Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Unde pot încărca maşina?

Unde pot încărca maşina? Mobilitatea electrică va juca un rol tot mai important în cotidianul nostru. Este foarte posibil să ne schimbe curând vieţile. Atunci veţi putea scăpa de anumite obiceiuri învechite şi vă veţi da seama că multe lucruri au devenit mai simple. De exemplu, vă puteţi încărca automobilul electric în timp ce dormiţi, munciţi sau faceţi cumpărături. Numeroasele staţii de alimentare disponibile peste tot sau opţiunile pentru acasă vă vor asigura în permanenţă energia necesară. Iar dacă folosiţi curentul produs din surse regenerabile, veţi străbate drumul viitorului şi mai sustenabil, cu emisii şi mai reduse. Sună bine? Este bine!

Încărcarea de acasă.

Vă puteţi încărca automobilul electric în timp ce dormiţi.

Imaginaţi-vă că urcaţi dimineaţa în maşină şi vă începeţi ziua cu energia la maximum. În timp ce v-aţi odihnit pe parcursul nopţii, maşina dumneavoastră s-a reîncărcat. Aveţi nevoie doar de cablul opţional de încărcare pentru priză. Acesta vă permite să vă încărcaţi maşina de la orice priză casnică uzuală/Schuko.

O staţie de încărcare la dumneavoastră acasă. 

Încărcarea de la priză:
încărcarea maşinii este mult mai simplă decât v-aţi putea imagina. Trebuie doar să puneţi cablul în priză şi să introduceţi celălalt capăt în conectorul maşinii. Încuiaţi maşina cu cheia şi procesul de încărcare va începe pe loc. 

Încărcarea de la un Wallbox: 

dacă aveţi o casă cu garaj sau loc de parcare acoperit, cea mai simplă variantă este să instalaţi un Wallbox. Procesul de încărcare este la fel de simplu ca de la o priză casnică uzuală/Schucko, dar este mult mai confortabil şi rapid: trebuie doar să luaţi conectorul, să-l conectaţi la maşină, să încuiaţi maşina, să o descărcaţi şi sunteţi pregătit de drum! Curentul electric provine, desigur, din reţeaua dumneavoastră de alimentare casnică şi va fi facturat ca de obicei de către furnizorul dumneavoastră. Încărcare mai rapidă şi mai confortabilă - soluţia perfectă pentru dumneavoastră.

Dacă locuiţi într-un imobil închiriat sau într-un apartament dintr-un bloc de locuințe şi parcați afară, pe stradă, poate că încărcarea vi se pare iniţial mai complicată, deoarece în prezent încă nu avem o infrastructură de încărcare care să acopere toate zonele rezidenţiale. În acest caz, cea mai simplă opţiune este să încărcaţi la serviciu, dacă aveţi acolo staţii potrivite în parcare. Avantajul acestei opţiuni, dacă parcurgeţi aproximativ 50 de kilometri pe zi, este că va trebui să încărcaţi doar o dată pe săptămână. Puteţi astfel încărca maşina dimineaţa sau după-amiaza, cât sunteţi la serviciu.

Încărcaţi la serviciu.
Faceţi cumpărăturile în timp ce se încarcă maşina.
Încărcaţi la serviciu.

Vă puteţi încărca automobilul electric în timp ce lucraţi.

Tot mai mulţi angajatori din Europa îşi electrifică treptat flotele de automobile. Mulţi angajatori instalează infrastructura necesară pentru încărcare şi le oferă acum angajaţilor opţiunea de a-şi încărca maşinile sau automobilele hibride plug-in la staţia de încărcare a companiei.
Toate aceste aspecte schimbă mobilitatea. Poate că angajatorul dumneavoastră are deja puncte de încărcare în parcarea companiei? Dacă aveţi de parcurs distanţe de până la 50 km zilnic, veţi avea nevoie să vă încărcaţi maşina electrică doar o dată pe săptămână. Soluţia ideală este să faceţi acest lucru în timpul programului de lucru.  

Faceţi cumpărăturile în timp ce se încarcă maşina.

Rezolvaţi-vă treburile cotidiene în timp ce vi se încarcă automobilul.

Timpul este atât de valoros în zilele noastre. De ce să nu petreceţi timpul necesar încărcării pentru a rezolva treburile uzuale? Aţi putea merge la cumpărături, de exemplu. Tot mai multe supermarket-uri, mall-uri şi chiar magazine de mobilă instalează treptat infrastructura necesară pentru încărcare. Aceasta înseamnă că vă puteţi încărca maşina (uneori chiar gratuit) şi puteţi folosi optim timpul acesta. 

Reţeaua extinsă de încărcare vă oferă mai multă libertate.

Sunteţi pregătit pentru mobilitatea electrică?

Conduceţi deja o maşină electrică sau vă gândiţi să vă cumpăraţi una? Excelent! Acum ştiţi că aveţi la dispoziţie nenumărate opţiuni pentru încărcare. Fie de acasă, din garaj sau de pe locul de parcare acoperit, de pe autostradă, din parcarea de la serviciu sau de la centrul comercial: numărul staţiilor de încărcare este tot mai mare şi interesul de a instala astfel de stații creşte tot mai mult. Pentru că automobilele electrice reprezintă viitorul transportului pe şosea!