Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Strategia TRANSFORM 2025+: Volkswagen lansează un program dedicat tehnologiilor esențiale ale viitorului

28.02.2017

→ Primul parteneriat s-a încheiat cu furnizorul de semiconductoare Infineon

→ O parte însemnată a tuturor inovațiilor în materie de autovehicule se bazează pe sisteme electronice

→ Dr. Volkmar Tanneberger: "Vom colabora pentru a crea inovații pentru automobilele viitorului"

 

Wolfsburg - Volkswagen își asigură poziția în domeniul inovațiilor pentru automobilele viitorului. Primul partener al companiei este Infineon Technologies, unul dintre cei mai mari furnizori de semiconductoare din lume. Volkswagen va intensifica și mai mult dialogul direct cu Infineon, pentru a defini cerințele pentru soluțiile viitoare în materie de semiconductoare și astfel va căuta să stabilească noi metode de dezvoltare în colaborare.

 

Un automobil modern este prevăzut cu până la 100 de unități de comandă electronică (ECU) și cu mii de componente electronice. Unitățile de comandă electronică asigură un confort deosebit și siguranță la volan. Acestea pun în funcțiune și reglează totul, de la sistemul de climatizare, până la sistemele de iluminat din interior și din exterior, radarul autopilot adaptiv și o serie de sisteme de asistență pentru șofer. Astfel, o parte însemnată a tuturor inovațiilor în materie de autovehicule se bazează pe sisteme electronice.

 

"Instrumentele pe care le vom dezvolta în cadrul unui efort comun pe viitor, precum sistemele prototip virtuale, vor face posibilă o și mai mare reducere a timpilor de dezvoltare, în ciuda unei creșteri continue a complexității sistemului", afirmă Dr. Volkmar Tanneberger, șeful departamentului de dezvoltare electrică și electronică din cadrul Volkswagen.

 

Evoluția rapidă înregistrată în ce privește sistemele electronice, alături de ciclurile de inovație tot mai scurte, au generat o situație în care toți participanții la procesul de dezvoltare trebuie să dea dovadă de o colaborare amplă, pentru a implementa împreună sisteme sigure și mature din punct de vedere tehnic.

 

Volkswagen și-a lansat programul strategic în materie de semiconductoare pentru a se asigura că toate aceste cerințe pot fi îndeplinite pe viitor. Compania colaborează direct cu producători de cipuri în cadrul programului. Obiectivul constă în dezvoltarea de soluții tehnologice pentru generațiile viitoare de autovehicule. Un aspect esențial în acest sens constă în definirea exactă a cerințelor care trebuie să fie îndeplinite. Primul partener din cadrul programului este furnizorul german de semiconductoare, Infineon Technologies.

 

Unitățile de comandă electronică vor continua să devină din ce în ce mai complexe, deoarece, pe viitor, mobilitatea la Volkswagen va fi marcată de conectivitate deplină, de cele mai bune concepte în materie de control și de condusul integral electric. Toate vehiculele autonome și cu acționare electrică se bazează pe utilizarea unor tehnologii cheie: semiconductoare inovatoare, precum senzorii pentru recunoașterea împrejurimilor, cei din microcontrolerele care prelucrează date și fac posibil un proces decizional în timp real, precum și electronica de putere, pentru transmisia autovehiculului.

 

"Microelectronica de la Infineon face condusul mai precis, mai sigur și mai comod", afirmă Peter Schiefer, Președintele Diviziei Automotive din cadrul Infineon Technologies AG. "În calitate de parteneri, așteptăm cu interes o colaborare și mai apropiată cu Volkswagen. Semiconductoarele de înaltă performanță sunt esențiale pentru automobilul viitorului. Cu produsele noastre, vehiculele din orice clasă vor fi complet automatizate și exclusiv electrice."

 

Despre Infineon

Infineon Technologies AG este lider mondial în soluții pentru semiconductoare, care fac viața mai ușoară, mai sigură și mai ecologică. Microelectronica de la Infineon reprezintă cheia către un viitor mai bun. În anul fiscal 2016 (care s-a încheiat la 30 septembrie), compania a raportat vânzări de aproximativ 6,5 miliarde euro, având peste 36.000 de angajați pe plan mondial. Infineon este listată la Bursa de la Frankfurt (simbol bursier: IFX) și în Statele Unite ale Americii pe piața extrabursieră OTCQX International Premier (simbol bursier: IFNNY). Mai multe informații sunt disponibile la www.infineon.com.