Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Crossover-ul cu motor electric: Autovehiculele de tip SUV și coupé se îmbină într-un nou prototip

12.04.2017

→ Autovehiculul cu zero emisii include tracțiune integrală și modul de pilot automat

→ Crossover-ul este noul membru al familiei I.D.

 

Wolfsburg/Shanghai, Volkswagen va lansa o nouă gamă de autovehicule electrice avangardiste în viitorul apropiat. În această lună, Volkswagen ne oferă o prezentare în premieră mondială a unui nou reprezentant important al mobilității electrice - un prototip de autovehicul crossover - în cadrul Târgului Auto de la Shanghai - ediția 2017 (19 - 29 aprilie). Prototipul este primul autovehicul utilitar crossover cu motor electric (CUV) - o combinație între un coupé cu patru uși și un SUV.

După premiera I.D. (Paris, 2016) și a I.D.  BUZZ (Detroit, 2017), acest prototip este al treilea membru al familiei I.D. - o nouă generație de autovehicule cu zero emisii, cu o autonomie mai mare și un design electric atrăgător. Toate modelele I.D. impresionează și prin noul lor habitaclu și aspectul, flexibilitatea, dimensiunea și confortul lor, care depășesc standardele din această clasă de autovehicule.

 

Autovehiculul CUV din familia I.D. a fost gândit ca un autovehicul sport complet, proiectat interactiv cu zero emisii - cu tracțiune integrală electrică care este la fel de impresionantă în mediul urban ca și pe teren accidentat, tipic unui stil de viață activ și plin de provocări. Autonomia mare la același nivel cu gama de autovehicule pe benzină actuale face ca acest C.U.V. să fie potrivit pentru deplasările lungi. La fel ca în cazul I.D. și I.D. BUZZ, acest prototip poate trece și la sistemul de conducere complet autonomă. Tot ce trebuie să faceți este să acționați ușor sigla VW din centrul volanului pentru a activa acest mod autonom. Volanul se retrage electric în bord, formând astfel un tot unitar cu afișajele și comenzile care au fost implementate complet digital. Autovehiculul electric se deplasează și recunoaște împrejurimile și alți participanți la trafic cu ajutorul scanerelor laser, al senzorilor radar și cu ultrasunete și al camerelor video.

 

Volkswagen a stabilit obiectivul clar definit de susținere a autovehiculelor cu motor electric pentru a trece de la stadiul de nișă incipientă la modele de producție pe scară largă până la mijlocul următoarei decade într-o ofensivă a produselor lansată la nivel mondial. Prototipul care își face acum debutul în Shanghai ilustrează cât de multifațetată va fi gama acestor modele viitoare de autovehicule electrice Volkswagen în anul 2020.