Meniu
Inchidere meniu

Încărcare și tehnologie

Cum funcționează autovehiculele electrice?

Recuperare: Sursă de energie pentru mașinile hibride și electrice.

Fiecare autovehicul electric și hibrid de la Volkswagen își generează propriul curent. Atunci când șoferul frânează, energia este recoltată și alimentată înapoi în acumulatori. Această tehnologie se numește recuperare. Cum funcționează mai exact vă prezintă videoclipul.

Modelul e-Golf: Cunoștințe tehnice și fiabilitate1

Mobilitatea electrică de la Volkswagen este un amestec între tehnică fascinantă și fiabilitate maximă. Cunoștințele vaste și experiența îndelungată a dezvoltatorilor noștri ne permit să contribuim semnificativ la mobilitatea viitorului. Aici aflați cum funcționează autovehiculele electrice de la Volkswagen.

Cum se încarcă un autovehicul electric?

Încărcarea unui autovehicul electric este mai simplă decât ați crede. Acest rezumat vă dezvăluie cum funcționează lucrurile.

Ce trebuie să știu?

Vă puteți încărca autovehiculul electric pe drum, la o stație de încărcare - sau pur și simplu acasă, la o priză de uz casnic instalată corespunzător, sau la Wallbox. Nu are importanță dacă plouă sau ninge: Bateria și întregul sistem electronic sunt protejate. Cuplarea cu ștecărul este suficient de etanșă încât apa să nu poată pătrunde. 

Încărcare completă:

Volkswagen utilizează tehnologia litiu-ion testată. Componente de înaltă calitate asigură o funcționare excelentă și semne de uzură cât mai reduse posibil. De aceea, Volkswagen acordă o garanție specifică pentru bateria autovehiculului dumneavoastră electric, ale cărei detalii le găsiți în condițiile de garanție. Sau până la parcurgerea a 160.000 de kilometri - în funcție de evenimentul care survine primul. În această perioadă de timp se pot efectua mai multe mii de încărcări.

Și pentru acasă:

Cablul de încărcare de la rețea pentru acasă este livrat pentru fiecare autovehicul electric de la Volkswagen gratuit. Cu ajutorul acestuia vă puteți încărca autovehiculul electric la orice priză în stare tehnică perfectă și instalată profesional.

Cum pot încărca?

Încărcarea unui autovehicul electric este aproape la fel de simplă precum alimentarea cu benzină sau motorină de la benzinărie. În acest sens există diferite posibilități, fiecare având avantajul său.

Încărcare la priză

Benzinăria de acasă: Puteți încărca autovehiculele electrice la prize absolut normale, aflate în stare impecabilă și instalate corespunzător. La fel ca în cazul unui smartphone, introduceți cablul de încărcare în priză și ștecărul de încărcare de la celălalt capăt al cablului în priza de încărcare a mașinii. Încuie mașina cu cheia - și procesul de încărcare începe. De exemplu, încuie pur și simplu seara, încarcă peste noapte cu curent la tariful avantajos de noapte și pornești dimineața cu încărcare completă. 

Încărcare la priză (2,3 kW):
e-up!: 10 h    e-Golf: 17 h 00 min    Golf GTE: 3 h 45 min    Passat GTE: 4 h 20 min

Încărcare la Wallbox

Priza de înaltă performanță pentru acasă: Prin intermediul Wallbox-ului este disponibilă puterea de încărcare maximă posibilă pentru autovehicul. În plus, acesta face procedura de încărcare deosebit de comodă: Scoateți ștecărul, băgați-l în priză, încuiați mașina - gata. O lumină aprinsă intermitent verde în stânga sus semnalizează procedura de încărcare. 

Încărcare la Wallbox:
e-up!: 6 h 12 min*    e-Golf: 5 h 20 min*    Golf GTE: 2 h 25 min*    Passat GTE: 2 h 45 min*

* Durată de încărcare cu Wallbox CA de la 0% la 100% SoC (State of Charge / stare de încărcare a bateriei)

Încărcare la stația de încărcare cu curent alternativ

Bistro pentru pe drum: Vă puteți încărca autovehiculul electric la un număr tot mai mare de stații de încărcare publice. Pentru stațiile de încărcare publice cu curent alternativ există un cablu de încărcare propriu, pe care îl puteți comanda pentru autovehiculul dumneavoastră electric. Și în acest caz sunt valabile următoarele: Prin încuierea autovehiculului, și cablul este încuiat, astfel încât nimeni să nu vă poată întrerupe încărcarea în absența dumneavoastră. 

e-up!: 6 h 12 min    e-Golf: 5 h 20 min    Golf GTE: 2 h 25 min    Passat GTE: 2 h 45 min

Încărcare la stația de încărcare cu curent continuu

Încărcătorul turbo: La așa numitele stații de încărcare CCS (prescurtare pentru Combined Charging System) puteți încărca cu curent continuu. Deoarece la curentul continuu se obțin amperaje mai mari, aici acumulatorul se încarcă semnificativ mai repede. Pentru utilizarea acestor stații de încărcare, modelele e-up! și e-Golf sunt disponibile opțional cu o priză de încărcare CCS specială.

e-up!: 40 min (80%)    e-Golf: 45 min (80%)

Cum comunică mașina mea cu mine?

Stare de încărcare și autonomie

Starea de încărcare și autonomia sunt afișate în mod clar în toate autovehiculele electrice de la Volkswagen, în mai multe locuri. În e-up! (consum de curent în kWh/100 km: 11,7; emisii de CO2 în g/km: 0) și e-Golf (consum de curent în kWh/100 km: mixt 12.7; emisii de CO2 în regim mixt, g/km: 0) de exemplu pe panoul de bord și pe sistemul de navigație, resp. pe afișajul maps + more. Cu aplicația Car-Net e-Remote aveți toate informațiile importante la îndemână și atunci când nu vă aflați în autovehicul.

Interconectat. Cu Car‐Net.

Fiți mai bine informat. Ajungeți mai bine la destinație.

App‐Connect.

App-Connect pune la dispoziție trei tehnologii inovatoare, cu care aduceți aplicațiile de pe smartphone pe ecranul tactil al sistemului dumneavoastră Infotainment.

"Guide & Inform".

Căutați destinații interesante în apropiere de dumneavoastră sau obțineți informații actuale din trafic direct din rețea.

"Security & Service".

Indiferent că este vorba despre planificarea de evenimente service, raportare automată accident, apel de pană sau o instalație de alarmă antifurt online: Asistenții dumneavoastră personali vă ajută în numeroase situații.

e-Remote.

Vă oferă acces comod la funcțiile utile ale modelului dumneavoastră electric. Foarte practic, de pe computer sau, grație aplicației Car-Net și de pe smartphone-ul dumneavoastră.

O privire în interiorul autovehiculului electric.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen