Meniu
Inchidere meniu

Cum pot plăti?

Plată dintr-o mișcare.

Cu un autovehicul electric ai de la început mai multe posibilități de plată simple și comode: prin aplicație, card de încărcare sau card de credit. Și în curând, datele tale de autentificare vor fi înregistrate în mașina ta. Apoi nu va mai trebui decât să o conectezi la o stație de încărcare. Procedura de plată se derulează automat. Și cel mai bun lucru este: Există stații de încărcare publice, de exemplu în parcările supermarketurilor, iar acolo încărcarea este uneori chiar gratis.

Priză și Wallbox

Dacă îți încarci autovehiculul electric acasă, de la priză sau un Wallbox, vei plăti încărcarea bateriei pe următoarea factură de curent. Mai simplu de atât nu se poate.

Stații de încărcare publice

Și la stațiile de încărcare publice contra cost din oraș sau de pe autostradă plătitul este foarte simplu: Ca șofer al unui autovehicul electric, vei alege un furnizor, care îți facturează curentul cu care încarci. Acest așa numit Mobility Service Provider (MSP) îți oferă un tarif de facturare care se potrivește perfect nevoilor tale - la fel ca în cazul tarifului tău pentru telefonie mobilă: Și aici îți poți adapta opțiunile individuale în funcție de nevoile și consumul tău individual. Dacă la un moment dat, furnizorul tău nu este conectat la o stație de încărcare, o poți totuși folosi prin așa numita încărcare Ad-hoc și poți achita direct la Charge Point Operator (CPO) de ex. cu cardul de credit. 

Tipuri de plată

Pentru decontarea curentului cu care ai alimentat, stația de încărcare trebuie bineînțeles să știe cine ești. În funcție de furnizor, te poți autentifica cu un card de încărcare sau prin intermediul unei aplicații (prin comunicare NFC sau cod QR). Alege pur și simplu ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Decontarea se realizează prin metoda de plată salvată de tine (de ex. decontare prin bancă, PayPal sau card de credit). Sau utilizezi încărcarea Ad-hoc și plătești direct la CPO cu cardul de credit.

Tarifele se calculează încă în cea mai mare parte per unitate de timp, necalculându-se cantitatea de curent cu care s-a încărcat. Acest lucru se întâmplă deoarece până acum numai foarte puține stații de încărcare sunt omologate ca fiind calibrate legal, pentru a înregistra cu precizie cantitățile de curent. Însă în viitor acest lucru se va întâmpla tot mai des, astfel încât pe viitor se va porni mai degrabă de la premisa calculării cantităților de curent.

Plug & Charge (interfață ISO)

Pentru ca procesul de încărcare să fie și mai simplu, în viitor nu va mai trebui decât să conectezi cablul de încărcare și încărcarea va începe. În cazul acestei tehnologii, denumită și Plug & Charge, datele de autentificare sunt memorate o singură dată în mașină. Apoi, stația de încărcare identifică automat cine ești. Foarte practic.

Această tehnică va fi implementată din 2020 și va fi introdusă pas cu pas prin intermediul unui standard certificat ISO , pentru ca în viitor să poți utiliza tot mai multe stații de încărcare Plug & Charge .

Încărcare gratuită

Pe lângă stațiile de încărcare contra cost există în plus și numeroase stații de încărcare publice, de unde poți alimenta gratuit cu curent. De exemplu în parcările marilor supermarketuri sau magazine de amenajări. Astfel, cumpărăturile sunt de două ori mai distractive.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen