Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Stoc disponibil

AdBlue®

AdBlue®

Numeroase modele Volkswagen sunt echipate cu tehnologia Diesel SCR și în fiecare zi, numărul lor crește. Prin intermediul acestei tehnologii, emisiile dăunătoare de oxizi de azot pot fi reduse semnificativ și se pot respecta valorile stricte pentru emisii impuse de Uniunea Europeană (Euro 6). Primul autovehicul Volkswagen cu această tehnologie a fost lansat pe piață în anul 2009. Pentru această tehnologie inovatoare, autovehiculul tău are nevoie de AdBlue®, o soluție de uree produsă sintetic cu care se umple un rezervor separat din autovehicul. Acesta se găsește, în funcție de modelul autovehiculului, sub clapeta rezervorului, în portbagaj sau în compartimentul motor.

Cum funcționează?

Fără AdBlue® lucrurile nu funcționează, deoarece acesta este lichidul necesar funcționării tehnologiei Diesel SCR.

1. Gazele arse sunt trecute prin catalizatorul de oxidare și prin filtrul de particule Diesel.

2. AdBlue® se adaugă suplimentar.

3. Printr-o reacție termică, AdBlue® este descompus în amoniac.

4. Amoniacul reacționează în catalizatorul SCR cu oxizii de azot, care astfel sunt transformați în componentele ecologice azot și apă.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen