Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

20.3.2020 Volkswagen suspendă producția de autovehicule din cauza pandemiei cu Coronavirus

- Fabricile destinate producției de autovehicule operate de Volkswagen își suspendă activitatea pentru următoarele două săptămâni;
- Măsura se aplică și fabricilor Volkswagen destinate producției de componente auto;
- Activitatea va fi suspendată pentru fabricile auto din Wolfsburg, Emden, Dresden, Osnabrück, Zwickau, Bratislava (Slovacia), Pamplona (Spania) și Palmela (Portugalia), precum și pentru fabricile pentru componente auto de la Brunswick, Chemnitz, Hanover, Kassel, Salzgitter și SITECH ;
- Măsura vine, în primul rând, pe fondul ratei accelerate de infectare cu Coronavirus, dar și din cauza întreruperilor la nivelul lanțului de aprovizionare și declinului rapid în ceea ce privește cererea pentru autovehicule;
- Volkswagen va implementa măsuri suplimentare de protecție a angajaților săi.

Wolfsburg - Volkswagen suspendă producția de autovehicule și de componente auto la nivelul fabricilor operate în Europa. Măsura vine pe fondul ratei accelerate de infectare cu Coronavirus de pe continent și, implicit, măsurilor luate de autorități, precum și din cauza întreruperilor la nivelul lanțului de aprovizionare și declinului rapid în ceea ce privește cererea pentru autovehicule. Termenul de suspendare a activității va fi, inițial de două săptămâni, în funcție de evoluția situației din Europa. În cazul fabricilor din Germania, măsura va intra în vigoare la sfârșitul ultimei ture de lucru de astăzi. 

 

"Cererea pentru autovehicule este impactată puternic de răspândirea accelerată a Coronavirusului. De asemenea, devine din ce în ce mai dificil să ne aprovizionăm fabricile cu componente de la terți, acestea fiind motivele pentru care am decis suspendarea producției începând cu încheierea ultimei ture de lucru de astăzi. Această măsură vine și în sprijinul angajaților noștri, la rândul lor îngrijorați de răspândirea virusului", spune Ralf Brandstätter, COO Volkswagen.

"Am suplimentat, de asemenea, măsurile de protecție a angajaților noștri. Le înțelegem grijile și, încă de la apariția epidemiei în China, am început să acționăm și să ne pregătim în baza principiului - sănătatea mai întâi de toate. Colegii noștri se pot baza pe noi.", spune Gunnar Kilian, Director HR în Consiliul de Administrație Volkswagen.

 

"În aceste vremuri, oamenii nu își mai pot duce copiii în parc, nu pot merge la concerte, la biserică sau la restaurant, achiziția unui autovehicul nu este o prioritate. Volkswagen nu poate acoperi problemele care survin efectelor acestei pandemii, așa că producția de autovehicule nu poate continua de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Momentan nu există alternative pentru controlarea producției. Toate detaliile necesare acestui subiect vor fi clarificate între companie și Comitetul de Întreprindere.", spune Bernd Osterloh, Președintele Comitetului de Întreprindere.

 

Pentru a-și proteja angajații, Volkswagen a inchis toate cantinele, magazinele cu auto-servire, bistrourile, restaurantele și serviciile de catering. Toate evenimentele importante au fost anulate, iar toate întâlnirile vor avea loc în mediul online, prin intermediul conferințelor audio sau video.

 

Angajaților Volkswagen care se întorc în Germania după data de 14 martie le este interzis accesul în incinta fabricilor sau sediilor Volkswagen în timpul carantinei impuse de autorități, cu termen de 14 zile.

 

Pentru a preveni răspândirea virusului cât mai mult posibil, contactul dintre persoane trebuie evitat. Atât managerii, cât și angajații trebuie să evalueze posibilitatea de a lucra de acasă, respectând principiul de săptămână lucrătoare de cinci zile.

 

Măsura implică și anularea călătoriilor în interes de afaceri, pentru toate fabricile și indiferent de țara în care acestea se află. Zborurile interne între fabricile din Germania au fost, deja, anulate.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen