Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

22.4.2020 Tiguan: cel mai bine vândut model Volkswagen în 2019 a generat 6 milioane de unități comandate la nivel internațional

- Cel mai de succes model al Grupului Volkswagen și cel mai bine vândut SUV din clasă în Europa
- Creștere constantă a producției: de la debutul său din 2007, Tiguan a inregistrat o creștere anuală a producției de la 120.000 până la 911.00 de unități
- 2495 unități pe zi: anul trecut la fiecare 35 de secunde cate un Tiguan părăsea linia de producție în una din fabricile Volkswagen aflate în Germania, Rusia, China și Mexic

Un bestseller mondial setează un nou record: în primăvara acestui an, Volkswagen Tiguan a stabilit un nou record și a depășit bariera producției de 6 milioane de unități. 910.926 unități ale SUV-ului au fost produse doar în 2019. Acest lucru face din Tiguan cel mai vine vandut automobil al mărcii și al Grupului Volkswagen. Vehiculul versatil este disponibil pentru a fi cumpărat în 80% din toate colțurile lumii. Tiguan este cel mai de succes SUV de pe piața din Europa.

Acesta este și unul din cele mai populare trei vehicule utilitare sportive din lume.

În medie, un Tiguan nou a părăsit linia de producție odată la 35 de secunde anul trecut in una din fabricile Volkswagen.

Această rată de producție reflectă dezvoltarea rapidă a acestei linii de producție. Premiera mondială a primei generații a SUV-ului a avut loc la Salonul Internațional (IAA) de la Frankfurt în 2007. Mai târziu în același an,

Tiguan a intrat pe piață. De atunci, noul venit s-a bucurat de o ascensiune meteoritică. În 2008, Volkswagen a produs mai mult de 150.000 de unități ale acesteui model, acestea fiind disponibile atît cu tracțiune integrală, dar și cu tracțiune față.

În Germania, si-a revendicat încă de la început titlul de cel mai de success SUV. Și, încă de la început, noul model a avut căutare în întreaga lume.

Pe piața din România, în 2019, s-au înregistrat 2245 de unități livrate de Tiguan.

Cu acest model dinamic multi-talentat în condus, Volkswagen îndeplinește în mod clar cerințele clienților pentru un SUV modern și compact.

O versiune actualizată în mod semnificativ a bestseller-ului a fost dezvăluită în 2011. A fost un success răsunător:  volumul anual al lui Tiguan a rupt ulterior bariera de 500.000 pentru prima data.

A doua generație a modelului Tiguan a ajuns pe piață in aprilie 2016.

SUV-ul era acum costruit pentru prima data pe platforma modulara MQB.

Această platformă a schimbat totul. A crescut proporțiile dinamice și a oferit modelului un design autentic și energic. Interiorul a devenit semnificativ mai încăpător datorită ampatamentului suplimentar, în timp ce noile sisteme de asistență au imbunătățit siguranța activă a vehiculului.

Linia de producție a fost restructurată din nou în 2017, odată cu debutul celui de-al doilea model de Tiguan - o versiune XL cu ampatament extins la 110 mm, cu până la sapte locuri și un design personalizat.

Noua versiune de caroserie a dat liniei de producție un impuls major - 55% din toate modelele Tiguan care părăsesc linia de producție au acum un ampatament lung.

În America, Volkswagen vinde a doua generație Tiguan exclusiv în versiunea sa lungă. Pe piețele europene și în multe alte tări, modelul cu ampatament lung a fost lansat sub denumirea de Tiguan Allspace.

Versiunea XL care se vindea în China, Tiguan L1, este de asemena un best - seller. În octombrie, 2019, Volkswagen a adăugat și o versiune plug-in hybrid gamei de motoare disponibile pieței chinezești.

Tiguan este produs în patru fabrici Volkswagen întinse în zone pe patru fusuri orare, asigurând astfel o producție non-stop a SUV-ului versatil.

Versiunea cu ampatament normal (NWB) este produsă în uzina principală din Germania, la Wolfsburg, pentru piețele din Europa, Africa, Asia și Oceania.

Fabrica Kaluga, situată la 170 de kilometri sud-vest de Moscova produce vehiculele NWB pentru piața rusă și pentru țările vecine din Asia Centrală.

În Shanghai, Volkswagen produce Tiguan L cu un ampatament lung (LWB) pentru piața chineză. În orașul mexican Puebla, versiunile LWB ale Tiguan sunt produse pentru America de Nord și de Sud, dar și pentru țările din Europa, Africa, Asia și Oceania.

De-alungul a doua generații, Tiguan s-a dezvoltat într-unul dintre cele mai de succes SUV-uri din lume. În toată această perioadă a devenit unul dintre pilonii de producție ai mărcii si Grupului Volkswagen.

Volkswagen se pregătește să lanseze un nou capitol din povestea de succes a modelului Tiguan cu un update tehnic și vizual major în 2020.

Una dintre noile caracteristici este legat de propulsie, o nouă variantă de motorizare disponibilă pentru Europa de plug-in hybrid.

Numărătoarea inversă a început deja…

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen