Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Măsura de consolidare a încrederii adoptata de catre Grupul Volkswagen

19.06.2017

Prin această Măsură de consolidare a încrederii, Volkswagen își informează clienții că va lua în considerare toate solicitarile reclamaţiile pentru care s-a stabilit că au apărut ca urmare a implementării măsurilor tehnice pe autovehicule cu motoare diesel tip EA189, și care se referă la anumite componente ale motorului și sistemului de tratare a emisiilor. Măsura de consolidare a încrederii se aplică pe o perioadă de 24 luni calculata de ladin momentul în care la autovehiculului i s-au aplicat măsurile tehnice și numai la acele autovehicule care, la data implementarii Masurii de consolidare a increderii au un kilometrajul mai mic de 250.000 km. în perioada de implementare a Măsurii de consolidare a încrederii (oricare din evenimente survine mai întâi).

 

Volkswagen a afirmat întotdeauna că implementarea măsurilor tehnice nu are niciun impact negativ asupra valorilor de consum de combustibil, a celor de emisii de CO2, precum si asupra puterii, cuplului, emisiilor sonore sau durabilității motorului și componentelor acestuia. Toate valorile relevante pentru omologarea de tip a autovehiculului vor rămâne valabile.  Autoritățile de reglementare au confirmat expres că cerințele legale sunt îndeplinite. Confirmarea se aplică de asemenea și cerințelor de durabilitate pentru sistemele de control al emisiilor.  Măsurile de consolidare a încrederii nu afectează în niciun fel această poziție.

 

Prin Măsura de consolidare a încrederii, Volkswagen transmite un semnal clar că actualizarea nu are efecte negative asupra durabilității autovehiculului. Această măsură este destinată consolidării încrederii clienților în măsurile tehnice și incurajarii clientilor in a permite actualizarea implementarea masurilor tehnice asupra autoturismelor lor .

Clienții pot primi in curând informații detaliate despre termenii și scopul Măsurii de consolidare a încrederii de la toți dealerii și atelierele autorizate pentru marca autovehiculului respectiv.

 

 

2.    Ce mărci oferă Măsura de consolidare a încrederii și care sunt modelele implicate?

 

Măsura de consolidare a încrederii se aplică tuturor modelelor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu motoare diesel tip EA189 la care au fost implementate măsurile tehnice. 

 

 

 

 

3.    Ce clienți beneficiază de Măsura de consolidare a încrederii?

Măsura de consolidare a încrederii va fi oferită tuturor clienților Volkswagen care dețin autovehicule echipate cu motoare diesel tip EA189 și care au fost actualizate ca parte a măsurii de service 23R7, în contextul chestiunii emisiilor diesel. Se aplică tuturor autovehiculelor cu kilometraj mai mic de 250.000 km în momentul în care Măsura de consolidare a încrederii a fost implementată. Pentru eligibilitate, clienții trebuie să prezinte dovada realizării tuturor lucrărilor de service și întreținere recomandate de producător (de ex. se aplică autovehiculelor cu istoric de service complet).

 

Măsura de consolidare a încrederii se extinde de asemenea și pentru toți clienții cu autovehicule eligibile la care au fost implementate deja măsurile tehnice, de la data implementării (numai dacă toate celelalte condiții pentru Măsura de consolidare a încrederii sunt îndeplinite). Măsura de consolidare a încrederii este legată de seria de identificare a autovehiculului și se extinde și la noul proprietar, dacă autovehiculul este vândut în perioada de 24 de luni acoperită de criteriile de aplicare.

 

Măsura de consolidare a încrederii se aplică în toată lumea, exceptând Statele Unite, Canada și Coreea de Sus, care se supun unor reglementări diferite.

 

 

4.    Ce componente sunt acoperite de Măsura de consolidare a încrederii?

Măsura de consolidare a încrederii acoperă un total de 11 componente din sistemul de recirculare a gazelor arse (EGR), sistemul de injecție combustibil și sistemul de tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa de recirculare a gazelor arse, senzorul de presiune diferențială pentru recircularea gazelor arse, injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control a presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune.

 

Măsura de consolidare a încrederii nu influențează în niciun fel poziția Volkswagen conform căreia măsurile tehnice nu au niciun impact negativ asupra durabilității motorului și componentelor acestuia. Autoritățile de reglementare au confirmat că măsurile tehnice implementate nu afectează negativ consumul de combustibil, emisiile de CO2, puterea motorului, cuplul și emisiile sonore.

 

 

5.    Care sunt condițiile pentru Măsura de consolidare a încrederii?

 

În plus față de condițiile evidențiate mai sus:

 

1) Măsura de consolidare a încrederii

•      poate fi efectuată, evaluată și utilizată numai de un dealer autorizat,

•      se aplică numai solicitărilor legate de materialele utilizate si manopera prestatata în lucrările executate la următoarele componente ale EGR, sistemului de injecție combustibil și sistemului de tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa EGR, senzorul de presiune diferențială pentru EGR, injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control a presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune,

•      și nu acoperă autovehiculele de înlocuire, cheltuielile mărunte, deteriorările etc.

 

(2) numai dacă

•      autovehiculul EA 189 afectat a participat la acțiunea de service 23R7,

•      a beneficiat corect de toate lucrările de service conform planului de service, de actualizările și rechemările solicitate de Volkswagen și

 

(3) si cu condiția ca nici una din situatiile enumerate mai jos sa nu fie aplicabila:  să nu se aplice niciuna din următoarele situații:

•      cazuri de uzură naturală, de exemplu afectarea autovehiculului de uzura normală,

•      proprietarul sau un partener service sau dealer neautorizat a efectuat la autovehicul lucrări neconforme de reparații, service sau îngrijire (de ex. prin utilizarea de piese neoriginale etc.),

•      nu au fost respectate instrucțiunile de utilizare, tratare și îngrijire a autovehiculului specificate în manualul de utilizare,

•      autovehiculul a fost avariat prin acțiunea unor terțe părți sau condiții externe, de exemplu accident, furtună/viscol, inundații etc. care au cauzat problema solicitată,

•      orice solicitare privind filtrul de particule cauzată de încărcarea acestuia cu cenușă,

•      au fost integrate piese în autovehicul sau autovehiculul a fost modificat în mod neautorizat de ex. prin (chip) tuning,

•      autovehiculul a fost exploatat impropriu, de ex. în curse de mașini sau suprasolicitat ,

•      proprietarul autovehiculului nu a transmis solicitarea într-o perioadă rezonabilă de timp,

 •      proprietarul autovehiculului nu a oferit Volkswagen posibilitatea să se ocupe de aceasta chestiune  într-o perioadă rezonabilă de timp.