Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Arteon, în premieră mondială la Geneva

07.03.2017

→ Dr. Herbert Diess: "Arteon are proporțiile unui Gran Tourismo, cu un concept global extrem de funcțional. Aceasta este provocarea pe care o lansăm producătorilor de autoturisme premium."

→ Caroserie în două volume, cu cinci uși, pentru un rezultat estetic și spațios

→ Mai mult spațiu pentru o viață în mișcare: premiera europeană a Tiguan Allspace

 

Wolfsburg/ Geneva (CH) - Noul Arteon este piesa de rezistență a brandului Volkswagen în cadrul Salonului Internațional Auto de la Geneva. Elegant și dinamic în același timp, oferă remarcabil de mult spațiu și confort, cu liniile sale în stil coupé. Noul model cu caroserie în două volume este prevăzut cu sisteme de asistență pentru șofer de ultimă generație, care în trecut erau rezervate doar categoriilor mai elitiste de mașini. În plus, noul Tiguan Allspace debutează la Lacul Geneva - cu mult mai mult spațiu pentru bagaje, loc pentru șapte pasageri și o flexibilitate impresionantă.

Noul Arteon
Start Video

 

Dr. Herbert Diess, Președintele Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen: "Arteon are proporțiile unui Gran Tourismo, cu un concept global extrem de funcțional. Oferă cele mai noi funcționalități de infotisment, și funcții pentru condus semiautomat. În același timp, noul nostru model vârf de linie are un preț extraordinar de convenabil pentru ce oferă. Aceasta este provocarea pe care o lansăm producătorilor de autoturisme premium."

Ferestre laterale fără ramă, o capotă și linii dinamice detaliate, în stilul GT - aceste elemente definesc aspectul noului Arteon.

Ușa din spate se deschide larg și este prevăzută cu balamale în partea superioară, oferind acces suficient la portbagajul de 563 de litri - cea mai mare capacitate din această clasă de vehicule. Ampatamentul de 2.841 mm permite o arhitectură interioară remarcabil de generoasă pentru această formă a batiului, creând un sentiment de spațiu, cu suficient confort pentru toate cele cinci locuri. Liniile pentru echipament R-Line și Elegance, poziționate deasupra versiunii de bază, accentuează și mai mult caracterul sportiv și elegant al noului model Volkswagen.

Ultima generație de sisteme de asistență la șofat va fi instalată pe Arteon în premieră, precum componenta Emergency Assist pe care am dezvoltat-o. În plus, există funcțiuni premium, precum un sistem de navigație cu ecran de sticlă și faruri full-LED. Disponibile ca opțiune pentru prima dată sunt farurile laterale cu control predictiv - datorită informațiilor transmise de cameră și datelor de navigare, curba este deja iluminată, înainte ca șoferul să ia curba.

Gama de motoare include trei motoare TSI cu turboîncărcător pe benzină și trei motoare TDI pe motorină. Toate motoarele sunt montate transversal, cu patru cilindri și injecție directă de carburant, acoperind o gamă de putere de la 110 kW / 150 PS1 la 206 kW / 280 PS2. Motorul cel mai puternic este cuplat la o cutie cu șapte viteze și ambreiaj dual (DSG), și are tracțiune 4MOTION pe patru roți ca ofertă standard.

 

Premieră europeană la Geneva: noul Tiguan Allspace

Cea de-a doua generație de Tiguan a fost lansată pe piață anul trecut. Acum Volkswagen adaugă gamei sale de modele noul Tiguan Allspace, și prezintă modelul într-o versiune opțională cu șapte scaune la premiera sa europeană, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Cu un ampatament mai lung cu 109 mm și o lungime exterioară cu 215 mm mai mare, noul model oferă mai mult spațiu pentru bagaje, mai mulți pasageri și mai multă flexibilitate. Astfel, Tiguan Allspace - cu liniile frontale, dorsale și laterale modificate - este o alternativă ideală pentru toți cei care până acum erau nevoiți să utilizeze o furgonetă datorită necesarului de spațiu.

Noul Tiguan Allspace are mai multe caracteristici standard decât vechiul Tiguan. Chiar și în versiunea de bază Trendline există caracteristici suplimentare precum șine pentru acoperiș (pe negru), sistemul media Composition Colour cu pachetul de conectivitate (interfețe pentru telefon și USB), un volan multifuncțional, rame trapezoidale, cu design sofisticat la orificiile de eșapament, faruri de zi LED și podea cargo variabilă. Un salt și mai mare în funcționalități îl fac liniile de echipamente Comfortline (cu eșapament operat electric, șine de acoperiș argintii) și Highline (ca și Comfortline, plus faruri full-LED și sistem de pornire și încuiere fără cheie Keyless Access). În plus, seria modelelor SUV se lansează cu un sistem de infotisment de nouă generație. Sistemul Discover Pro este primul din această clasă care oferă controlul gesturilor.

Gama de performanță Tiguan Allspace începe la 110 kW / 150 PS și ajunge până la 176 kW / 240 PS. În aceleași linii ca și Tiguanul clasic, noul Tiguan Allspace lansează modelele cu tracțiune pe roțile din față și pe patru roți. Versiunile cu tracțiune față ale SUV pot duce până la 2.200 kg, în funcție de versiunea de motor; pentru Tiguan Allspace cu tracțiune pe patru roți, greutatea crește până la 2.500 kg. Noul SUV se va lansa în țările europene începând cu luna septembrie; vânzările pe scară largă încep în mai.

 

1) Arteon 1.5 TSI Evo (110 kW) / Arteon 2.0 TSI (140 kW) / Arteon 2.0 TDI (110 kW) / Arteon 2.0 TDI (140 kW): aceste vehicule nu sunt puse încă în vânzare, și deci nu intră sub incidența Directivei 1999/94 CE.

2) Consum de carburant Arteon 2.0 TSI DSG (206 kW): 9,2 (urban), 6,1 (extra urban), 7,3 (combinat). Emisii de carbon în g/km: 164 (combinat). Clasă de eficiență: C

Consum de carburant Arteon 2.0 TDI DSG (176 kw): 7,1 (urban), 5,1 (extra urban), 5,9 (combinat). Emisii de carbon în g/km: 152 (combinat). Clasă de eficiență: B

3) Tiguan Allspace: Acest vehicul nu este pus încă în vânzare, și deci nu intră sub incidența Directivei 1999/94 CE.