Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

NAIAS 2017 în Detroit:

10.01.2017

  → Președinte Consiliu Administrativ Dr. Herbert Diess: "Gama I.D. va fi disponibilă pentru milioane de client"

  Noul I.D. BUZZ mașina concept , cu o autonomie de până la 600 de km și 8 locuri

  Zero emisii, tracțiune integrală, MPV electric cu spațiu pentru biciclete și plăci

Începe noua eră a mobilității electrice, iar Volkswagen e hotărât s-o definească: cu noul I.D. BUZZ, Volkswagen prezintă la Salonul Auto Nord American International (NAIAS) în Detroit, microbuzul noii generații. Conceptul de MPV electric oferă un aspect reînnoit, îndreptat spre viitor - cu scopul de a aduce tuturor mobilitatea electrică în lumea de mâine. Noul slogan al mărcii rezumă ideea: "We make the future real."

Dr. Herbert Diess, Președintele Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen, explică: "I.D. BUZZ este noul Volkswagen: modern, pozitiv, emoțional, orientat spre viitor. Până în 2025, dorim să vindem un milion de mașini electrice pe an, făcând din mobilitatea electrică noua imagine simbol a Volkswagen. Noul e-Golf oferă deja cu 50 de procente mai multă autonomie electrică. Începând cu 2020, vom lansa gama noastră I.D., o nouă generație de automobile complet electrice, complet conectate. Va fi disponibilă pentru milioane de clienți, nu doar pentru clienți milionari".

Volkswagen demonstrează, în Detroit, cu conceptul de vehicul I.D. BUZZ, cât de bogată în caracteristici va fi mobilitatea electrică a viitorului - o minune spațială cu tracțiune integrală, cu motoare electrice pe axele din față și din spate, un mod de conducere complet autonom (I.D Pilot), precum și o nouă generație de indicatori și comenzi. "I.D. BUZZ este noua generație de MPV. Se bazează pe noul ansamblu modular electric de condus (MEB) și oferă confort și un spațiu generos pentru călătoriile lungi.

Autonomia sa electrică, conform NEDC (Noul Ciclu de Conducere European) este de până la 600 de kilometri ", explică Dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen, pentru Divizia de Dezvoltare. I.D. BUZZ se încarcă cu energie prin inducție sau de la o stație de încărcare. La o putere de încărcare de 150 de kW, sunt necesare aproximativ 30 de minute pentru o încărcare de până la 80%.

Cu doar patru luni în urmă, Volkswagen l-a prezentat pe fratele mai mic al lui I.D. BUZZ la Expoziția Auto din Paris: I.D. - de asemenea, revoluționar. O mașină electrică compactă, care se va lansa începând din 2020, cu autonomie de până la 600 de kilometri. Prima mașină ce va intra în producția de serie bazată pe conceptul MEB. Și prima mașină concept Volkswagen ce poate fi condusă în mod complet autonomy.Noul I.D. BUZZ este acum primul MPV care face acest lucru posibil: e nevoie doar de un impuls ușor al volanului și acesta se retrage instantaneu, se integrează în consola de bord și comută I.D. BUZZ din modul manual în cel complet autonom, modul I.D. Pilot (preconizat din 2025). Acum, scaunul șoferului se poate roti, iar șoferul poate sta față în față cu pasagerii din spate. Scanere laser, senzori cu ultrasunete, senzori radar, camere cu vedere periferică și o cameră frontală scanează zona înconjurătoare, cu alte date de trafic recepționate prin intermediul sistemului Cloud.

I.D. BUZZ nu mai are consola de bord convențională. MPV-ul proiectează, în schimb, informațiile de bază prin intermediul unui AR (realitate augmentată) Head-up display (afișaj pe parbriz) în câmpul vizual al conducătorului auto - în 3D, în format virtual suprapus pe drum. Caracteristici cum ar fi funcțiile de infodivertisment și de climatizare sunt acționate prin intermediul unei tablete detașabile. În același timp, comenzile principale de conducere sunt amplasate pe volan. Secțiunea sa interioară nu este - așa cum se obișnuiește astăzi - dotată cu spițe și butoane, ci, mai degrabă, are un fel de tastatură tactilă cu câmpuri capacitive, transformând astfel volanul tradițional într-un volan multifuncțional sensibil la atingere.

Utilizarea spațiului în mașina concept, care are până la opt locuri, este mai bună decât în oricare alt vehicul electric. Așezarea multi-variabilă a scaunelor și integrarea interactivă a I.D. BUZZ oferă multiple posibilități.

Mulțumită platformei extinse MEB XL, cu o lungime de 4,942 mm, 1,976 mm lățime și 1,963 mm înălțime, conceptul de vehicul prevede, de asemenea, pentru clasa lui, dimensiuni extraordinare în interior. Totuși, I.D. BUZZ nu este doar un gigant în materie de spațiu: prin virtutea designului său, devine una dintre cele mai confortabile mașini din lume. La 3,300 mm, are un ampatament foarte lung. Situată la mijloc, în podeaua vehiculului, se află bateria. Ea coboară centrul de greutate și asigură o distribuție perfectă a greutății. Suspensia I.D. BUZZ, cu amortizoarele de șoc reglate electronic, asigură un confort de înaltă clasă. Sistemul de tracțiune integrală cu emisie zero, cu o putere de ieșire de 275 kW / 374 CP (motoare electrice în față și spate, fiecare livrând 150 kW) este potrivirea perfectă pentru caracterul dinamic al mașinii. Versiunea I.D.  BUZZ prezentată la Detroit ajunge la 100 km / h în 5 secunde; viteza maximă este limitată la 160 km / h.

I.D. Buzz prezentată la expoziția din Detroit, urmează, prin urmare, pe deplin strategia de marcă Volkswagen cu sloganul "We make the future real." Baza acestei strategii se constituie din patru domenii de inovare: Comunitate conectată - Volkswagen va interconecta, în viitor, oamenii, mașinile și mediul înconjurător cu tehnologia Volkswagen User-ID.

  • Folosire intuitivă - Volkswagen pune accent pe mașinile intuitive pentru a opera și prezenta noi concepte de afișare și control.

  • Conducere autonomă - Volkswagen va produce mașini chiar mai sigure și mai confortabile, prin intermediul conducerii autonome.

  • Durabilitate inteligentă - Volkswagen avansează dezvoltarea de modele de mașini electrice inovatoare de volum mare.

  • Despre marca Volkswagen: "We make the future real."

    Marca de autovehicule pentru pasageri Volkswagen este prezentă pe mai mult de 150 de piețe din întreaga lume și produce vehicule în peste 50 de fabrici din 14 țări. În 2015, Volkswagen a produs aproximativ 5,8 milioane de vehicule, inclusiv modelele cele mai vândute, cum ar fi Golf, Tiguan, Jetta sau Passat. În prezent, 218,000 de oameni lucrează pentru Volkswagen în întreaga lume. Marca Volkswagen are, de asemenea, 7,700 de puncte de vânzare, cu 74,000 de angajați.

    Volkswagen continuă constant dezvoltarea producției de automobile. Mobilitatea electronică, mobilitatea inteligentă și transformarea digitală a mărcii sunt temele strategice cheie pentru viitor.