VW Touran: Blue­Mo­tion Tech­no­lo­gy

 

Exteriorul modelului Touran nu este doar plăcut la vedere: la conceperea designului a fost acordată o atenţie specială îmbunătăţirii coeficientului de aerodinamicitate. Optimizările aerodinamice asigură direcţionarea cât mai avantajoasă a aerului în maşină şi în jurul acesteia.

Celelalte optimizări BlueMotion Technology sunt mai puţin vizibile, însă extrem de eficiente: astfel, de exemplu, energia eliberată la frânare este stocată în acumulatorul automobilului. Acest proces este numit recuperarea energiei de frânare. Astfel, motorul trebuie să folosească mai rar energie pentru reîncărcarea acumulatorului.  

Iar când motorul nu este necesar, de exemplu la oprirea la semafor sau în timpul aşteptării la o trecere de cale ferată, funcţia Start-Stop opreşte automat motorul. Imediat ce acţionaţi ambreiajul, motorul porneşte din nou şi vă puteţi continua drumul ca de obicei.

La modelele Touran echipate cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje, din gama de dotări pentru economisirea carburantului face parte şi funcţia de rulare liberă. Aceasta decuplează motorul imediat ce luaţi piciorul de pe acceleraţie. Cum astfel nu se mai pierde energie cinetică la turaţie mare, automobilul poate rula corespunzător în continuare, fără să fie utilizat combustibil. Dacă frânaţi sau acceleraţi, motorul menţinut la ralanti este din nou cuplat.

 

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Touran O nouă dimensiune, pe măsura oricărei provocări.