Ce este WLTP?

Cât consumă un autovehicul? Volkswagen poate răspunde acum mult mai precis la această întrebare, prin prisma ciclului WLTP, deoarece noua procedură pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO₂ se apropie mai mult de modul în care este condus un autovehicul zi de zi, în condiţii uzuale de trafic şi înlocuieşte din septembrie 2017 standardul anterior, numit NEDC. 

Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure, adică WLTP, este o metodă de testare armonizată la nivel mondial pentru autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare. Aceasta este o nouă metodă de testare prin care se determină consumul unui autovehicul. În baza datelor din traficul real, colectate din întreaga lume, în viitor, această procedură va ajuta, de asemenea, la simularea în laborator a călătoriilor reale cu autovehiculul. Astfel, WLTP nu are în vedere doar diferite situaţii şi viteze de deplasare în traficul rutier, ci şi diferitele variante de echipare şi clase de greutate.

Anumite autovehicule din imaginile de pe această pagină web sunt echipate cu dotări opţionale, disponibile contra cost. Toate informaţiile cu privire la dotări şi datele tehnice reprezintă informaţii cu titlu informativ, fără a genera obligaţii ferme. Este rezervat dreptul de a efectua modificări ulterioare. Toate preţurile afişate sunt preţuri recomandate, inclusiv TVA şi sunt supuse modificărilor.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă
Inchidere meniu

WLTP: standarde noi pentru determinarea consumului.