6 milioane de autovehicule. Printre acestea se numără bestselleruri precum Polo, T-Cross, T-Roc, Golf, Tiguan sau Passat, precum și modelele de succes complet electrice ID.3, ID.4, ID.5 și ID.6.
Anul trecut, compania a livrat peste 330.000 de autovehicule integral electrice către clienți din întreaga lume. Circa 170.000 de persoane lucrează în prezent la Volkswagen, în întreaga lume. Prin strategia sa ACCELERATE, Volkswagen progresează constant în direcția dezvoltării sale continue pentru a deveni cea mai căutată marcă pentru mobilitate sustenabilă.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen