Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

22.6.2021 O premieră pentru mașinile mici: Noul Polo pornește la drum cu automatizarea parțială IQ.DRIVE Travel Assist

- De la 0 la 210 km/h: IQ.DRIVE Travel Assist din noul Polo preia controlul asupra direcției, frânării și accelerării, la solicitarea șoferului
- Evident mai mult confort, în special pe autostrăzi: IQ.DRIVE Travel Assist degrevează șoferul într-un mod cu adevărat perceptibil*
- Fuziunea sistemelor de asistență: Tempomatul adaptiv (ACC) și ghidarea adaptivă pe bandă fuzionează și devin IQ.DRIVE Travel Assist

Wolfsburg - Odată cu noul Polo, pe piață este lansată acum una dintre primele mașini mici din lume capabilă de conducere parțial automatizată. Modelul Volkswagen poate vira, frâna și accelera automat la cerere. Acest lucru este posibil datorită sistemului opțional IQ.DRIVE Travel Assist. Volkswagen își consolidează sistemele pe drumul spre conducerea automatizată sub umbrela mărcii IQ.DRIVE. Aceste tehnologii au fost disponibile până acum numai la modelele mai mari precum Golf, Tiguan, Passat, Arteon și Touareg. Primul din clasa sa, Polo permite acum de asemenea conducerea parțial automatizată pe întreaga gamă de viteze. În special în timpul deplasării pe șosele de mare viteză, IQ.DRIVE Travel Assist adaugă un nivel de confort care poate fi realmente perceput.

 

IQ.DRIVE Travel Assist este extrem de ușor de utilizat: volanul multifuncțional standard dispune de un buton separat pentru acest sistem inteligent de asistență. Este nevoie de un singur clic, iar noul Polo va prelua ghidarea laterală* și longitudinală asistată parțial. Sistemul se bazează pe fuziunea dintre tempomatul adaptiv (ACC) și ghidarea adaptivă pe bandă, îmbinate pentru ghidare laterală și longitudinală.

Prin această combinație între sistemele de asistență, Polo face un pas înspre următoarea clasă superioară de autovehicule. Iată cum funcționează IQ.DRIVE Travel Assist:

 

ACC se asigură că Polo păstrează automat viteza permisă selectată curent de șofer. Datorită sistemului bazat pe camera video pentru afișarea indicatoarelor rutiere Dynamic Road Sign Display, Polo "știe" cât de repede are voie să meargă. Utilizând tehnologia cu senzori radar, detectează de asemenea dacă în fața sa apare un autovehicul mai lent. În acest caz, Polo este frânat de sistem, păstrând astfel întotdeauna distanța corectă și sigură de urmărire. În momentul în care în față nu mai sunt alte mașini, Volkswagen accelerează din nou.

Va exista de asemenea și un sistem de tempomat predictiv - anticipativ - ACC în combinație cu sistemul de navigație și cutia de viteze cu ambreiaj dublu (DSG).

Printre altele, acesta va permite autovehiculului să reacționeze la curbe sau limite de localități și să reducă viteza.

 

Sistemul de menținere a benzii de rulare Lane Assist scanează zona din fața mașinii Polo utilizând aceeași cameră din parbriz precum sistemul de afișare a indicatoarelor rutiere Dynamic Road Sign Display. Prin urmare, sistemul de asistență detectează marcajele benzilor și corectează direcția imediat ce este detectată o părăsire neintenționată a benzii. Dacă sistemul IQ.DRIVE Travel Assist este activ, tempomatul predictiv

 

 

ACC și ghidarea adaptivă pe bandă funcționează împreună, conform descrierii. Cu alte cuvinte, Polo frânează, accelerează și controlează direcția automat, în cadrul limitelor sistemului. Cu toate acestea, șoferul trebuie să păstreze mâinile pe volan, el fiind întotdeauna responsabil pentru evaluarea situației din trafic și controlarea comportamentului autovehiculului. Șoferul semnalizează această stare de pregătire prin intermediul suprafețelor capacitive de pe coroana volanului, care reacționează la atingere.

 

Cu cutiile de viteze manuale cu 5 și 6 trepte, IQ.DRIVE Travel Assist poate fi utilizat de la o viteză de 30 km/h până la viteza maximă (210 km/h). Dacă Polo este echipat cu o cutie de viteze cu 7 trepte și ambreiaj dublu (DSG), sistemul de asistență este disponibil deja începând de la 0 km/h. Prin urmare, cu IQ.DRIVE Travel Assist și DSG este posibil condusul cu asistență, ceea ce oferă un confort mult mai ridicat în situații de ambuteiaj în trafic. Cei care preferă condusul activ pot pur și simplu ignora butonul pentru activarea IQ.DRIVE Travel Assist. Cu toate acestea, sistemele parțial automatizate reduc efortul șoferilor, în special în călătoriile lungi. Și până la urmă, despre asta este vorba: mai mult confort. IQ.DRIVE Travel Assist și ACC sunt disponibile pentru Polo sub formă de componente ale pachetului opțional IQ.DRIVE. Lane Assist este deja inclus în sistemele generale standard de asistență pentru noul Polo.

 

La nivel internațional, automatizarea condusului este clasificată pe șase niveluri, de la Nivelul 0 la Nivelul 5. La Nivelul 0, nu există suport prin intervenția sistemelor de asistență. La Nivelul 1, autovehiculul asistă fie ghidarea laterală, fie ghidarea longitudinală, iar șoferul este responsabil pentru restul. Cu toate acestea, IQ.DRIVE Travel Assist îndeplinește cerințele conducerii parțial automatizate de Nivel 2, preluând atât ghidarea laterală, cât și ghidarea longitudinală în același timp. Ținând cont de situația legală și raportat la siguranță, Nivelul 2 este considerat actualul status quo. Din motive de siguranță, șoferul trebuie totuși să monitorizeze permanent sistemul. Când acest lucru nu mai este necesar, înseamnă că s-a ajuns la intervenția Nivelului 3 de automatizare - următorul salt major. La Nivelul 3, șoferul trebuie totuși să fie potențial pregătit să preia volanul, dacă este necesar. La Nivelul 4, complet automatizat, șoferul predă complet responsabilitatea către autovehicul, în anumite cazuri specifice - cum ar fi pe autostrăzi. Când autovehiculul circulă în general fără șofer de la start la destinație, acesta este considerat Nivelul 5; hardware-ul și software-ul necesare pentru aceasta ar putea deveni disponibile în următoarea decadă.

 

(*) în limitele sistemului.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen