Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Cvartet complet pentru WTCR (Cupa Mondială de Curse pentru Turisme): Benjamin Leuchter va fi al patrulea pilot de la bordul Golf GTI TCR

31.01.2019

Cvartet complet pentru WTCR (Cupa Mondială de Curse pentru Turisme): Benjamin Leuchter va fi al patrulea pilot de la bordul Golf GTI TCR

 

Cvartetul de piloți care va participa la Cupa Mondială de Curse pentru Turisme FIA (WTCR) pentru Volkswagen și echipa Sébastien Loeb Racing este complet: Benjamin Leuchter (Germania) face trecerea de la ADAC TCR Germania către cel mai înalt nivel pentru cursele de turisme urmând a concura la volanul unui Golf GTI TCR alături de coechipierii săi Mehdi Bennani (Maroc), Rob Huff (Marea Britanie) și Johan Kristoffersson (Suedia). Echipa Sébastien Loeb Racing va participa în 2019 pentru prima dată cu patru mașini susținute de Volkswagen.

"Sunt încântat că am reușit să-l convingem pe Benjamin Leuchter să facă trecerea la WTCR", declară Sven Smeets, Director Volkswagen Motor-sport. "Benny este de ani buni parte a familiei Volkswagen fiind implicat și în dezvoltarea modelului Golf GTI TCR încă de la început. Rezultatele lui vorbesc de la sine. A făcut o treabă extraordinară în faza de teste - atât pe pistă, cât și în colaborarea cu inginerii. Vom alinia la ediția din 2019 a WTCR un cvartet internațional de piloți și, în mod evident, ne dorim să fim în fruntea plutonului cu această echipă".

"Un vis din copilărie a devenit realitate"

Leuchter se declară entuziasmat de această provocare. "Participarea la Cupa Mondială este un vis al meu din copilărie care acum a devenit realitate", spune pilotul de 31 de ani din Duisburg. "Sunt încântat că mi s-a oferit un loc la WTCR alături de Volkswagen și sunt gata să dau totul pentru a reprezenta cu demnitate culorile Germaniei. Sunt familiar în acest moment doar cu două din cele zece trasee din calendarul competițional, dar sunt o persoană care învață repede și voi da tot ce am mai bun pentru a obține succesul".

 

Dincolo de implicarea ca pilot, Leuchter este ambasador al mărcii și reprezentant a echipei de motor-sport Volkswagen în calitate de instructor al echipei Driving Experience Volkswagen, fiind familiar cu modelul Golf GTI TCR încă din prima sa zi. "Am fost implicat în programul de dezvoltare a Golf GTI TCR din 2016, iar de atunci am finalizat multe curse și am participat la toate testele de iarnă pentru dezvoltarea modelului", declară Leuchter.

 

Timp record pe circuitul de la Nordschleife

 

Multe  succese în sporturile cu motor ale lui Leuchter sunt strâns legate de Volkswagen: la ediția din 2016 a competiției ADAC TCR Germania, Leuchter a terminat pe locul al cincilea la general la volanul unui Golf GTI TCR, devenind astfel cel mai bine clasat pilot Volkswagen. În același an, a stabilit un record de circuit pentru o mașină de serie cu tracțiune față pe circuitul Nürburgring-Nordschleife la volanul unui Golf GTI Clubsport S.

 

În 2017, Leuchter a câștigat categoria TCR a Campionatului de Anduranță VLN, precum și cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Sezonul trecut, a terminat pe poziția a opta în clasamentul general, devenind iar cel mai bine plasat pilot Volkswagen la ADAC TCR Germania. Leuchter și-a demonstrat performanța și prin câștigarea categoriei TCE și a victoriei la categoria TCR în cursa de 24 de ore de la Dubai.

 

Date și cifre despre Benjamin Leuchter (Germania)

Data nașterii: 22 noiembrie 1987

Locul nașterii: Duisburg (Germania)

Înălțime/greutate: 165 cm/60 kg

Participant la curse de motor-sport: din 2001

 

Principalele momente din cariera sportivă

2018

ADAC TCR Germania (locul 8 în clasamentul general, cel mai bun pilot Volkswagen, Golf GTI TCR)

Cursa de 24 ore de la Dubai (câștigător la general la categoria TCE, câștigător clasa TCR, Golf GTI TCR)

2017

Campionatul de Anduranță VLN (câștigător la general, clasa TCR, Golf GTI TCR)

Cursa de 24 de ore de la Nürburgring (câștigător clasa TCR, Golf GTI TCR)

2016

ADAC TCR Germania (locul 5 la general, cel mai bun pilot Volkswagen, Golf GTI TCR)

Cursa de 24 de ore de la Nürburgring (locul 2, clasa TCR, Golf GTI TCR)

Record de circuit pentru mașini de serie cu tracțiune față la Nürburgring-Nordschleife (timp de 7:47.21 minute, Golf GTI Clubsport S)

2014

Campionatul de Anduranță VLN (locul 1, clasa SP8)

din 2010

Instructor de conducere în echipa Volkswagen Driving Experience

 

Calendarul competițional 2019 FIA Cupa Mondială de Curse pentru Turisme

06/04 - 07/04 - Marrakech (Maroc)

27/04 - 28/04 - Budapesta (Ungaria)

11/05 - 12/05 - Slovakiaring (Slovacia)

18/05 - 19/05 - Zandvoort (Olanda)

20/06 - 22/06 - Nürburgring (Germania)

06/07 - 07/07 - Vila Real (Portugalia)

14/09 - 15/09 - Ningbo (China)

26/10 - 27/10 - Suzuka (Japonia)

14/11 - 17/11 - Macao (China)

Data urmează a fi anunțată - Sepang (Malaezia)