Meniu
Inchidere meniu

Actualizarea ID. Over-the-Air

Bucură-te de avantajele actualizărilor modelului tău ID.

 

Bucură-te de avantajele actualizărilor modelului tău ID.

Află cum te poți bucura de avantejele oferite de actualizările periodice Over-the-Air și
ce criterii trebuie îndeplinite

Experimentează viitorul astăzi

Modelele Volkswagen ID. pot beneficia de ultimele evoluții digitale cu ajutorul actualizărilor periodice Over-the-Air chiar și după ce au fost livrate. Pot fi instalate funcții și optimizări "Over-the-Air", fără a mai fi nevoie de vizita la service. Poți afla aici cum funcționează întreg procesul.

Actualizările Over-the-Air sunt descărcate în fundal în timp ce conduci prin conexiunea de date mobile a automobilului. Vei fi notificat prin sistemul Infotainment de îndată ce o actualizare este disponibilă iar automobilul îți va indica pașii de urmat pentru instalarea acesteia. Instalarea completă a update-ului va avea loc atunci când automobilul va fi parcat, iar următoarea dată când vei porni la drum te vei putea bucura deja de funcțiile noi și optimizările de performanță. Te rugăm să te familiarizezi cu informațiile din manualul digital al automobilului.

De reținut: pe lângă actualizările de soft ID., oferim actualizări de soft și pentru aplicațiile sistemelor prezente pe automobilul tău în funcție de nivelul de dotări cu care a fost achiziționat acesta. Aceste aplicații nu fac parte din pachetul de actualizări de soft ID. Over-the-Air, ele putând fi instalate separat. În anumite cazuri poate fi necesară ultima versiune de soft ID.

Premisele pentru actualizările online

Ți-am ascultat opinia. Datorită sugestiilor tale am creat o actualizare de soft complexă, versiunea 2.3. Pentru prima dată, aceasta poate fi instalată și Over-the-Air, adică fără a fi nevoie de vizita în service a automobilului tău Volkswagen ID. Află ce este nou.

Notă:

 • Pentru a putea efectua actualizări Over-the-Air trebuie să ai deja instalată versiunea de soft 2.1 pe automobilul tău și să ai un contract We Connect Start*.
 • Funcțiile disponibile după update pot varia și depind de țara în care te afli, anul de fabricație și dotările achiziționate.
 • Actualizările ulterioare vor fi posibile numai după instalarea versiunii 2.3.
 • Unele actualizări de soft nu sunt disponibile Over-the-Air, fiind necesară vizita în service.

*Dacă nu ai efectuat încă update-ul de soft ID. 2.1, te rugăm să contactezi un partener de service Volkswagen.

Vei avea nevoie și de un contract We Connect Start ce va fi gratuit în primii trei ani de la achiziția automobilului și care îți va aduce numeroase avantaje cum ar fi controlul programabil al climatizării automobilului sau afișarea nivelului de încărcare.

Nu ai activat încă We Connect Start?
Poți afla mai multe despre acest serviciu și despre modul de înregistrare accesând pagina We Connect Start.

Ce conține
update-ul?

Versiunea de soft ID.2.3 este formată din două părți. Odată cu prima acualizare vor fi optimizate sistemul de reglare dinamică a luminilor de drum și sistemele de asistență a șoferului. Interacțiunea dintre echipament și soft va fi de asemenea optimizată în cazul automobilelor cu head-up display. Cea de-a doua actualizare oferă optimizări ale performanțelor și a stabilității, funcții noi ale luminii ID. precum și un nou design al sistemului infotainment.

Optimizarea modului de utilizare a sistemului Infotainment

Sistemul Infotainment  va avea un design nou odată cu actualizarea la versiunea de soft 2.3. Acesta va fi mai lizibil și mai ușor de folosit cu ajutorul unor personalizări cum ar fi butoane digitale reproiectate, fonturi personalizate, aranjarea optimizată a meniurilor. Butonul ACASĂ se adaptează acum contextului afișat, aspectul său putând fi schimbat în totalitate de către tine. Au fost adăugate numeroase steaguri naționale, precum și logo-ul Volkswagen.

Personalizarea modului de funcționare a luminii ID.

Lumina specifică modelului ID., prezentă ca dotare standard pentru toată gama, va beneficia de unele îmbunătățiri funcționale. Pe lângă funcțiile deja cunoscute, te va ajuta de acum și în alte situații asociate sistemelor de asistență a șoferului. Ca o funcție nouă, lumina ID. te va ajuta să conduci mai eficient, indicându-ți prin semnale luminoase atunci când este recomandat să ridici piciorul de pe accelerație.

Detecție ambientală optimizată și control avansat a sistemului de reglare dinamică a luminilor de drum Dynamic Light Assist

Automobilele echipate cu  sistemul de reglare dinamică a luminilor de drum Dynamic Light Assist vor recunoaște acum și mai precis ceilalți participanți la trafic. Automobilul tău Volkswagen ID. va recunoaște acum cu mai multă acuratețe și rapiditate motocicletele și stopurile automobilelor. Confortul călătoriei tale va crește datorită unei reacții mai precise a sistemelor de asistență.

Sistemele de asistență a șoferului vor fi disponibile și în viitor prin descărcarea unei actualizări.

Optimizări suplimentare ale performanțelor și stabilității.

Actualizarea include optimizări suplimentare ale performanțelor și stabilității:

*Funcțiile disponibile după update pot varia și depind de țara în care te afli, anul de fabricație și dotările achiziționate.

*Unele actualizări de soft nu sunt disponibile Over-the-Air, fiind necesară vizita în service.

Când va fi disponibilă actualizarea?

Dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja, vei primi un e-mail prin care îți vei da acordul pentru descărcarea actualizării de soft ID.2.3 Over-the-Air. Te rugăm să verifici căsuța de mesaje a adresei de e-mail asociate cu ID-ul tău Volkswagen. Nu citi e-mail-ul în timp ce conduci. După ce ți-ai dat acordul, este posibil să dureze câteva săptămâni până la primirea actualizării, întrucât acest lucru are loc succesiv. Te rugăm să te asiguri că automobilul tău beneficiază de o conexiune stabilă la Internet înainte și după începerea călătoriei.
Imediat ce actualizarea este complet descărcată și gata de instalare, pe ecranul sistemului Infotainment va apărea mesajul "Actualizare de sistem disponibilă".

Notă: Dacă ai instalat deja aplicația We Connect ID. și dacă ai un contract We Connect Start poți sări primii pași și poți începe cu pasul 4.

 1. Descarcă aplicația gratuită pentru mobil We Connect ID. În funcție de sistemul de operare, o poți găsi în Google Play Store pentru Android sau în App Store pentru iOS.

  Accesează App Store

  Accesează Play Store

 2. Autentifică-te în aplicație folosind ID-ul tău Volkswagen și adaugă automobilul.
 3. Activează contractul We Connect Start. Urmează instrucțiunile afișate în aplicație.
 4. Actualizările disponibile sunt descărcate automat în timp ce conduci, dacă automobilul tău este conectat la Internet.

 5. La finalul călătoriei selectează actualizarea disponibilă. Detalii despre conținutul acesteia găsești în secțiunea "Mai multe informații".
 6. Modelul tău ID. nu se va încărca în timpul instalării actualizării Over-the-Air. Așadar, te rugăm să te asiguri că automobilul are un nivel de încărcare de cel puțin 50% iar cablul de încărcare este deconectat. Acum poți începe instalarea actualizării de soft. Durata poate varia în funcție de dimensiunea update-ului. Înainte de începerea instalării, modelul tău ID. îți va afișa pe ecranul Infotainment dacă există și alte condiții ce trebuie îndeplinite, de exemplu închiderea geamurilor. Instalarea va începe după părăsirea și încuierea automobilului.

 7. În timpul instalării update-ului nu vei putea folosi sau încărca automobilul.

 8. La finalul instalării automobilul se va conecta la Internet.

Acum vei putea beneficia de funcții noi și optimizate. Volkswagen îți urează să te bucuri de experiența ID. și să ai o călătorie plăcută.

Măsuri de siguranță legate de update

În timpul procesului de actualizare a camerei frontale de asistență a șoferului, sistemele de asistență ce se bazează pe aceasta (de exemplu Lane Assist, Travel Assist, ...) nu vor fi disponibile de la începerea descărcării și până la finalizarea instalării, din motive de siguranță. Automobilul va indica acest lucru prin avertizări și simboluri afișate pe ecranul ID. Din punct de vedere tehnic, această condiție se compară cu momentul în care este prezentă zăpadă pe cameră, așa cum poate ai experimentat iarna trecută. Siguranța în trafic este așadar păstrată în continuare. Gama de funcții ale sistemelor de asistență a șoferului va fi din nou disponibilă și optimizată după instalarea cu succes a actualizării. Îți vom trimite un e-mail prin al cărui răspuns poți confirma că ești de acord cu efectuarea actualizării. Te rugăm să verifici căsuța de mesaje a adresei de e-mail pe care o ai asociată ID-ului tău Volkswagen. Te rugam să nu trimiți confirmarea în timp ce conduci.

Sistemul ID. Drivers Club:
Comunitatea pentru toți șoferii de ID.

Datorită modelului tău ID.3 sau ID.4 ai acces atât la mobilitatea viitorului, 
cât și la exclusivistul ID. Drivers Club. Într-un grup Facebook privat pentru oamenii animați de aceleași aspirații, poți face schimb de idei și poți discuta despre viitorul mobilității, explorând împreună universul ID.

Întrebări frecvente
Update soft Over-the-Air

Ce sunt actualizările "Over-the-Air"?

Actualizările Over-the-Air sunt actualizări de soft ce sunt descărcate prin conexiunea la Internet a automobilului tău. Aceasta înseamnă că automobilul tău Volkswagen va fi la zi cu cele mai noi dezvoltări digitale iar tu vei beneficia de caracteristici noi și funcții optimizate.

Cum pot afla ce variantă de soft este instalată pe automobilul meu ID.?

Deschide secțiunea "Configurare" ("Setup") din meniul principal al sistemului Infotainment al automobilului tău ID. Selectează apoi "Informații sistem" ("Systen Information"). Dacă este afișată versiunea "0792" sau mai mare înseamnă că ai deja instalată versiunea de soft 2.1 și automobilul tău se poate actualiza over-the-air. În caz contrar, te rugăm să te adresezi unui partener de service autorizat Volkswagen.

Ce funcții vor fi disponibile odată cu actualizarea de soft ID. 2.3?

Actualizarea de soft ID. 2.3 include optimizări funcționale ale luminii ID., detecție ambientală optimizată și control avansat a sistemului de reglare dinamică a luminilor de drum Dynamic Light Assist, posibilitatea de a personaliza sistemul Infotainment precum și alte optimizări ale performanțelor și stabilității.

Cât durează actualizarea over-the-air?

Actualizarea over-the-air este descărcată în fundal în timpul mersului. Timpul de instalare poate varia și este afișat de către sistemul Infotainment înainte de începerea instalării.

Pot efectua chiar eu actualizarea over-the-air?

Automobilul tău te va informa prin sistemul Infotainment imediat ce actualizarea este gata de instalare și te va îndruma pe durata întregului proces de instalare.

Pot conduce automobilul în timp ce se instalează update-ul over-the-air ?

În timpul instalării, automobilul nu este disponibil. Timpul necesar instalării este afișat în sistemul Infotainment.

Actualizarea over-the-air este gratuită pentru mine?

Actualizarea de soft ID. 2.3 over-the-air este gratuită pentru tine.

Primesc dovada actualizării de soft over-the-air?

Varianta de soft ID. instalată este înregistrată de către sistem.

De ce nu este încă disponibilă pentru mine actualizarea, alți proprietari reușind deja să o instaleze?

Disponibilitatea actualizării over-the-air are loc succesiv pentru toate automobilele care fac obiectul acesteia. Modelul tău ID. te va informa imediat ce actualizarea este disponibilă pentru instalare.

Pot sări o actualizare over-the-air și să instalez următoarea actualizare disponibilă?

Actualizările over-the-air sunt construite în funcție de cele anterioare. Te rugăm să efectuezi toate actualizările pentru a beneficia de cele mai noi caracteristici și optimizări.

Cum știu dacă este disponibilă o actualizare over-the-air?

Automobilul tău ID. te va informa prin intermediul sistemului Infotainment, afișând pe ecran o notificare pop-up imediat ce actualizarea este gata de instalare.

Ce se întâmplă dacă folosesc automobilul în timpul instalării actualizării over-the-air (de exemplu dacă îl descui sau îl încarc)?

Automobilul poate fi descuiat sau încuiat în timpul instalării actualizării, însă instalarea ar putea fi întreruptă în anumite cazuri. Conducerea și încărcarea automobilului nu sunt posibile în timpul instalării actualizării.

Pot instala actualizări over-the-air în timpul încărcării automobilului?

Nu, automobilul nu poate fi încărcat în timpul instalării. Te rugăm să întrerupi procesul de încărcare și să pornește apoi instalarea actualizării. Te rugăm să te asiguri că automobilul este încărcat în proporție de cel puțin 50% pentru a putea finaliza cu succes actualizarea over-the-air.

Dacă instalarea unei actualizări over-the-air a eșuat pot reîncepe o alta nouă?

Automobilul tău ID. te va informa printr-o notificare în sistemul Infotainment dacă instalarea poate fi repetată. În caz contrar te rugăm să contactezi un partener de service autorizat Volkswagen.

De ce nu pot vedea nicio schimbare după efectuarea unei actualizări over-the-air?

Nu toate actualizările over-the-air aduc schimbări vizibile. Câteodată o actualizare over-the-air se referă la actualizarea caracteristicilor și optimizarea proceselor din fundal.
Caracteristicile noi și optimizările disponibile după update vor fi afișate pe ecranul ID.

De ce anume am nevoie pentru a efectua o actualizare over-the-air?

Actualizările over-the-air vor fi disponibile în viitor fiecărui proprietar de Volkswagen ID. Tot ce ai nevoie este un contract activ We Connect Start și de versiunea de soft 2.1 pe care o vei primi de la partenerul tău autorizat Volkswagen. Pentru a afla ce versiune de soft ai instalată pe automobil, deschide secțiunea "Configurare" ("Setup") din meniul principal al sistemului Infotainment al automobilului tău ID. Selectează apoi "Informații sistem" ("System Information"). Dacă este afișată versiunea 0792 sau mai mare înseamnă că ai deja instalată versiunea de soft 2.1 și automobilul tău se poate actualiza over-the-air.

Ce nivel minim de încărcare trebuie să aibă bateria automobilului meu pentru a putea efectua instalarea actualizărilor over-the-air?

Bateria automobilului trebuie să aibă un nivel de încărcare de cel puțin 50% pentru începerea instalării.

Notificarea din sistemul Infotainment a dispărut. Cum mai pot efectua instalarea?

Notificarea din sistemul Infotainment este o simplă indicație a disponibilității unei actualizări over-the-air. Instalarea poate fi inițiată prin ecranul "La revedere" ("Goodbye Screen") după parcarea automobilului.

Este relevantă starea conexiunii automobilului pentru efectuarea actualizării over-the-air?

Pentru a descărca actualizarea este necesară o conexiune la Internet. Descărcarea poate fi efectuată numai dacă automobilul se află în "modul online". Existența conexiunii la Internet este indicată printr-o pictogramă pe ecranul sistemului Infotainment. Mai mute informații despre starea conexiunii automobilului tău pot fi găsite în manualul de utilizare, capitolul Transmisiuni de date → Confidențialitate.

Pot menține conectate la automobil Volkswagen Data Plug sau alte module OBD în timpul actualizării?

Te rugăm să deconectezi toate modulele de la interfața OBD înainte de a începe instalarea update-ului.

Pot întrerupe instalarea unei actualizări over-the-air după ce aceasta a fost începută?

Instalarea poate fi întreruptă în primele două minute de la începerea acesteia.

Automobilul va reveni la setările din fabrică după actualizare?

Nu, toate setările personale vor fi păstrate.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen