Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

8.9.2020 „Pare că a fost modelat de vânt”: Designul exterior al noului ID.41)

- Proporțiile puternice, liniile fluide și spatele sculptat sunt caracteristicile dominante ale noului SUV complet electric
- Design cu aerodinamică remarcabilă: coeficient de rezistență de numai 0,28

Wolfsburg (Germania) - Putere excepțională, prezentată în forme organice: ID.4 este primul SUV complet electric de la Volkswagen. Designul său exterior marchează începutul unei noi ere: combină caracterul puternic cu formele fluide, organice și excelentele calități aerodinamice

Cu ID.4, Volkswagen își extinde oferta cu un autovehicul complet electric, în cel mai mare segment din lume - clasa SUV compact. În viitor, mașina va fi produsă și vândută în Europa, China, iar mai târziu și în SUA. Klaus Zyciora cunoaște caracterul ID.4 mai bine decât oricine - șeful departamentului de concepție de la Volkswagen Group a proiectat mașina împreună cu echipa sa.

 
"ID.4 reprezintă o evoluție în concepția electrică"," spune Zyciora. "Designul său exterior este clar, fluid și puternic. Are un aspect puternic și independent, într-un sens nou. În mare parte acesta se datorează stilului armonios și aerodinamic al familiei ID., pe care l-am transferat la segmentul SUV, în premieră cu ID.4. Ceea ce înseamnă că tranzițiile flexibile alternează cu muchiile ascuțite și clar decupate. Designul pare că a fost modelat de vânt. În același timp, aspectul modern al ID.4 este evident în farurile caracteristice și semnătura luminoasă dintre ele."

 

Designul bun este întotdeauna și funcțional - la un autovehicul electric, rezistența aerodinamică are un rol important în autonomie. "Evoluția în concepția electrică a ID.4 înseamnă și că ne-am concentrat foarte serios pe aerodinamică," explică șeful departamentului de concepție de la Volkswagen. ID.4 reușește un coeficient excelent de rezistență aerodinamică, de 0,28. Cel mai important factor pentru această aerodinamică este forma de bază a caroseriei și a habitaclului, care este semnificativ trasă către spate. Aceasta este completată de multe detalii executate minuțios. De exemplu, corpul blocului optic spate împreună cu spoilerul mare de pe plafon asigură o rupere clară a curentului de aer.

 

Ca parte a strategiei sale "Transform 2025+", marca Volkswagen va investi 11 miliarde de euro în mobilitatea electrică, până în 2024. ID.4, primul SUV complet electric de la
Volkswagen, este al doilea model bazat pe noua configurație electrică (MEB), după ID.32. Această platformă este concepută numai pentru sistemul de tracțiune electrică și oferă un interior foarte spațios datorită construcției compacte a tracțiunii electrice. Datorită coeficientului său scăzut de rezistență aerodinamică de 0,28 și sistemului de baterie scalabilă, cu ID.4 sunt posibile autonomii mai mari de 500 km (conform WLTP).

 

Noul SUV va fi inițial lansat având tracțiune pe puntea spate, iar varianta cu tracțiune integrală electrică va urma într-o etapă ulterioară. Bateria de înaltă tensiune este amplasată într-o podea tip sandvici și asigură un centru de greutate coborât optim pentru dinamica de rulare dar și o distribuție foarte echilibrată a sarcinilor pe punți.

 

Despre marca Volkswagen: 

Marca de autoturisme Volkswagen este prezentă în peste 150 piețe din lume și produce autovehicule în peste 50 locații din 14 țări. În 2019, Volkswagen a livrat 6,3 milioane de autovehicule, incluzând cele mai bine vândute modele cum ar fi Golf, Tiguan, Jetta sau Passat. Astăzi, peste 195.878 persoane lucrează pentru Volkswagen, pe tot globul. Marca deține de asemenea peste 10.000 reprezentanțe cu 86.000 de angajați. Volkswagen progresează constant cu alte evoluții în producția de automobile. E-mobility, smart mobility și transformarea digitală a mărcii sunt subiecte strategice cheie pentru viitor.

1)ID.4 - autovehiculul este un prototip gata de lansare în producție și nu este încă disponibil pentru vânzare.

2)ID.3 - consumul de putere în kWh/100 km: 15,4- 14,5 (combinat); emisii CO2 în g/km: 0; clasă de eficiență: A+. 

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen