Meniu
Inchidere meniu

Actualizare over-the-air Software ID 3.0

 

Disponibilă acum: următoarea actualizare software pentru modelul dumneavoastră ID.

 

Prin software-ul ID. 3.0, Volkswagen vă oferă gratuit funcții noi și optimizări. Multe dintre aceste optimizări au la bază sugestiile și ideile clienților.

Modelul dumneavoastră ID. a primit deja noua baterie de 12 V și versiunea software ID. 2.4 de la partenerul dumneavoastră Volkswagen? Atunci sunteți pregătit să primiți următoarea mare actualizare, software-ul ID. 3.0.

Nu este posibilă revenirea la versiunile software anterioare.

De ce să instalez actualizarea 3.0?

Actualizarea software oferă funcții noi și optimizări pentru modelul dumneavoastră ID. și îl menține actualizat cu ultimele dezvoltări digitale de la Volkswagen. Cu această actualizare beneficiați de noi funcții și aplicații - pur și simplu over-the-air.

Cum pot primi actualizarea?

Cerințele pentru primirea software-ului ID. 3.0 over-the-air sunt un contract We Connect Start activ, un cont de utilizator Volkswagen ID și instalarea software-ului ID. 2.4 în autovehiculul dumneavoastră.

O actualizare, două părți

Actualizarea software ID. 3.0 este compusă din două părți. Pentru a obține toate beneficiile oferite de software-ul ID. 3.0, vă rugăm să instalați partea 1 și partea 2 a actualizării. Cu actualizări over-the-air, puteți actualiza autovehiculul dumneavoastră ID. în momentul pe care îl alegeți. De asemenea, vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile furnizate în "Note de lansare" pentru fiecare parte a actualizării - acestea sunt afișate în sistemul Infotainment al modelului ID. 

Modelul dumneavoastră ID. se află în „Modul online”?

Modelul dumneavoastră ID. se află în "Modul online"?

Pentru a primi software-ul ID. 3.0 over-the-air, activați "Mod online" în autovehiculul dumneavoastră. Când autovehiculul dumneavoastră se află în "modul online", actualizările disponibile sunt descărcate în fundal, în timp ce conduceți. Mașina dumneavoastră ID. vă va informa prin intermediul sistemului Infotainment imediat ce software-ul ID. 3.0 este disponibil pentru instalare. Și nu vă faceți griji, descărcarea și instalarea actualizării nu va impune costuri suplimentare.

„Mod online” înseamnă că transmit sau partajez datele mele de localizare?

"Mod online" înseamnă că transmit sau partajez datele mele de localizare?

În versiuni software anterioare, activarea "modului online" în autovehicul activa automat transmiterea sau partajarea datelor de localizare a autovehiculului și datelor de utilizare a autovehiculului - fără posibilitatea de a selecta preferințele în aceea ce privește transmiterea sau partajarea acestor date. Odată cu actualizarea 3.0 devine posibilă activarea "modului online" simultan cu opțiunea de selectare separată a setărilor preferate în ceea ce privește datele generate de autovehicul (date autovehicul/utilizare, date de localizare, date Vehicle2X) - permițând autovehiculului dumneavoastră să rămână online în timp ce aveți posibilitatea de a decide ce date doriți să transmiteți sau partajați (cu excepția funcțiilor impuse din punct de vedere legal, precum eCall). 

Software ID. 3.0 – dintr-o privire

Mai jos veți găsi o prezentare generală a ceea ce s-a actualizat în software-ul ID. 3.0 și cum puteți realiza actualizarea. Informații detaliate și tutoriale pot fi accesate prin intermediul linkului furnizat în fiecare secțiune.

Ce s-a actualizat cu versiunea 3.0?

 

În continuare veți găsi informații detaliate, fotografii și tutoriale cu privire la ceea ce conține actualizarea software.

 

Cum pot instala actualizarea 3.0?

 

Aici puteți găsi informații detaliate, pas cu pas, despre cum să instalați partea 1 și partea 2 a actualizării 3.0.

Mai multe informații despre instalare

Aveți întrebări cu privire la actualizare?

 

Dacă aveți întrebări cu privire la actualizare, aruncați o privire la secțiunea  "Întrebări frecvente".

 

Software ID. 3.0 -
ce s-a actualizat?

Încărcare optimizată și management energetic

- Capacitate de încărcare
- Meniu de încărcare restructurat
- Mod Battery Care
- Planificator e-Route în sistemul de navigație
- Resetare calcul autonomie
- Tehnologie Vehicle2X (V2X)
- Confidențialitate la gestionarea utilizatorilor

 

Navigație îmbunătățită

- Navigație cu precizie pe bandă
- Căutarea online a punctelor de interes în sistemul de navigație

 

Confort

- Îmbunătățire head-up display cu realitate augmentată
- Îmbunătățiri ID. Light
- Gestionare utilizatori
- Comandă vocală și comandă vocală online

 

Aplicații și funcții In-Car

- Îmbunătățire aplicație In-Car We Charge
- Aplicație In-Car "Jocuri"

Mai multe servicii mobile online

- Aplicația We Connect ID. - poziția de parcare
- Aplicația We Connect ID. - stare autovehicul
- Aplicația We Connect ID. - informații temperatură

Ce conține software-ul ID. 3.0?

Actualizarea over-the-air la software-ul ID. 3.0 aduce gratuit multe avantaje.

Încărcare optimizată și management energetic

Capacitate de încărcare

Confort și economie de timp, prin opriri mai scurte pentru încărcare.

Cu software-ul ID. 3.0, viteza de încărcare a bateriei de înaltă tensiune este îmbunătățită și se obține o economie de timp.

Mai multe informații despre viteza de încărcare

Meniu de încărcare restructurat

În software-ul ID. 3.0, setările de încărcare sunt mai intuitive și mai rapid accesibile, datorită noii structuri a meniului de încărcare. Suplimentar față de noua structură, meniul de încărcare în sine este acum o pictogramă separată disponibilă direct în ecranul principal al sistemului Infotainment.

Funcție care ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei.

"Modul Battery Care" este o funcție de încărcare pentru optimizarea duratei de utilizare a bateriei de înaltă tensiune din ID. Dacă este activat "modul Battery Care", limita superioară de încărcare este setată la 80%. Acest lucru protejează bateria. "Modul Battery Care" poate fi anulat, dacă este necesar (de ex. în timpul procesului de încărcare imediată). Pentru utilizarea temporizatorului pentru încărcare, limita superioară de încărcare poate fi setată permanent la 100%.

Planificator e-Route în sistemul de navigație

În software-ul ID. 3.0, noul planificator e-Route din sistemul de navigație al familiei ID. planifică automat opririle de încărcare necesare pe traseu și le modifică automat, în funcție de necesități.

Algoritmul pentru traseu este îmbunătățit în noua actualizare. De asemenea, obțineți și noi opțiuni de setare pentru preferințele personale. Suplimentar, planificatorul e-Route actualizat afișează informații mai intuitiv și mai clar și oferă posibilitatea de a căuta stații de încărcare utilizând filtre, și indică disponibilitatea stației de încărcare și posibilitatea de a plăti cu We Charge.

Resetare calcul autonomie

Cu actualizarea software ID. 3.0, când resetați datele de deplasare pe termen lung, se resetează și calculul autonomiei, astfel încât se afișează o valoare generică.

După apăsarea butonului de resetare, se vor reseta datele istorice ale consumului învățat pentru calculul autonomiei și datele de deplasare pe termen lung.

Tehnologie Vehicle2X (V2X) – alerte pericole locale din trafic

Îmbunătățirea fluxului de trafic: Tehnologie V2X

Cu software-ul ID. 3.0, sistemul Infotainment a fost actualizat, pentru a îmbunătăți accesibilitatea setărilor de confidențialitate pentru tehnologia V2X.

Informații suplimentare cu privire la V2X: Alertele cu privire la pericolele locale, utilizând tehnologia V2X, permit autovehiculelor să comunice direct între ele și cu mediul lor înconjurător. Alertele cu privire la pericolele locale vă anunță, de exemplu, unde există autovehicule imobilizate, vă informează unde sunt capete de ambuteiaje, dacă drumul este în lucru și unde există accidente, autovehicule speciale și când apar situații de frânare de urgență față de autovehiculul aflat în față. V2X poate fi utilizat numai dacă îl activați în setările autovehiculului. Când este activat, modelul dumneavoastră ID. primește și transmite, de asemenea, informații de la și către alți participanți V2X.

Nu este necesar un contract We Connect sau un cont de utilizator Volkswagen ID.

Setări de confidențialitate privind gestionarea utilizatorilor

Meniul de configurare al setărilor de confidențialitate extinse

Prin această actualizare software, aveți posibilitatea de a vedea starea curentă a setărilor de confidențialitate, puteți deschide setările de confidențialitate și vizualiza texte cu informații detaliate despre fiecare setare - în centrul de comandă. Utilizatorul poate personaliza setările sale în sistemul Infotainment și le poate și salva, plecând de la premisa că utilizatorul este autentificat în autovehicul.

Utilizatorii temporari anonimi pot selecta, de asemenea, "Modul online" sau "Modul offline" (cu sau fără date de localizare) în ecranul principal.

Decideți personal ce date doriți să transmiteți sau partajați. Toate serviciile online care nu se potrivesc cu setările dumneavoastră de confidențialitate vor fi dezactivate în autovehicul. Suplimentar, utilizatorul principal și utilizatorii temporari pot dezactiva servicii ale autovehiculului care nu ar trebui să prelucreze date personale, prin intermediul listei de produse din aplicația myVolkswagen sau în browser, prin myVolkswagen - acest lucru asigură că numai respectivul serviciu din autovehicul nu poate comunica (există o excepție pentru funcții impuse legal, precum eCall). 

Navigație optimizată

Navigație cu precizie pe bandă

Funcția de navigație cu precizie pe bandă vă permite să gestionați chiar și situații complexe pe autostrăzi, când este activă ghidarea în traseu. Pentru a realiza acest lucru, sistemul comută automat la o vizualizare individuală a benzilor în apropierea intersecțiilor de autostrăzi și a ieșirilor de pe autostradă, prin care vi se oferă asistență la schimbarea necesară a benzii. Aceasta este o componentă a sistemului de navigație. Ea este disponibilă în pachetul Infotainment opțional.

Pentru componentele online ale sistemului de navigație sunt necesare un contract We Connect Plus valid și un cont de utilizator Volkswagen ID.

Căutarea online a punctelor de interes în sistemul de navigație

Prin serviciul "Căutare puncte de interes online", funcția de căutare din meniul navigație din autovehicul este suplimentată cu o funcție online. Aceasta utilizează o bază de date online cuprinzătoare și un motor de căutare optimizat. Rezultatele sunt căutări mai rapide, mai precise și mai specifice. Sunt necesare un contract We Connect Plus valabil și un cont de utilizator Volkswagen ID.

Confort

Optimizare head-up display cu realitate augmentată

În familia ID. puteți ține sub observație ce este important.

Head-up display cu realitate augmentată opțional vă poate afișa informații vitale direct în câmpul vizual. Datorită tehnologiei realitate augmentată (AR) puteți vedea direct pe drum săgețile de navigație pentru drumul pe care vă deplasați sau pentru locul în care trebuie să schimbați direcția. Acest lucru vă ajută să ajungeți la destinație mai relaxat. Cu software-ul ID. 3.0, Head-up display cu realitate augmentată va fi extins pentru a include indicatori suplimentari în domeniul de lungă distanță, precum avertizarea cu privire la nivelul de încărcare al bateriei (SOC) cât și informații îmbunătățite cu privire la direcție și distanță, de la sistemul de navigație opțional.

Optimizări ID. Light

Informații îmbunătățite. Control mai bun.

ID. Light, o funcție standard în toate modelele Volkswagen ID., este o bandă luminoasă în partea de jos a parbrizului. ID. Light vă oferă informații vizuale suplimentare.

Mai multe informații despre optimizările ID. Light

Gestionare utilizatori

Gestionarea Volkswagen ID și a utilizatorilor permite autentificarea mai multor utilizatori într-un singur autovehicul.

Pentru autovehiculele din familia ID., existau două roluri: utilizator principal și utilizator temporar anonim. Cu actualizarea software ID. 3.0. a apărut și rolul suplimentar de utilizator invitat.

Este necesar un cont de utilizator Volkswagen ID.

Mai multe informații despre gestionare utilizatori

Radio prin internet

Ascultați posturile radio favorite când vă aflați la drum: cu Internet radio, posturile radio pot fi ascultate online iar podcast-urile pot fi redate în flux.

Cu această versiune software, volumul de date este de asemenea inclus.

Sunt necesare un contract We Connect Plus valabil și un cont de utilizator Volkswagen ID.

Vizionare tutorial

Modelul dumneavoastră ID. vă înțelege mai bine

Pentru ca autovehiculul dumneavoastră să vă înțeleagă și să comunice cu dumneavoastră și mai bine utilizând comanda vocală, Volkswagen a îmbunătățit comanda vocală și mesajele emise de sistem. Sistemul de comandă vocală reacționează mai rapid, iar calitatea răspunsului este, de asemenea, îmbunătățită, comparativ cu versiunea software anterioară. Puteți face ca autovehiculul dumneavoastră să vă înțeleagă mai bine și să comunice mai eficient cu dumneavoastră.

Comandă vocală și comandă vocală online

 

Datorită comenzii vocale cu funcții online, o gamă variată de funcții Infotainment și ale autovehiculului pot fi controlate prin voce. Astfel, modelul ID. poate înțelege întrebări și solicitări formulate liber și mai familiar. Interacțiunea pornește prin fraza wake-up "Hello ID." sau prin apăsarea butonului de pe volan. În urma actualizării, timpul de răspuns al comenzii vocale este mai rapid iar comenzile sunt înțelese mai sigur.

Pentru funcțiile online ale sistemului de comandă vocală sunt necesare un contract We Connect Plus valid și un cont de utilizator Volkswagen ID.

Aplicații In-Car

Optimizare aplicație In-Car We Charge

Aplicația In-Car "We Charge" vă asistă la încărcare. We Charge vă poate ajuta să găsiți stații de încărcare pe o hartă, în jurul locației dumneavoastră actuale sau la destinație și vă ghidează spre stația de încărcare.

Cu această actualizare, aplicația In-Car vă permite să adăugați funcționalități, precum statistici de utilizare a stațiilor de încărcare, opțiuni avansate de filtrare și afișarea punctelor de interes din zona înconjurătoare. Această actualizare permite utilizatorilor aplicației In-Car să ofere feedback pentru stațiile de încărcare, sub forma unor evaluări cu stele, cât și să raporteze probleme. Suplimentar, utilizatorii pot vedea evaluările cu stele oferite cât și problemele raportate și confirmate (de ex. defecțiunile) pentru stațiile de încărcare.

Aplicație In-Car „Jocuri”

Cu aplicația In-Car "Jocuri" nu mai există niciun motiv să vă plictisiți în perioadele de așteptare, ca de exemplu în timpul procesului de încărcare, deoarece aplicația In-Car vă oferă dumneavoastră și pasagerilor dumneavoastră numeroase jocuri antrenante.

Prin intermediul ecranului sistemului Infotainment puteți juca solitaire, șah, căutare imagini, căutare cuvinte, sau noul joc "VW Go".

Este necesar un cont de utilizator Volkswagen ID și un utilizator principal cu un contract valid We Connect pentru a descărca aplicația din magazinul In-Car. Aplicația In-Car "Jocuri" nu este preinstalată și poate fi achiziționată contra-cost în magazinul In-Car.

Mai multe servicii mobile online

În prezent utilizați We Connect Start cu modelul dumneavoastră ID. Cu această actualizare aveți acum posibilitatea de a obține gratuit următoarea generație de servicii mobile online, alcătuită din două pachete: We Connect și We Connect Plus.

We Connect include servicii suplimentare asociate autovehiculului, precum starea portierelor și luminilor, și are o valabilitate nelimitată. 

We Connect Plus include, printre altele, noua căutare puncte de interes online pentru navigație, iar Volkswagen suportă și costurile pentru conexiune de date pentru Internet radio. We Connect Plus poate fi extins contra cost, după o perioadă inițială.

Aplicația We Connect ID. - poziția de parcare

Serviciul Poziție de parcare afișează ultima locație transmisă a autovehiculului, bazată pe coordonatele GPS. În acest mod, autovehiculul și calea către acesta pot fi găsite rapid, astfel încât poziția poate fi partajată cu alte persoane, prin smartphone.

- Localizare ușoară a autovehiculului, de exemplu în orașe sau parcări de mari dimensiuni, utilizând adresa exactă
- Acces rapid la autovehicul prin navigație, utilizând aplicația We Connect ID.
- Vizualizare clară pe hartă a poziției de parcare, precum și a datei și orei la care autovehiculul a fost parcat și a posibilului traseu spre autovehicul
- Nu se monitorizează permanent șoferul, deoarece transmiterea datelor are loc după ce autovehiculul este parcat definitiv

Sunt necesare un contract valid We Connect, un cont de utilizator Volkswagen ID și aplicația We Connect ID.

Aplicația We Connect ID. - stare autovehicul

Serviciul stare autovehicul poate fi utilizat pentru a verifica dacă geamurile și portierele autovehiculului sunt încuiate sau închise și că luminile de parcare sunt stinse.

Puteți accesa datele de stare ale autovehiculului prin intermediul aplicației We Connect ID.

În aplicație puteți vizualiza următoarele:
- Starea portierelor, geamurilor, capotei față și hayonului (deschis, închis)
- Starea luminilor de parcare (lumini de parcare pe ambele părți, lumina de parcare pe o singură parte)
- Starea sistemului de închidere (descuiat, încuiat) pentru tot autovehiculul

Aplicația We Connect ID. - informații temperatură

Temperaturile scăzute pot afecta performanța bateriei. În funcție de prognoza meteo la locul autovehiculului și de nivelul de încărcare a bateriei, aplicația We Connect ID. poate emite o recomandare pentru preîncălzirea sau încărcarea bateriei de înaltă tensiune. În acest scop, vi se va solicita să setați o oră de plecare sau să încărcați autovehiculul, pentru a evita performanțe limitate ale bateriei din cauza temperaturilor scăzute. În prezent, informațiile despre temperatură sunt furnizate pentru ID.3 Pure (baterie de 45 kWh/net) și ID.4 Pure (baterie de 52 kWh/net).

Implementare

În primul rând, asigurați-vă că dispuneți de un contract activ We Connect Start

Este necesar un contract activ We Connect Start pentru a putea beneficia de serviciile mobile online Volkswagen. Aceste servicii sunt gratuite pentru dumneavoastră.

Dacă dispuneți deja de un contract activ We Connect Start și de aplicația We Connect ID. instalată pe smartphone, puteți omite pasul următor.

1. Descărcați aplicația We Connect ID. disponibilă gratuit pe smartphone. În funcție de sistemul dumneavoastră de operare, puteți găsi aplicația We Connect ID. pentru Android sau pentru iOS în App Store sau Google Play Store.
2. Autentificați-vă în aplicație cu ID-ul dumneavoastră Volkswagen și adăugați-vă autovehiculul.
3. Activați contractul dumneavoastră We Connect Start. Pentru aceasta, urmați instrucțiunile afișate în aplicație.

Accesați We Connect Start

Cum pot instala software ID. 3.0?

Actualizarea este compusă din două părți. Pentru a obține toate beneficiile oferite de software-ul ID. 3.0, este important să instalați partea 1 și partea 2 a actualizării.

Prin actualizarea software ID. 3.0 este posibilă adăugarea de utilizatori suplimentari și comutarea între utilizatorul principal și ceilalți utilizatori. După instalarea părții 1 a actualizării, veți fi deconectat de la autovehicul. Este necesară autentificarea în sistemul Infotainment ca "utilizator principal", pentru a utiliza serviciile mobile online. 

Prezentare generală a procesului: Actualizare software ID. 3.0

Pentru a primi software-ul ID. 3.0 over-the-air, activați "Mod online" în autovehiculul dumneavoastră. Când autovehiculul dumneavoastră se află în "modul online", actualizările disponibile sunt descărcate în fundal, în timp ce conduceți. Mașina dumneavoastră ID. vă va informa prin intermediul sistemului Infotainment imediat ce software-ul ID. 3.0 este disponibil pentru instalare. Pentru a instala actualizarea, urmați acești pași:
1. Instalare partea 1 - durată aproximativ 6-8 ore (după instalarea părții 1 este necesară autentificarea utilizatorului principal în sistemul Infotainment).
2. Instalare partea 2 - durată aproximativ 1,5 ore
Primirea părții 2 a actualizării poate dura între șapte zile și câteva săptămâni de la instalarea părții 1.

Rețineți:
- În timpul instalării actualizării over-the-air puteți descuia autovehiculul ID., dar acesta nu poate fi încărcat sau pornit.
- Comandă vocală online: După instalarea părții 1 a actualizării over-the-air, comanda vocală online va fi disponibilă temporar numai în limbile engleză și germană. După instalarea părții 2 a actualizării over-the-air, limbile disponibile înainte de actualizare vor deveni disponibile din nou.
- Prin instalarea software-ului ID. 3.0, unele dintre setările dumneavoastră personale (de ex. posturi de radio memorate, setări pentru scaunele cu încălzire) vor fi resetate la setările implicite din fabrică.
- Nu este posibilă resetarea versiunilor software.

Puteți găsi mai multe răspunsuri la întrebări frecvente despre actualizare în secțiunea Întrebări frecvente.

Proces

Instalare partea 1

Actualizările disponibile sunt descărcate automat în timpul deplasării, cât timp autovehiculul dumneavoastră ID. este în "modul online". După finalizarea descărcării, autovehiculul dumneavoastră ID. vă va informa că este disponibilă o actualizare de sistem. Rețineți că este necesară versiunea software ID. 2.4, înainte ca autovehiculul dumneavoastră ID. să poată descărca automat versiunea software ID. 3.0.

Mai multe informații despre pașii de instalare

După instalarea părții 1: configurarea unui utilizator principal

- Activați "modul online" în ecranul principal
- Autentificați-vă ca utilizator principal, prin pictograma "Utilizatori"
- Scanați codul afișat în sistemul Infotainment al autovehiculului dumneavoastră utilizând smartphone-ul, apăsând butonul "Scanare cod" din aplicația We Connect ID. Sau vă puteți autentifica utilizând adresa de e-mail asociată cu contul dumneavoastră We Connect, selectând "autentificare cu e-mail" în sistemul Infotainment

Pentru a beneficia de servicii mobile online suplimentare, vă rugăm să urmați pașii suplimentari următori.

- Navigați la magazinul In-Car din sistemul Infotainment. Puteți obține aici gratuit We Connect și We Connect Plus
- Luați la cunoștință notificările și politica de confidențialitate și acceptați noii Termeni și condiții

Dacă nu dispuneți de un contract valid We Connect sau We Connect Plus, îl puteți achiziționa gratuit în magazinul In-Car din sistemul Infotainment. Asigurați-vă că datele dumneavoastră personale sunt corecte și complete.

Rețineți că aplicația We Charge trebuie comandată din nou în magazinul In-Car, după actualizare.

Instalare partea 2

La fel ca și în partea 1 a actualizării, autovehiculul dumneavoastră ID. vă va informa în sistemul Infotainment când este disponibilă pentru instalare următoarea actualizare. Urmați aceeași pași ca pentru partea 1

Acum vă puteți bucura de funcții noi și îmbunătățite. Volkswagen vă dorește distracție plăcută și drum bun în autovehiculul dumneavoastră ID.

Manualul de utilizare digital va fi actualizat automat după această actualizare over-the-air și vă informează cu privire la funcții noi sau modificate. 

Actualizare software ID. 3.0 instalată over-the-air și din fabrică

Care este diferența?

Prin actualizările software, dorim să ne asigurăm că autovehiculul dumneavoastră ID. poate fi actualizat chiar și după ce l-ați achiziționat. În funcție de data de producție a autovehiculului dumneavoastră ID., volumul unora dintre actualizările software poate varia. Cu actualizarea software ID. 3.0 veți beneficia de multe funcții noi și de îmbunătățiri.

Dacă autovehiculul dumneavoastră ID. a fost deja actualizat la versiunea software ID. 2.4 în service și dispuneți de un contract We Connect Start valabil și de un cont de utilizator Volkswagen ID, mașina dumneavoastră poate recepționa actualizarea software ID. 3.0 over-the-air. Dacă autovehiculul dumneavoastră ID. a fost livrat cu versiunea software ID. 3.0 deja instalată, bineînțeles că nu veți primi actualizarea la software-ul ID. 3.0 over-the-air. Deoarece autovehiculul dumneavoastră ID. dispune deja de versiunea software ID. 3.0 din fabricație (ex works).

Următorul tabel prezintă o imagine de ansamblu a funcțiilor disponibile pentru modelele cu software ID. 3.0 instalat prin actualizare over-the-air și cele cu software ID. 3.0 instalat în fabrică.

Mai multe informații despre încărcarea optimizată și managementul energetic

Mai multe informații despre navigația îmbunătățită

Mai multe despre confort

Mai multe informații despre aplicațiile și funcțiile In-Car

Mai multe informații despre serviciile mobile online

Întrebări frecvente

Când poate avea loc actualizarea software ID. 3.0 over-the-air?

