Meniu
Inchidere meniu
Închide

Configurator

Distribuitor

Rezervă online!

Stoc disponibil

Unde pot încărca?

Unde pot încărca?

Mobilitatea electrică ne va defini tot mai mult viața de zi cu zi. Poate în curând și pe a ta. Atunci te vei putea desprinde de vechile obiceiuri și vei constata că multe lucruri au devenit mai simple. Astfel îți poți încărca de exemplu autovehiculul electric în timp ce dormi, lucrezi sau mergi la cumpărături. Numeroasele stații de încărcare de pe drum sau direct de la tine de acasă îți furnizează curentul necesar în orice moment. Și dacă în plus mai folosești și curent ecologic, te deplasezi chiar deosebit de sustenabil și cu un nivel redus de emisii înspre viitor. Sună bine? Chiar este.

Alimentare acasă.

Autovehiculul tău electric se încarcă, în timp ce tu dormi.

Imaginează-ți că urci dimineața în autovehiculul tău electric și pornești plin de energie spre o nouă zi. Căci în timp ce peste noapte tu te-ai odihnit, mașina ta s-a încărcat la rândul ei. Tot ce îți trebuie pentru aceasta este un cablu de încărcare de la rețea opțional. Acesta îți permite încărcarea de la orice priză de uz casnic.

Benzinăria de acasă.

Încărcare la priză:

Dacă îți încarci autovehiculul electric acasă, este mai simplu decât ai crede. Nu trebuie decât să introduci cablul de încărcare în priză și ștecărul de încărcare în autovehiculul tău. Apoi îți încui mașina cu cheia și procedura de încărcare începe imediat. 

Încărcare prin Wallbox:

Dacă deții o casă proprie cu garaj sau carport, cel mai simplu este să instalezi un Wallbox opțional. Procedura de încărcare este la fel de simplă, dar mult mai confortabilă și mai rapidă decât de la priza de uz casnic: Pur și simplu iei ștecărul, îl conectezi, încui mașina, descui din nou - gata Energia este preluată bineînțeles din rețeaua casei și facturată ca de obicei de către furnizorul tău de curent. Mai comod și mai rapid, așa cum îți dorești.

Dacă nu ai o casă a ta, ci ești chiriaș sau locuiești în cadrul unei asociații de proprietari și parchezi pe strada din fața casei, la început încărcarea poate părea mai dificilă, căci o infrastructură publică de încărcare nu există încă în toate cartierele de locuințe. De aceea, cel mai simplu este să încarci la angajator, în măsura în care acesta pune la dispoziție o infrastructură de încărcare corespunzătoare în parcări. Avantajul în acest caz este că tu, în calitate de navetist mediu (de exemplu în cazul unui traseu zilnic de cca 50 km) nu trebuie să încarci decât o dată pe săptămână. Poți face asta cel mai bine în timpul programului de lucru, înainte sau după prânz.

Locuiești în cadrul unei asociații de proprietari cu garaj propriu? Atunci momentan ai nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru a putea instala un Wallbox. Însă și aici, schimbarea se face simțită. Legiuitorul tocmai a demarat modificări al căror rol este să îți faciliteze utilizarea posibilităților avantajoase de încărcare ale instalațiilor comunitare.

Încărcare la locul de muncă.

Autovehiculul tău electric se încarcă, în timp ce tu lucrezi.

Tot mai mulți angajatori se ocupă cu electrificarea în etape a parcului lor auto și a autovehiculelor lor de serviciu. Numeroși angajatori își construiesc o infrastructură de încărcare și le oferă între timp angajaților lor posibilitatea de a-și încărca autovehiculul electric sau plug-in hibrid la o stație proprie a companiei .
Astfel, mobilitatea se schimbă. Angajatorul tău pune deja la dispoziție stații de încărcare în parcarea firmei? Atunci tu, în calitate de navetist pe distanțe scurte, de cca 50 km pe zi, nu trebuie să îți încarci autovehiculul electric decât o dată pe săptămână. Și cel mai bine faci asta în timpul programului de lucru. 

Încărcare la cumpărături.

Rezolvă-ți liniștit cumpărăturile. Mașina ta se alimentează cu curent.

În ziua de astăzi, timpul este valoros. De ce nu te-ai folosi de timpul de încărcare, pentru a-ți rezolva problemele? De exemplu, cumpărăturile. Tot mai multe supermarketuri, moluri și magazine de amenajări își extind succesiv infrastructura de încărcare. Astfel, cu încărcarea parțial chiar gratuită a autovehiculului tău electric, poți acoperi nu numai necesarul de încărcare zilnic, ci poți folosi și timpul unei încărcări în mod eficient. 

Încărcare pe autostradă.

Ieșiți pe următoarea ieșire pentru a încărca.

Ca șofer de cursă lungă, trebuie să îți încarci autovehiculul electric pe autostradă. Vestea bună este că exact în acest domeniu, în următorii 2 ani se vor schimba multe. Infrastructura pentru încărcare rapidă este în curs de construire și extindere. Printre altele, concernul Volkswagen se angajează, ca parte a asociației în participațiune IONITY, fondată împreună cu alți producători de automobile, în construirea unei astfel de infrastructuri pentru încărcare. Și furnizorii de curent investesc la rândul lor tot mai mult în extinderea stațiilor de încărcare rapidă de pe autostrăzi, astfel încât deja într-un viitor previzibil, în numeroase parcări de pe autostrăzi va fi disponibilă o posibilitate de încărcare corespunzătoare.

O rețea extinsă de parcări oferă numeroase libertăți.

Ești pregătit pentru mobilitatea electrică?

Conduci deja un autovehicul electric sau plănuiești să achiziționezi unul? Foarte bine. Căci acum știi că există nenumărate posibilități pentru a-l încărca. Privat, la tine acasă, la garaj sau în Carport. Pe drum, pe autostradă sau la cumpărături, în parcarea din oraș. Oferta de stații de încărcare publice crește tot mai mult, la fel ca și interesul de a le echipa. Căci condusul de autovehicule electrice este viitorul.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen