Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

28.4.2020 Fabrica din Zwickau își reia treptat activitatea de producție a noului ID.3

- Producția mașinilor electrice a fost reluată la Zwickau
- Compania și Consiliul Muncitorilor au agreat pachete de măsuri pentru angajați cu scopul de a le oferi acestora masuri de protecție complete împotriva coronavirus
- Membrul Consiliului pentru E-Mobility Ulbrich a declarat: “Sarcina noastra este acum de a proteja sănătatea angajaților nostri și in același timp să repornim activitatea într-un mod responsabil.”

Fabrica de la Zwickau își reia treptat activitatea de producție a mașinilor electrice.  Producția modelului electric ID.3 a început deja, inițial la o capacitate redusă. Sunt implementate măsuri suplimentare pentru protejarea sănătății angajaților, repornirea este de asemenea orientată și către gradul de stabilitate în aprovizionarea la nivel internațional.

"Cu toții avem o sarcină istorică de îndeplinit, aceea este de a proteja sănătatea angajaților nostri - și în același timp să repornim activitatea intr-un mod responsabil" a declarat Thomas Ulbrich, Membru al Consiliului pentru Volkswagen E-Mobility și speaker din partea Consiliului Director Volkswagen Saxonia.

Conform lui Ulbrich, situația curentă prezintă noi priorități:

"La Volkswagen, sănătatea are întâietate. De aceea preocuparea principală în acest moment nu este câte mașini putem construi pe zi. Ceea ce este mai important este ca procesul de transformare a e-mobility, aflat deja în curs, începe să-și reia ritmul astăzi. ID. 3 este unul din vehiculele cheie pentru Volkswagen."

În prima fază, 50 de ID. 3 vor fi produse pe zi la Zwickau, un număr corespunzător pentru aproximativ o treime din volumul de producție înainte de pandemia corona. Zwickau este prima fabrica de automobile Volkswagen din Germania care își reia cu prudență producția în urma opririi incepute la mijlocul lunii martie.

Unele unități ale fabricilor de componente au reînceput deja aprovizionarea cu piese, acestea fiind însoțite de măsurile de protecție potrivite.

Producția s-a reluat deja în aproape toate fabricile Volkswagen din China.

Uzina Chemnitz de motoare a început si aceasta treptat producția din 23 aprilie. Aceasta va fi urmată de reluarea activității de producție a Golf-ului Variant la Zwickau începând de luni, 27 aprilie. În aceeași zi Fabrica de Sticla de la Dresda iși va relua activitatea pentru e-Golf la o capacitate redusă; clienții și-au putut ridica noile automobile din Dresda încă din 20 aprilie. Jens Rothe, Președinte al Consiliului Muncitorilor al diviziei Volkswagen Saxonia, a subliniat faptul că protecția și sănătatea forței de muncă are prioritate odată cu reluarea activității de producție.

Volkswagen Saxonia și Consiliul General al Muncitorilor au stabilit reguli clare intr-un acord. "Am ajuns la o înțelegere cu compania asupra unor măsuri de protecție a angajaților. Un lucru este clar: Nu ne asumam niciun risc, sănătatea angajaților nostri are prioritate absolută- chiar dacă asta inseamnă să producem mai puține automobile." , a declarat Rothe.

Producția la Volkswagen Saxonia se va relua pas cu pas de la o fabrică la alta. Compania și Consiliul Muncitorilor au agreat un pachet de măsuri cuprinzătoare de protecție împotriva virusului. Acestea includ reguli stricte de distanță și igienă, obligația de a purta protecție pe nas și gură în zone unde distanțele de 1.5 m nu sunt posibile, intervale scurte de curățenie, separarea schimburilor pentru a evita contactul, responsabilizarea angajaților în a-și măsurara temperatura înaintea inceperii programului în fiecare zi.

De asemenea, numeroase procese de producție sunt optimizate și sunt introduse măsuri consistente minime de distanță și o creștere a standardelor de igienă aplicată în toate domeniile. S-a convenit asupra unui acord privind măsurile individuale. Toate regulile se aplică de asemenea și angajaților partenerilor externi și furnizorilor de servicii de la sediul fabricii.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen