Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Datele de tip swarm deschid drumul către condusul autonom: Volkswagen și Mobileye au încheiat un acord

13.02.2017

→ Autovehiculele învață să vadă: Volkswagen și Mobileye creează noi "date de super navigație" pentru condusul autonom

Unul pentru toți și toți pentru unul: Flota Volkswagen este ideală pentru generarea de date de navigație extinse prin externalizare spre public

Standard de navigație revoluționar: datele de la mașini produse de diferiți constructori fuzionează într-o bază de date

 

Wolfsburg - Volkswagen și Mobileye planifică implementarea unui standard nou de navigație pentru condusul autonom, începând cu anul 2018. Viitoarele modele Volkswagen vor utiliza harta bazată pe camere și tehnologia de localizare Road Experience Management™ (REM™) oferite de Mobileye. Reprezentanții celor două companii au semnat în 10 februarie un acord în acest sens. Cooperarea pe scară largă a fost aprobată de Prof. Amnon Shashua, Președintele și Directorul Tehnologic al Mobileye și Dr Herbert Diess, Președintele Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen. Mobileye și Volkswagen fac pasul următor către condusul autonom. În viitor, ambele companii vor colecta împreună date și le vor utiliza pentru o generație nouă de hărți foarte inteligente.

Mobileye, companie cu sediul în Israel (NYSE: MBLY) este unul dintre principalii producători la nivel mondial de tehnologii pentru prevenirea accidentelor și condus autonom. REM™ este unul dintre cele mai recente sisteme Mobileye. Folosind externalizarea spre public (date de la multe mașinii - "swarm") pentru a genera date în timp real pentru localizare de precizie și achiziție de date de înaltă definiție despre trasee.

Astfel, REM™ devine un nivel de informații elementar pentru conducerea autonomă. Iată cum funcționează REM™ în practică: mașinile Volkswagen, dotate cu camere față, achiziționează informații despre marcajul benzilor și drum prin sisteme de senzori optici furnizate de Mobileye, iar aceste informații sunt transmise în format comprimat într-un cloud. Datele obținute de la flote se folosesc pentru îmbunătățirea continuă a hărților de navigație de înaltă definiție cu capacitate de localizare extrem de precisă. Acestea, la rândul lor, servesc drept bază pentru conducerea autonomă și dezvoltarea avansată a multe sisteme de asistență.

"Viitorul condusului autonom depinde de capacitatea de a crea și menține hărți exacte de înaltă definiție și de a le scala la un cost minim", a declarat Prof. Amnon Shashua, co-fondatorul și Directorul Tehnologic al Mobileye. Profesorul Shashua a adăugat: "Acordul semnat cu Volkswagen reprezintă un moment de cotitură. Nu numai că utilizează tehnologia de externalizare spre public pentru a genera automat hărți de înaltă definiție și pentru a le scala în mod rentabil. Un aspect mult mai important este că acordul asigură un cadru pentru cooperare la nivelul întregului sector între constructorii de automobile cu scopul de a produce împreună conținutul hărților, necesar pentru conducerea autonomă."

În fapt, acest acord este primul de acest fel care combină date de la diferiți constructori de automobile din lumea întreagă pentru a crea o singură "hartă a lumii de înaltă definiție". Iar acest lucru va constitui un standard la nivelul întregului sector. Dr Frank Welsch, membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen, responsabil pentru Dezvoltare: "În fiecare zi, milioane de vehicule Volkswagen circulă pe străzile noastre. Multe dintre ele sunt dotate cu senzori pentru a monitoriza ce este în jurul lor. Acum putem folosi acest "swarm" pentru a obține diferite date despre mediu în mod anonimizat în ceea ce privește fluxul de trafic, condițiile drumului și locurile de parcare disponibile, și putem face ca aceste date foarte actualizate să fie disponibile în sisteme de nivel mai înalt. Planurile includ mai multe servicii care vor putea utiliza aceste date, facilitând condusul și mobilitatea cu mai mult confort la nivel general. Nu doar clienții Volkswagen vor beneficia din această colaborare."