Bilanț ecologic

De la realizare până la reciclare: bilanțul ecologic al modelelor ID.

   

 

O durată de viață a autovehiculului și efectele sale asupra mediului

Pentru a facilita o producție a autovehiculelor electrice optimizată din punct de vedere al CO2 , experții noștri determină "punctele fierbinți" ale autovehiculului, din punct de vedere al CO2. În acest sens, ei întocmesc, conform celor mai actuale cunoștințe tehnice, un bilanț ecologic (Life Cycle Assessment, pe scurt LCA). Această metodă standardizată ISO (DIN EN ISO 14040 și DIN EN ISO 14044) include toate componentele mașinii și determină în plus, ce efect are aceasta asupra mediului pe întreaga durată a ciclului său de viață - de la obținerea materiilor prime la producție, montaj și faza de utilizare până la dezmembrarea pentru reciclarea materialelor utilizate.

Bilanțurile ecologice analizează diferite categorii de efecte. Una dintre acestea este potențialul de încălzire globală, pentru care efectele asupra mediului sunt convertite în așa-numite echivalențe CO2(CO2e) , iar pe baza acestei unități de măsură se compară efectul acestora asupra climei.

Facem sustenabilitateamăsurabilă

Efectele asupra mediului sunt determinate cu un software special, care conține o bază de date cu informații standard, ce vizează lanțul de aprovizionare. Valorile calculate astfel sunt incerte și se pot modifica, în urma actualizărilor regulate ale metodologiei de calcul. Pentru etape de producție care consumă extrem de multă energie, precum producția celulelor de baterii, Volkswagen utilizează la modelele ID., în locul valorilor medii, date concrete ale respectivilor furnizori. Această procedură este desemnată și drept bilanț ecologic specific. Astfel, vedem pe scurt ce efecte au măsurile prin care reducem emisiile de CO2- și cât de mare este cantitatea de CO2, care trebuie efectiv compensată.

Pentru bilanțul de CO2al modelelor noastre ID. se ține cont de echivalențele CO2ale lanțului de aprovizionare, precum și ale producției, inclusiv logistica.    

 

Și transportul autovehiculelor la dealerii din toată Europa, prima încărcare a bateriei înainte de predarea către clienți și dezmembrarea autovehiculului electric pentru reciclare (fără bateria de înaltă tensiune) fac parte din acest calcul. Numai echivalențele de CO2apărute la utilizarea și întreținerea ulterioară nu sunt incluse aici. Rezultatele bilanțului ecologic sunt verificate și certificate independent de către TÜV NORD Cert.

1 Lanț de aprovizionare / 2 Producție / 3 Logistică / 4 Prima încărcare baterie de înaltă tensiune
Volkswagen ia în considerare toate aceste aspecte la calcularea bilanțului mașinilor electrice ale familiei ID.

Certificat drept „Produs neutru din punct de vedere climatic”

După ce știm care este nivelul emisiilor de CO2la producerea modelelor ID., mai facem un pas și le compensăm. Pentru dumneavoastră, aceasta înseamnă că autovehiculul ID. vă este livrat cu bilanț de CO2neutru - confirmat printr-o adresă și o ștampilă¹. Căci centrul independent de verificare TÜV NORD Cert certifică mașina la predare drept "Produs neutru din punct de vedere climatic"

Mai multe despre bilanțul ecologic

 În măsura în care este posibil, emisiile de CO2sunt evitate și reduse direct la Volkswagen . În consecință, subfurnizorii sunt obligați să adopte măsuri de evitare și reducere a emisiilor. Emisiile de CO2 care nu pot fi evitate și reduse în cadrul Volkswagen și prin obligativitatea corespunzătoare din lanțul de aprovizionare, sunt compensate în aceeași măsură prin proiecte certificate pentru protecție climatică.

Anumite autovehicule din imaginile de pe această pagină web sunt echipate cu dotări opţionale, disponibile contra cost. Toate informaţiile cu privire la dotări şi datele tehnice reprezintă informaţii cu titlu informativ, fără a genera obligaţii ferme. Este rezervat dreptul de a efectua modificări ulterioare. Toate preţurile afişate sunt preţuri recomandate, inclusiv TVA şi sunt supuse modificărilor.

Închide
Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Noul ­ID. 7

Noul ­ID. 7

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen