Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Intretinere exterior & interior

Întreținere mașină exterior și interior

Întreținere mașină exterior

Instalația de spălare automată

Vopseaua autoturismului dumneavoastră este rezistentă - automobilul poate fi spălat în instalații de spălare automate. Instalațiile moderne asigură o îngrijire optimă și sunt mai puțin poluante decât o spălare manuală.

Vopseaua mătuită în urma spălării, sau chiar prezența unor zgârieturi, semnalează o defecțiune a instalației de curățare.

Pentru întreținere auto de calitate vă așteptăm în service-urile autorizate.

 

Spălare manuală - trebuie să știi cum

Cel mai important lucru în cazul spălării manuale, este utilizarea unei cantități mari de apă pentru a înmuia și a îndepărta apoi cu ușurință murdăria, fără a folosi buretele. Altfel, particulele de murdărie rămase se vor comporta ca un material abraziv fin. Ulterior, se poate utiliza un burete moale sau o perie de spălare pentru a șterge, fără a presa prea tare începând cu părțile superioare. Părțile deosebit de expuse la murdărie, cum sunt roțile - vor fi curățate la sfârsit, de preferință cu ajutorul unui alt burete. La finalul procesului de curățare, mașina se va spăla din nou cu multă apă și se va șterge cu lavete speciale (din piele).

Spălare cu jet (cu presiune)- Atenție!

În acest caz trebuie respectate neapărat instrucțiunile de lucru, în mod deosebit cele referitoare la presiune și la distanța minimă (minim15 cm!). Trebuie de asemenea avut în vedere ca distanța față de materialele cu duritate mică (cauciuc, materiale izolante) să fie suficient de mare. Atenție deosebită trebuie acordată agenților de curățare utilizați. Aceștia nu trebuie să vină niciodată în contact cu suprafața fierbinte de vopsea - în general este bine să evitați să spalați mașina în soare! Operația de aplicarea a materialelor de lustruire este necesară numai atunci când vopseaua a căpătat un aspect neplăcut și când nu se mai poate obține luciul cu ajutorul agenților de conservare. Dacă materialul de lustruire utilizat nu conține și agenți de conservare, se recomandă efectuarea ulterioară a tratamentului de conservare. Vă rugăm să acordați atenție faptului că părțile componente acoperite cu vopsea mată și piese din material sintetic nu trebuie tratate cu agenți de lustruire sau cu ceară solidă de conservare.

 

Mici defecte de vopsea

Pentru a evita formarea de rugină, micile defecte de vopsea (urme de lovituri de piatră, etc.) trebuie acoperite în cel mai scurt timp cu ajutorul unui creion corector sau cu spray de vopsea. Dacă totuși s-a format rugina, aceasta trebuie îndepărtată cu rigurozitate. Înainte de aplicarea vopselei trebuie aplicat un grund anticoroziv.

Piese din material plastic și crom

Parțile exterioare din material sintetic se curăță prin spălare normală. Dacă această metodă nu este suficientă, utilizați pentru porțiunea respectivă un agent de curățare pentru materiale sintetice și o lavetă sau un burete moale. Pentru piesele cromate există agenți de curățare speciali, ce ajută la refacerea luciului inițial.

 

Jantele de aliaj ușor

Pentru ca materialul jantelor să nu fie atacat de sarea depusă pe drum sau de praful rezultat din uzura plăcuțelor de frână, jantele trebuie spălate la fiecare două săptămâni. După spălare se recomandă tratarea cu un agent de curățare special, fără acizi în compoziție. La fiecare ca. trei luni, se recomandă depunerea unei ceri solide pe jante. Eventuale defecte ale stratului de lac protector trebuie corectate neîntârziat.

Intreținere mașină interior

Curățare tapițerie auto textilă 

În procesul de curățare interior auto, primul pas atunci când este vorba despre tapițeria de material textil este îndepartărea prafului care se face cu ajutorul unei perii cu păr moale. Periatul este recomandat și înainte de spalare. Petele trebuie îndepărtate cu agenți chimici adecvați. Limpezirea trebuie realizată cu apă suficientă.

 

Husa textilă

Pentru ștergerea prafului de pe husă este necesară doar o perie cu un păr foarte moale. Trebuie să se perieze numai în direcția țesăturii. Înainte de fiecare spălare, să se perieze tot în aceeași direcție. După aceea, husa trebuie curățată de pete cu mijloacele potrivite.

 

Curățare tapițerie auto din piele

Un pas important la curățarea tapițeriei auto din piele este folosirea unei soluții speciale cu Ph echilibrat pe bază de apă. După curățare se aplică un balsam, cu protecție UV ce va hidrata pielea în profunzime. În cazul tapițeriei din piele, lucrurile stau diferit față de materialele textile atunci când vorbim despre produsele folosite. Soluțiile utilizate pentru curățarea tapițeriei auto din piele hidratează, tratează pielea și oferă protecție UV.