Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Împreună pentru o mai bună protecţie a mediului


Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre. Pentru a putea atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris, trebuie să reducem emisiile de CO₂ din domeniul transportului.

Fireşte, şi noi ne asumăm responsabilitatea în această privinţă. Cu scopul final de a crea o flotă compusă în întregime din automobile electrice, Volkswagen investeşte într-o abordare ce implică toate ariile, urmărind un viitor al mobilităţii nu doar electrizant, ci şi sustenabil.

Pe drumul spre mobilitatea neutră ecologic

Autovehiculele electrice au un consum de energie extrem de eficient. Ştiaţi că, cu aceeaşi cantitate de energie, puteţi ajunge de 3 sau chiar 4 ori mai departe cu un automobil electric, decât cu unul cu motor cu ardere internă? Dar, pe drumul spre mobilitatea electrică, există totuşi câteva provocări, pe care ne-am dori să le soluţionăm împreună cu tine:

pe de o parte, fabricarea autovehiculelor electrice şi mai ales a bateriei acestora impune un consum mai mare de energie decât fabricarea autovehiculelor cu motor cu ardere internă. Pe de altă parte, potenţialul de economisire în faza de utilizare a automobilului depinde de tipul de energie pe care îl vei folosi pentru a-ţi încărca maşina.  

Hartă, comparaţie a autonomiei autovehiculelor electrice cu cea a autovehiculelor cu motor cu ardere
În faza de utilizare a automobilului te susţinem cu mai multe opţiuni de încărcare cu curent ecologic, pentru a te ajuta să îţi reduci şi mai mult amprenta de carbon.

Pentru a ne asigura că necesarul mai mare de energie pentru producţie nu creşte amprenta de carbon a maşinii tale, ne-am stabilit obiectivul de a fi primul producător care să livreze o maşină neutră din punct de vedere ecologic, şi anume noul ID.3. Astfel, vei putea porni la drum cu o balanţă mai bună a emisiilor de CO₂.

Ce anume facem pentru a proteja mediul

Emisiile sunt generate pe parcursul întregului ciclu de viaţă al automobilului electric.
Pentru a le reduce în manieră sustenabilă, noi urmăm acest principiu:

în primul rând evităm emisiile acolo unde este posibil, în al doilea rând le reducem pe cele care pot fi reduse şi în cele din urmă, le compensăm pe cele ce nu pot fi evitate, prin proiecte de protejare a mediului înconjurător.

Abordarea noastră ce vizează toate domeniile începe cu măsuri de creştere a eficienţei energetice şi cu utilizarea de energie verde la unitatea noastră de producţie din Zwickau. De asemenea, furnizorii noştri sunt obligaţi să utilizeze energie electrică verde la producţia acumulatorilor. 

Emisiile ce nu pot fi evitate în faza de producţie vor fi reduse pas cu pas, iar cele ce nu pot fi evitate vor fi compensate prin proiecte certificate de protecţie a mediului. Aceste măsuri ne vor ajuta să ne atingem obiectivul de a ne livra automobilele ID.3 cu o amprentă neutră 100% din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

Pentru ca şi tu să poţi conduce neutru ecologic în faza de utilizare a automobilului electric, îţi oferim o gamă largă de opţiuni care îţi permit să îţi încarci maşina cu energie verde acasă, în oraş şi oriunde între oraş şi casă.