Înainte ca autovehiculul dumneavoastră ID. să poată primi actualizarea software 3.0 over-the-air, trebuie să realizați înlocuirea bateriei de 12 V și să actualizați versiunea software la ID. 2.4 în service. După înlocuirea bateriei de 12 V cu actualizarea software ID. 2.4. la partenerul de service, poate dura câteva săptămâni până când autovehiculul dumneavoastră ID. primește actualizarea, deoarece transmitem actualizările software ID. 3.0 în etape.

Cât durează să se instaleze actualizarea software ID. 3.0 over-the-air pentru autovehiculul meu ID.?

Actualizarea are loc în două părți. Pentru a obține toate beneficiile oferite de software-ul ID. 3.0, este important să instalați partea 1 și partea 2 când devin disponibile.

- Instalarea părții 1 a actualizării va dura circa 6-8 ore
- Instalarea părții 2 a actualizării va dura circa 1,5 ore

Ce funcții vor fi disponibile după actualizarea software ID. 3.0?

Informații despre conținutul actualizării pot fi găsite în secțiunea "Ce conține software-ul ID. 3.0?".

Cum pot verifica ce versiune software este instalată în prezent în modelul meu ID.?

Deschideți elementul de meniu "Configurare" din meniul principal al sistemului Infotainment în autovehiculul dumneavoastră ID. Apoi navigați la "Informații sistem". Versiunea software a modelului dumneavoastră ID. este afișată în secțiunea "Software ID.".

De ce trebuie să realizez actualizarea software ID. 3.0 over-the-air la autovehiculul meu ID.?

Volkswagen recomandă realizarea imediată și regulată a actualizărilor software scadente. Este singurul mod în care puteți beneficia de funcții noi și îmbunătățite. Ultima versiune software ID. disponibilă este întotdeauna o premisă pentru primirea actualizărilor ulterioare.

Actualizarea software ID. este gratuită pentru mine?

Da, actualizarea software ID. este gratuită pentru dumneavoastră.

Am deja software-ul ID. 2.4, trebuie să actualizez software-ul la ID. 3.0 over-the-air?

Software-ul ID. 3.0 over-the-air conține, printre altele, funcții suplimentare. Din acest motiv vă recomandăm să actualizați la această versiune software cât mai curând posibil.

Actualizarea software va fi verificată?

Versiunea software ID. instalată în autovehiculul dumneavoastră ID. este înregistrată în sistem.

Ce se întâmplă dacă nu instalez a doua parte a actualizării software ID. 3.0 over-the-air?

Instalarea acestei actualizări over-the-air este o premisă pentru recepționarea actualizărilor ulterioare. Dacă nu realizați instalarea (partea 1 și partea 2), noile funcții și îmbunătățiri descrise nu vor fi disponibile. Dacă realizați doar partea 1, de exemplu, comanda vocală nu va fi posibilă decât în engleză și germană. Din acest motiv, partea a 2-a este de asemenea necesară, pentru a utiliza integral funcțiile din autovehiculul dumneavoastră ID., care devin disponibile ca urmare a actualizării. Nu este posibilă resetarea versiunilor software.

Am instalat partea 1 a actualizării software ID. 3.0. Cât durează până primesc partea 2 a actualizării software ID. 3.0?

Primirea părții 2 a actualizării poate dura între șapte zile și câteva săptămâni.

„Mod online” înseamnă că transmit sau partajez datele mele de localizare?

În versiuni software anterioare, activarea "modului online" în autovehicul activa automat transmiterea sau partajarea datelor de localizare a autovehiculului și datelor de utilizare a autovehiculului - fără posibilitatea de a selecta preferințele în aceea ce privește transmiterea sau partajarea acestor date. Odată cu actualizarea 3.0 devine posibilă activarea "modului online" simultan cu opțiunea de selectare separată a setărilor preferate în ceea ce privește datele generate de autovehicul (date autovehicul/utilizare, date de localizare, date Vehicle2X) - permițând autovehiculului dumneavoastră să rămână online în timp ce aveți posibilitatea de a decide ce date doriți să transmiteți sau partajați (cu excepția funcțiilor impuse din punct de vedere legal, precum eCall). Mai multe informații cu privire la setările de confidențialitate a actualizării 3.0 sunt disponibile în secțiunea "Setări de confidențialitate".

Funcțiile disponibile după update depind de piață, model și dotările opționale și pot varia.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen