Automobilul dumneavoastră Polo vă ajută la schimbarea benzii de rulare şi la ieşirea de pe locul de parcare.

Senzorul „Blind Spot“

Fiecare elev de şcoală de şoferi învaţă să se uite peste umăr, pentru a putea observa eventualele autovehicule din unghiul mort. Dar acum, opţional, este disponibil pentru Polo şi senzorul Blind Spot. Imediat ce în unghiul mort apare un alt autovehicul, şoferul este avertizat de potenţialul pericol, prin afişajul cu LED de pe oglinda exterioară.¹ Dacă şoferul acţionează totuşi semnalizarea, respectivul LED integrat în sticla oglinzii începe să lumineze intermitent, pentru a atrage şi mai mult atenţia asupra pericolului. Senzorul opţional "Blind Spot" funcţionează la viteze de la 15 km/h şi este oferit în combinaţie cu asistentul pentru ieşirea din parcare.

Asistentul pentru ieşirea din parcare ajută şoferul la manevrele de ieşire în marşarier de pe locurile de parcare.¹ Senzorii din bara de protecţie spate permit sistemului să monitorizeze traficul perpendicular, din spatele maşinii. La apropierea unui alt vehicul, semnalul sonor avertizează asupra situaţiei, la fel ca şi afişajul de pe display-ul sistemului radio sau de navigaţie. Dacă şoferul nu reacţionează, sistemul poate reduce gravitatea urmărilor unei eventuale coliziuni sau poate chiar contribui la evitarea în totalitate a unei coliziuni, în cazul ideal.

 ¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

Ţineţi traficul la distanţă.

ACC

Mai ales în traficul aglomerat, trebuie să reacţionaţi în permanenţă la ceilalţi participanţi la trafic. În astfel de cazuri, vă susţine funcţia automată de reglare a distanţei ACC, oferită ca dotare opţională. Călătoriile devin astfel mai confortabile, pentru că sistemul păstrează viteza pe care aţi selectat-o şi, de asemenea, menţine distanţa faţă de autovehiculul care se deplasează în faţa dumneavoastră.¹ Complet automat. Senzorul radar măsoară distanţa faţă de autovehiculele care de deplasează în faţă. Îl puteţi activa apăsând butonul corespunzător. Când distanţa se măreşte sau se reduce, sistemul frânează sau accelerează automat. În combinaţie cu transmisia automată DSG opţională, autovehiculul poate chiar frâna automat până la oprirea completă. Pentru a dezactiva sistemul, trebuie doar să apăsaţi pedala de frână sau butonul de pe volanul multifuncţional.

 ¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

 

Polo se adaptează ritmului dumneavoastră.

Cruise Control

La drum mai lung, de exemplu pe autostradă, piciorul de pe pedala de acceleraţie devine tot mai greu şi mai greu. Tempomatul Cruise Control vă poate uşura situaţia. Când aţi atins viteza la care doriţi să călătoriţi, activaţi sistemul, iar acesta va menţine automat această viteză. Luaţi piciorul de pe acceleraţie. Relaxaţi-vă. În funcţie de înclinarea şoselei, vă veţi deplasa cu viteza pe care aţi setat-o. Limitatorul de viteză integrat funcţionează la fel de simplu: setaţi viteza maximă, iar sistemul va limita în mod corespunzător alimentarea cu combustibil¹. Astfel, de exemplu, vă va fi mai uşor să respectaţi o limitare de viteză în localitate. Limitatorul de viteză este o dotarea standard începând cu linia de echipare Trendline. Tempomatul Cruise Control este o dotare opţională pentru liniile de dotare Trendline şi Comfortline.

 ¹ Influenţele terenului înclinat (rampă/pantă) pot avea ca efect depăşirea vitezei maxime setate.

Pentru ca oboseala să nu vă ajungă din urmă.

Detectorul de oboseală

Imaginaţi-vă că încet, încet obosiţi, conducând mult, pe un drum monoton. Ţineţi volanul fix şi îl mișcați doar brusc, când trebuie să viraţi. Detectorul de oboseală  identifică o astfel de conduită caracteristică oboselii şi reacţionează imediat.¹ Pauza vă este recomandată printr-un semnal sonor şi prin afişajul de pe display-ul multifuncţional.

Detectorul de oboseală vă invită să luaţi o pauză, pentru a ajunge acasă în siguranţă. Este o dotare standard începând cu Polo Comfortline. Pentru Polo Trendline, sistemul poate fi comandat ca dotare opţională.

 ¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie. 

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Polo