Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Drumul spre condusul autonom. Luaţi loc, selectaţi destinaţia şi relaxaţi-vă. Automobilul preia toate sarcinile şoferului. Un vis pentru viitor? Cu siguranţă! Dar unul care în curând se va transforma în realitate. Deoarece noi lucrăm zi de zi la această viziune. IQ.DRIVE înseamnă pentru Volkswagen totalitatea sistemelor inteligente de asistenţă a şoferului. În prezent şi în viitor. Dezvoltăm idei inovatoare, concentrându-ne pe confort şi siguranţă. În prezent, sistemele noastre de asistenţă a şoferului pot ajuta la prevenirea accidentelor, pot simplifica viaţa de zi cu zi şi mobilitatea. Deci, viitorul a început deja de demult.

Pregătiţi-vă pentru o nouă eră a mobilităţii. Dacă sistemele vor face totul în locul dumneavoastră, condusul va fi şi pe viitor o plăcere? Un băieţel se întreabă ce anume îi va rezerva viitorul, dacă încă de azi, pe drumuri circulă tehnologii atât de avansate.

Start Video

Travel Assist.

Trecem pe banda viitorului.1)

Vedeţi pe exemplul sistemului opţional Travel Assist, cum tehnologia inovatoare vă ajută să conduceţi mai simplu. Deoarece cu acest sistem, condusul asistat devine realitate şi devine mai confortabil. Trebuie doar să acţionaţi semnalizarea şi, când banda alăturată va fi liberă, Travel Assist va prelua manevra de schimbare a benzii, în anumite limite specifice sistemului. Cu IQ.DRIVE, vă puteţi deja bucura de viitor, la bordul a numeroase modele Volkswagen!

 

Sistemul opţional Travel Assist poate fi activat simplu, prin intermediul butonului aferent de pe volanul multifuncţional. După ce a fost activat, sistemul poate accelera şi poate menţine maşina pe banda sa de rulare. Totodată, poate păstra distanţa faţă de vehicule care se deplasează în faţă, pe acelaşi sens. "Travel Assist" poate, de asemenea, schimba banda în locul dumneavoastră, pe şoselele cu mai multe benzi, datorită funcţiei de asistare a manevrelor de schimbare a benzii de rulare. Acţiunea este executată începând din momentul în care aţi acţionat semnalizarea.  Şi, desigur, doar când banda este liberă. Iar dacă interveniţi, veţi prelua imediat din nou controlul deplin, responsabilitatea aparţinându-vă în totalitate.

Parcarea telecomandată.

Parcaţi cu smartphone-ul.1)

Vă puteţi parca maşina simplu şi confortabil, folosind doar o aplicaţie şi tehnologia IQ.DRIVE. Asistentul opţional pentru parcare Park Assist Plus cu funcţie de telecomandare vă manevrează maşina pe locul de parcare. Fără niciun stres din partea dumneavoastră. De fapt, puteţi chiar să ieşiţi din maşină, înainte ca manevra de parcare să înceapă. Apoi, puteţi să daţi o comandă simplă de start, din aplicaţia smartphone-ului.

 

Vă chinuiaţi să ieşiţi din maşină, pentru că găseaţi locuri de parcare doar pe spaţii înghesuite între maşini sau stâlpi? Nu mai este cazul! Acum vă puteţi parca automobilul Volkswagen cu smartphone-ul. Folosind asistentul opţional pentru parcare cu funcţie de telecomandare, automobilul dumneavoastră va fi manevrat simplu pe locul de parcare îngust, prin intermediul aplicaţiei aferente pentru smartphone, în anumite limite specifice sistemului.  

Asistentul porneşte automat motorul în urma comenzii şi parchează automat maşina. Nici măcar nu mai trebuie să fiţi în maşină. Puteţi să observaţi procesul din exterior.

Emergency Assist.

Vă ajută încă înainte să aveţi nevoie de ajutor.

Prioritatea noastră principală este siguranţa dumneavoastră: de aceea, am dezvoltat sistemul opţional Emergency Assist. Este vorba de asistentul dumneavoastră personal de salvare, în cazul unei situaţii medicale de urgenţă. Imediat ce sistemul detectează lipsa activităţii şoferului, este iniţiat un program de siguranţă. Şocuri scurte sunt aplicate frânelor, avertizând şoferul şi pasagerii, alături de alertele sonore şi luminoase. Dacă nu se înregistrează niciun răspuns, sub forma unei intervenţii, maşina va fi oprită, în anumite limite specifice sistemului. Cu IQ.DRIVE, vă veţi simţiţi în siguranţă, indiferent unde anume veţi conduce.

 Sistemul opţional Emergency Assist este declanşat dacă şoferul nu este activ, adică atunci când acesta nu intervine asupra volanului sau a pedalelor de frână sau acceleraţie. În acest caz, şoferului i se solicită să preia controlul asupra automobilului prin semnale acustice, optice şi haptice, sub forma unor impulsuri aplicate frânelor.

 

Dacă şoferul nu reacţionează la aceste semnale, sistemul opţional Emergency Assist menţine maşina pe banda sa de rulare, activează luminile de avarie şi reduce treptat viteza, până la oprirea completă a maşinii. Emergency Assist reacţionează când în faţă se deplasează pe acelaşi sens autovehicule cu o viteză mai mică şi, datorită funcţiei confort de frânare, sporeşte puterea de decelerare, pentru a preveni coliziunile cu vehiculele din faţă Dacă coliziunea este iminentă, intervine sistemul opţional Front Assist. Dacă zona în care se află maşina o permite, maşina este manevrată pe banda de la marginea carosabilului şi este oprită acolo, în funcţie de model. Pe parcursul întregului proces, controlul automobilului poate fi redobândit în price moment, prin intervenţia asupra volanului sau a pedalei de acceleraţie.

 

Tempomatul adaptiv ACC.

Vă ajută să avansaţi în traficul congestionat.

Nimeni nu se bucură de ambuteiaje. Dar, cu Tempomatul adaptiv ACC (Adaptive Cruise Control), puteţi să vă relaxaţi, chiar şi atunci când traficul vă este potrivnic. În combinaţie cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje, ACC vă poate încetini automobilul până la oprirea pe loc, în anumite limite specifice sistemului şi apoi poate începe să urmeze din nou automat vehiculul din faţă, când acesta începe din nou să se deplaseze. Cu IQ.DRIVE, puteţi să vă bucuraţi de timpul pe care probabil altfel l-aţi irosi în trafic.

 

Tempomatul adaptiv ACC (Adaptive Cruise Control) vă ajută să menţineţi viteza maximă setată anterior2), precum şi distanţa faţă de vehiculul din faţă.1) La anumite modele şi în combinaţie cu Sign Assist, ACC include şi asistenţă privind viteza şi virajele. Sistemul poate ajuta la evitarea încălcărilor limitelor de viteză, preluând limitările de viteză impuse de lege.1) De asemenea, sistemul ajustează viteza maşinii în viraje, intersecţii şi giratorii, în baza datelor sistemului de navigaţie.1) Astfel creşte confortul la condus şi se reduce consumul de combustibil.

1) În anumite limite ale sistemului.

2) Până la max. 210 km/h, Touareg până la max. 250 km/h.

Viitorul IQ.DRIVE.

Dezvoltăm azi ideile de mâine.

IQ.DRIVE face ca progresul tehnic să devină tangibil în multe privinţe, oferind totodată perspective asupra viitorului mobilităţii. Este un viitor în care ambuteiajele şi accidentele pot deveni o chestiune de domeniul trecutului. Pentru noi, condusul asistat reprezintă încă un pas pe drumul spre condusul autonom de mâine.

1) In der Entwicklung

2) Bis max. 210 km/h, Touareg bis max. 250 km/h

3) Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Die in dieser Darstellung gezeigten Fahrzeuge und Ausstattungen können in einzelnen Details vom aktuellen deutschen Lieferprogramm abweichen. Abgebildet sind teilweise Sonderausstattungen gegen Mehrpreis. Die Angaben beziehen sich nicht auf ein einzelnes Fahrzeug und sind nicht Bestandteil des Angebots, sondern dienen allein Vergleichszwecken zwischen den verschiedenen Fahrzeugtypen.