La parcare vă ajută şi urechile.

Asistentul pentru parcare şi Rear View

Cât loc o mai fi? Asistentul opţional pentru parcare facilitează manevrele de parcare pe locurile cu vizibilitate restrânsă, avertizându-vă sonor. Este posibil datorită senzorilor din faţa şi din spatele automobilului. Astfel, puteţi fi avertizat dacă maşina riscă să se ciocnească de obstacole. Avertizările pot consta în semnale sonore, sau distanţa poate fi afişată pe ecranul sistemului multimedia.¹

Sistemul inclus, Manoeuvre Assist, este o funcţie adiţională nouă a asistenței pentru parcare. La deplasarea în marşarier cu viteze de până la 10 km/h, sistemul poate contribui la evitarea unei coliziuni sau la reducerea gravităţii impactului, iniţiind frânarea de urgenţă. Puteţi activa funcţia Manoeuvre Assist şi la deplasarea înainte, acţionând butonul corespunzător. În cazul în care în faţa automobilului se află un obstacol, sistemul poate, de asemenea, frâna automat, dacă nu reacţionaţi la semnalele acustice ale asistentului pentru parcare. La linia de echipare Highline, asistentul practic pentru parcare cu funcţia Manoeuvre Assist este o dotare standard.

Camera video retrovizoare "Rear View", oferită ca dotare opţională, vă ajută să aveţi totul în vedere la deplasarea în marşarier. Pe display-ul sistemului multimedia va fi afişată zona acoperită de camera video din spatele maşinii. Rear View trasează de asemenea linii ajutătoare, care vă permit să apreciaţi mai bine distanţele.

¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

 

Lăsaţi maşina să se parcheze singură.

Park Assist

Asistentul pentru parcare Park Assist vă poate ajuta foarte mult: sistemul monitorizează ambele margini ale drumului în timpul deplasării, pentru a găsi locul de parcare potrivit pentru dumneavoastră. Distanţa faţă de marginea drumului poate fi între 0,5 şi 1,5 metri, iar viteza maximă de 40 km/h.

Park Assist controlează automat direcţia pentru a aduce maşina pe locurile de parcare paralele şi perpendiculare şi are chiar capacitatea de a direcţiona maşina pe locuri de parcare strâmte.¹ Dumneavoastră trebuie să vă ocupaţi doar de acceleraţie, ambreiaj şi frânare, în timp ce funcţia Manoeuvre Assist vă ajută cu restul: dacă automobilul detectează un obstacol în spate şi dumneavoastră nu reacţionaţi la avertizările sonore ale senzorilor pentru parcare, funcţia Manoeuvre Assist poate împiedica coliziunea cu obstacolul, intervenind automat supra frânelor.

¹ Vă rugăm să aveţi în vedere că toate sistemele acţionează în anumite limite tehnice şi că în continuare se impune ca şoferul să conducă preventiv şi cu atenţie.

 

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Polo