Meniu
Inchidere meniu

Cât de departe pot să ajung?

Curentul te duce mai departe.

Familia noastră ID. reprezintă o nouă generație de autovehicule electrice, cu care sunt posibile și distanțe mai mari, cu o singură încărcare a bateriei. Astfel, mobilitatea electrică devine o alternativă atrăgătoare pentru tot mai mulți oameni: fie ei navetiști zilnici, cei care pleacă în concedii scurte sau șoferi de cursă lungă. Iar la noile stații de încărcare rapidă, lucrurile merg deja mai rapid decât ai crede.

Atunci când te gândești la mobilitate electrică, urmează automat întrebarea legată de autonomie. Cât de departe ajung cu o încărcare a bateriei? Cu îmi împart deplasările mai lungi? Unde îmi încarc autovehiculul și cât durează asta? Prin trecerea la mobilitatea electrică îți poți încărca autovehiculul electric pur și simplu în timpul unei scurte pauze, la o stație de încărcare.

Și mai avem încă o veste bună pentru tine: În 2019 vom prezenta noile noastre autovehicule electrice bazate pe platforma modulară de propulsie electrică (MEB). Cu familia ID. vor fi posibile atunci autonomii de cca 330 până la peste 550 km¹⁾ conform noului standard WLTP ‒ în funcție de dimensiunea bateriei și stilul caroseriei respectivului autovehicul.

WLTP înseamnă Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure și este o procedură de testare nouă, unitară la nivel global, care se orientează mai intens asupra comportamentului cotidian de condus.

Navetistul zilnic.

Repede cu copiii la școală și apoi la birou.

Parcurgi zilnic mai multe distanțe scurte? Dimineața duci copiii la școală, apoi mergi la birou și după-amiaza rezolvi cumpărăturile. Dacă circuli cu autovehiculul tău electric cam ca un navetist mediu, parcurgând circa 50 km pe zi, în funcție de dimensiunea bateriei, nu trebuie să îl încarci decât aproximativ o dată sau de două ori pe săptămână. Și poți face asta în mod ideal noaptea, acasă, prin intermediul Wallbox-ului opțional. Astfel, dimineața te poți urca în autovehiculul tău electric încărcat și poți porni plin de energie spre o nouă zi.

Infrastructura pentru stații de încărcare în spațiul public, ca de ex. în parcările supermarketurilor, se extinde tot mai mult. Dacă angajatorul tău le oferă angajaților săi posibilitatea de a încărca autovehicule, aceasta este cea mai bună opțiune. Astfel poți utiliza eficient duratele lungi de staționare la angajator și nu ai nevoie zilnic, la distanțe de navetă normale, decât de 1-2 încărcări pe săptămână.

Plimbări la sfârșit de săptămână și concedii scurte.

Vizită la rude pentru două zile sau un scurt concediu.

De câteva ori pe an efectuezi cu siguranță și deplasări mai lungi cu autovehiculul tău electric. Fie pentru a vizita familia și prietenii, fie pentru a vedea un alt oraș, sau pentru a merge în vacanța de Paște sau în cea de toamnă pentru câteva zile la mare sau la munte. Cu ID., chiar și pe autostrăzi se pot obține, pe baza opțiunilor de baterii mai mari, autonomii reale de circa 400 km²⁾ .

Numeroase destinații pe distanțe medii, ca de exemplu în vacanța de Paște, le vei putea parcurge așadar fără a încărca sau numai cu o încărcare scurtă în timpul pauzei de cafea . Astfel, comportamentul tău în călătorii nu trebuie să se schimbe cu nimic pentru astfel de trasee, căci și acum te oprești cu siguranță pentru o pauză sau două.

Cel plecat în concediu.

Pe distanțe mai lungi luați o pauză și încărcați.

Știai că pentru o distanță lungă, de circa 1.000 km, nu trebuie să îți încarci autovehiculul electric decât de trei până la maxim patru ori? Astfel pot fi parcurse și distanțe mai lungi. Și până la urmă sincer - împotriva unei pauze pentru întins picioarele, pentru o gustare savuroasă sau o cafea fierbinte nu are nimeni nimic de obiectat.

Dacă totuși există uneori o porțiune pe care nu dorești să o parcurgi cu autovehiculul tău electric, poți închiria un autovehicul cu propulsie convențională ca soluție de mobilitate auxiliară în condiții speciale − în Austria, în cazul finanțării în leasing prin Porsche Bank, gratuit pentru până la 30 de zile − de la partenerul nostru Europcar, de oriunde din lume. Mai multe informații obțineți de la partenerul dumneavoastră VW pentru autovehicule electrice. Valabil pentru clienții persoane fizice și juridice. Excepție fac clienții de flote și autoritățile.

Autonomie mare. Flexibilitate mare.

Când te gândești la mobilitatea electrică?

Conduci deja un autovehicul electric sau plănuiești să achiziționezi unul? Foarte bine. Căci acum știi că autonomia autovehiculelor electrice este mai mare decât credeai. Indiferent dacă este vorba despre distanțe scurte sau lungi, de deplasări zilnice sau de călătorii în concediu - de acum ești la fel de flexibil ca și un proprietar de mașină pe benzină sau motorină. Deosebit de practic este faptul că pe drum poți găsi în orice moment, rapid și comod următoarea stație de încărcare, prin intermediul sistemului tău de navigație. În special pentru că oferta de stații de încărcare publice devine tot mai mare.

Ups!
Browserul dvs. nu pare sa fie actualizat. Posibil ca din aceasta cauza site-ul nostru sa nu functioneze optim. Majoritatea browserelor (dar nu și MS Internet Explorer 11 sau mai vechi) functioneaza insa bine.

Va recomandam sa actualizati browserul dvs.!
Cea mai recenta versiune poate asigura o experienta pozitiva pe internet.

Va multumim pentru vizita
Echipa Volkswagen