Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

Service automobile electrice

Service automobile electrice

Întreținerea mașinilor electrice diferă de cea a automobilelor clasice cu ardere internă.

Costuri de întreținere cu 35% mai mici pentru mașinile electrice

Conform unui studiu realizat de Institutul pentru Automobile (IFA) din cadrul Universității de Economie și Mediu (HfWU) Nürtingen-Geislingen, costurile de întreținere și reparație pentru automobilele electrice sunt cu aproximativ 35% mai mici decât cele ale unui automobil similar, dar cu motor cu ardere internă.

De ce mașinile electrice au nevoie de mai puțină întreținere?

Multe componente ale motoarelor clasice pur și simplu nu sunt necesare în mașina electrică, ca urmare a modului diferit de acționare. Acestea includ componente ale motorului, cum ar fi filtrele de aer, combustibil și ulei, răcirea motorului sau bujiile, dar și piese de uzură, precum sistemul de evacuare sau ambreiajul. Deoarece motoarele utilizate la mașinile electrice nu au componente care se freacă și astfel se uzează, aceste motoare nu necesită întreținere. Pe scurt: mai puține componente înseamnă, de asemenea, costuri mai mici de întreținere.

Care sunt piesele verificate periodic la o mașină electrică?

Frânele, de exemplu, se numără printre componentele care necesită întreținere regulată. Cu toate acestea, frânele sunt solicitate mai puțin în cazul unui automobil electric și, prin urmare, trebuie înlocuite mai rar. Acest lucru se datorează parțial recuperării energiei. Acest lucru înseamnă că, atunci când mașina frânează, energia cinetică este transformată în energie electrică și recuperată. Recuperarea acționează și ca o frână de motor, ceea ce înseamnă că sistemul de frânare este mai puțin solicitat și nu se uzează la fel de repede ca la un motor cu ardere internă. În plus, trebuie verificate direcția, aerul condiționat, roțile și anvelopele. Totodată, inspecția de service trebuie să aibă loc la intervale similare cu cele ale unei mașini cu motor cu ardere internă.

În timp ce, pe de o parte, unele componente specifice motorului cu ardere internă lipsesc, pe de altă parte, elementele speciale unei mașini electrice sunt adăugate la lista de întreținere. 

Cum se poate reduce uzura mașinilor electrice?

Majoritatea automobilelor electrice conțin baterii litiu-ion. Dacă vrei să menții bateria în stare cât mai bună, nu ar trebui să-ți lași mașina cu un nivel de încărcare mai mic de 20% pentru o perioadă lungă de timp. Similar cu smartphone-urile, care funcționează tot cu baterii litiu-ion, modul în care încarci bateria automobilului tău electric contribuie, de asemenea, la durata de viață a bateriei. Încărcarea la curent alternativ, de exemplu la o priză de uz casnic, este preferabilă realimentării la curent continuu la stația de încărcare rapidă. Deoarece bateria este cea mai scumpă piesă de schimb a unei mașini electrice, trebuie să îi acorzi atenția cuvenită.

Există și alte piese de uzură pe care proprietarii de mașini cu motoare electrice ar trebui să le aibă în vedere: anvelopele. Mașinile electrice pot genera un cuplu mult mai mare la pornire decât majoritatea celorlalte autovehicule. Pornirea regulată cu un cuplu ridicat poate uza anvelopele. De aceea se recomandă o pornire moderată. La cumpărarea și întreținerea anvelopelor trebuie luate în considerare cerințele speciale ale mașinilor electrice.

Îmi pot verifica singur intervalele de service în automobil?

Da, afișajul intervalelor de service te va ajuta în acest sens. Poți găsi acest lucru pe afișajul din bord și în sistemul Infotainment.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi un service?

Lucrările la sistemul de înaltă tensiune pot fi efectuate numai în service-uri instruite și echipate corespunzător. Înainte de a lucra la autovehicul, mecanicul trebuie să verifice dacă sistemul de înaltă tensiune este lipsit de tensiune, astfel încât lucrarea să poată fi efectuată fără probleme. 

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen