VW Touran: ACC şi Front Assist

 

Cu senzorii radar din partea din faţă a mașinii, sistemul scanează zona dinaintea automobilului dumneavoastră, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului. În cazul în care distanţa faţă de cel din față o permite, sistemul de asistenţă accelerează la viteza maximă selectată şi adaptează automat viteza imediat ce distanţa minimă faţă de vehiculul din faţă, pe care dumneavoastră aţi selectat-o, nu mai este respectată. Asistentul de reglare automată a distanței ACC poate fi activat la viteze între 30 km/h şi 160 km/h şi în combinaţie cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje, poate încetini maşina chiar şi până la oprire. Apoi poate, într-un anumit termen, chiar să pornească din nou maşina de pe loc; un mare avantaj mai ales în traficul aglomerat, cu multe opriri şi porniri de pe loc.

Când senzorii detectează o distanţă critică faţă de vehiculul care se deplasează în faţă, se activează sistemul de monitorizare a vecinătăţii "Front Assist" (dotare standard începând cu linia de echipare Comfortline): acesta vă poate ajuta, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului, să evitaţi coliziunile sau să reduceţi gravitatea acestora. "Front Assist" vă avertizează acustic şi vizual, pregătind în acelaşi timp şi sistemul de frânare al modelului Touran pentru o frânare de urgenţă. În cazul în care şoferul frânează prea slab, sistemul de asistență sporeşte automat puterea de frânare. În cazul în care şoferul nu reacţionează deloc, sistemul iniţiază o frânare parţială automată.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

Închide

Noul Touran O nouă dimensiune, pe măsura oricărei provocări.

Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă