Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Volkswagen la CES 2017: „We are always on"

06.01.2017

Acum aveți profilul și preferințele personale tot timpul la îndemână - vizitatorii târgului experimentează noua conectivitate individuală prin intermediul Ecosistemului Volkswagen

• "Experiența Interactivă" prezintă următoarea etapă în dezvoltarea comenzilor intuitive

• Ideea vizionară a concept car-ului cu ID combină lumea conectată digital cu o mașină electrică ce se poate conduce în mod autonom în totalitate, dacă doriți

Fidelă sloganului "We are always on", Volkswagen permite vizitatorilor să experimenteze ideile sale despre mobilitatea viitorului la târgul Consumer Electronics Show (CES) de anul acesta. În era digitalizării, Volkswagen se îndepărtează de relația clasică între client și mașină, orientându-se spre o nouă comunitate mobilă - conectată inteligent și beneficiara unui transport durabil. Se pune accentul pe utilizatorii individuali conectați și pe preferințele lor digitale personale. Prin intermediul platformei digitale - Ecosistemul Volkswagen - vizitatorii își pot configura ușor setările și serviciile personale cu propriul ID de utilizator Volkswagen și le au la îndemnă oriunde doresc, deoarece nu depind de un vehicul anume. Vizitatorii  târgului pot experimenta live toate funcțiile inovatoare ale Ecosistemului Volkswagen. În plus, compania prezintă următoarele etape cheie ale utilizării intuitive cu ajutorul sistemelor Volkswagen Digital Cockpit (cockpit digital Volkswagen - 3D), Eyetracking (monitorizarea mișcărilor oculare) și AR Head-up Display (afișaj transparent în câmpul vizual al șoferului). Toate aceste opțiuni se îmbină perfect în modelul I.D., un vehicul concept pentru o nouă eră. Acesta combină lumea conectată digital cu o mașină electrică ce se poate conduce în mod autonom în totalitate, dacă se dorește acest lucru. Domeniile de inovare ale Volkswagen, respectiv Comunitatea Conectată, Utilizarea Intuitivă, Durabilitatea Inteligentă și Conducerea Automată, se reunesc într-un singur vehicul.

Chiar și în prezent, aproape toate modelele Volkswagen sunt dotate cu App Connect. Indiferent ce smartphone folosesc clienții, practic orice dispozitiv poate fi integrat prin intermediul MirrorLink, Android Auto sau Apple CarPlay. La CES, compania arată că ecosistemele de la furnizori se potrivesc perfect cu Ecosistemul Volkswagen. Omul, mașina și mediul sunt interconectate prin intermediul ID-ului de utilizator Volkswagen. Cu acest ID de utilizator, șoferii vor putea pe viitor să aibă la îndemână setările și serviciile digitale personale oriunde se vor afla - indiferent ce vehicul Volkswagen (personal sau închiriat) sau furnizor de servicii folosesc. Aceasta creează o experiență a utilizatorului complet nouă.

Vizitatorii târgului pot experimenta acest sistem live în Las Vegas folosind aplicația Volkswagen CES (pentru iOS și Android). Cu această aplicație, vizitatorii își creează propriul profil - de exemplu, configurarea ID-ului de utilizator Volkswagen pentru târg - utilizatorului fiindu-i alocate funcții noi, inovatoare. La stațiile pentru utilizatori individuale, vizitatorii târgului pot configura rapid și ușor setările pentru ID-ul lor personal. Multe funcții diferite, cum ar fi selectarea setării luminii ambientale preferate, pot fi executate direct din aplicație. Toate setările sunt stocate online. În Mașina Conectată, vizitatorii târgului pot experimenta live configurația lor personală.

Nu există experiență infotainment fără comenzi intuitive. "Chiar și în era digitală, obiectivul Volkswagen rămâne același: utilizarea trebuie să fie ușoară pentru utilizator, cu o ergonomie perfectă. Având acest obiectiv în minte, dezvoltăm în permanență căi de comunicare între om și mașină", afirmă Frank Welsch, Director de Dezvoltare pentru marca Volkswagen. La ediția CES de anul acesta, "Experiența Interactivă" reprezintă o extensie logică a conceptelor de funcționare prezentate deja cu modelele Golf R Touch (CES 2015) și BUDD-e (CES 2016). Volkswagen Digital Cockpit(3D), de exemplu, își face debutul la acest eveniment. Aici, două ecrane suprapuse produc un efect de adâncime fascinant, cu o calitate excelentă a imaginii.

Eyetracking oferă o idee despre cum pot fi utilizate opțiunile vehiculului chiar și mai rapid și mai ușor, în combinație cu comenzile prin atingere și gesturi. În sfârșit, lumile reală și virtuală se contopesc într-una singură cu AR Head-up Display. Acesta proiectează informații virtuale într-un mod grafic în fața vehiculului. Poziționarea naturală a acestor informații chiar pe drum integrează perfect afișajul în peisaj, șoferului fiindu-i mai ușor de văzut și de înțeles imediat - în plus, diminuează semnificativ distragerea șoferului. 

Ideea vizionară a concept car-ului cu I.D. promite o experiență a condusului complet nouă. Este primul model Volkswagen bazat pe Kitul de Conducere Electric Modular (Modular Electric Drive Kit -MEB), având o autonomie electrică maximă de 600 de kilometri. Prin aceasta conceptul "zero emisii" devine un mod natural de a conduce. Modelul cu I.D. nu este numai un concept pionier în domeniul mobilității electrice pe distanțe lungi. "În același timp, stabilește standardele pentru conceptele de conectivitate și utilizare. Multe dintre inovațiile pe care le prezentăm anul acesta la CES sunt integrate în modelul cu I.D.", afirmă Christian Senger, Director Linie de Produs pentru I.D., adăugând: "Versiunea pentru producție va fi lansată în 2020. Mașina pentru târg pe care o prezentăm astăzi deja conține elemente inovatoare ce vor deveni o regulă până în 2025 - fiind primul concept car de la Volkswagen care oferă modul de conducere complet autonom "Pilot I.D.". La CES, Volkswagen prezintă publicului american pentru prima oară acest concept car.