Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

20.4.2020 Volkswagen va relua treptat producția

- Marca Volkswagen va reîncepe producția începând cu 20 aprilie în fabricile din Zwickau si Bratislava
- Din 27 aprilie va fi reluată activitatea și de către restul fabricilor din Germania, Portugalia, Spania, Africa de Nord, Rusia și SUA.
- Divizia VW de Componente își va extinde producția treptat

Fabricile mărcii Volkswagen își vor relua activitatea treptat. Producția va începe inițial la Zwickau și Bratislava (Slovacia) incepand cu 20 aprilie. Celelalte fabrici din Germania, Portugalia, Spania, Rusia si SUA vor restarta activitatea din 27 aprilie.

Ulterior, in cursul lunii mai, vor începe treptat activitatea de producție și fabricile din Africa de Sud, Argentina, Brazilia și Mexic.

 

Ralf Brandstätter, COO al mărcii Volkswagen, a declarat faptul că:

Odată cu slăbirea resticțiilor am stabilit o serie de condiții pentru reluarea treptată a producției. Volkswagen s-a pregătit intens pentru aceste etape în ultimele trei săptămâni. Am dezvoltat un catalog cuprinzător cu măsuri pentru protecția sănătății angajaților și am restablit lanțurile de aprovizionare"

Acestea fiind zise, programul scurt va continua în fabricile Volkswagen din Germania,însă, numărul angajaților aflați în această situație se va diminua odata cu reluarea activității succesive a producției.

Aceasta se va alinia cu disponibilitatea pieselor, a dispozițiilor date de Guvern si de Europa, a evoluției piețelor și in funcție de modul de operare al fabricilor.

Indiferent de acestea, prioritară va fi respectarea măsurilor de sănătate față de angajați.


Andreas Tostmann, Membru al Consiliului Director al marcii Volkswagen a declarat: "Reluăm producția și logistica intr-o manieră etapizată și organizată. Sănătatea angajatilor nostri are cea mai mare prioritate. Punem la dispoziție spații sigure de lucru si un nivel maxim de protecție a sănătății cu planul nostru de 100 de puncte. Conștientizăm responsabilitatea și ne asigurăm de faptul că economia își revine și autoturismele vor parăsi iar porțile fabricilor către distribuitorii și clienții nostri."

Bernd Osterloh, Presedinte al Consiliului Muncitorilor, a declarat: "Nu am mai trecut printr-o astfel de situație. Cu toate acestea știu ca, colegii nostri sunt foarte motivați să reînceapa activitatea. Producția este reluată după fiecare concediu, de aceea avem experiență în acest proces. În lumina acestei pandemii, trebuie să ne adaptăm acestor rutine. Un răspuns este acela în privința asigurării de sănătate. Cu cele 100 de măsuri luate la Volkswagen, ținem riscul de infectare cât se poate de jos. Acest lucru va seta un standard în industrie, dar trebuie sa fim realiști: la început, noile proceduri vor da curs unor intrebări și parte din colegi vor fi mai rezervați.

Niciodată nu am dezvoltat, produs sau vândut în asemnea condiții.

De aceea mă aștept ca directorii nostril să se asigure ca angajații sa se familiarizeze rapid cu aceste proceduri. A ne face timp pentru a răspunde întrebărilor este mai important acum decât cifrele de producție zilnice."

Divizia de Componente Volkswagen a început deja să reia producția treptat la fabricile din Brunswick și Kassel din 6 aprilie, urmând ca si fabricile din Salzgitter, Chemnitz și Hanovra, precum și cele din Polonia din 14 aprilie, pentru a sigura componente autoturismelor produse în China

Thomas Schmall, CEO al Volkswagen Group Componente: "Deschiderea treptată a fabricilor noastre a fost importanta în menținerea componentelor în locațiile de peste ocean. Acum avem nevoie sa dăm drumul întregii rețele de producție, timp în care ne luăm și măsurile necesare de protecție și asigurăm și componente tuturor fabricilor de autoturisme a diferitelor mărci. Aceleași măsuri excepționale de siguranță pentru angajații nostri se aplică in toate fabricile."

În reluarea activității, compania poate, deasemenea, să apeleze și la experiența dobândită odata cu lansarea producției din China, acolo au fost luate numeroase măsuri de protecție și s-au implementat cu success.

32 din 33 fabrici din China au reînceput producția.

Nu au fost raportate cazuri de coronavirus printre angajații de acolo.

Volkswagen continuă să monitorizeze indeaproape situația la nivel global apărută ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Alte acțiuni se vor lua în baza extinderii dialogului si a procedurilor în cadrul Grupului Volkswagen dar și a recomandarilor Institutului Robert Koch

 

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen