Ajutorul dumneavoastră în situaţiile dificile.

Emergency Assist.

Funcţia opţională Emergency Assist se activează când sistemul nu detectează nicio activitate a şoferului şi dacă acesta nu reacţionează nici în urma unei avertizări emise de sistem. Adică dacă şoferul nu mişcă volanul, nu accelerează sau frânează. În astfel de cazuri, sistemul încearcă să reactiveze şoferul prin acţionarea scurtă a frânelor, prin sunete de avertizare, acţionarea luminilor de avarie şi deplasarea şerpuită în cadrul benzii de rulare. Astfel sunt avertizaţi şi pasagerii, precum şi ceilalţi participanţi la trafic. Dacă nici apoi nu se preia controlul asupra volanului, automobilul va fi direcţionat pe banda de rulare din dreapta, cu ajutor asistentului de schimbare a benzii de rulare Side Assist, iar apoi va fi oprit în mod controlat. Toate acestea permit împiedicarea producerii unui accident, în anumite limite ale sistemului.

Sistemul de protecţie proactivă a ocupanţilor poate identifica, în anumite limite ale sistemului, situațiile de risc, cu potenţial ridicat de accident şi poate iniţia automat anumite măsuri. Astfel, geamurile şi trapa vor fi închise aproape complet, cu excepția unei mici fante, care are rolul de maximizare a efectului airbag-urilor pentru cap şi laterale. În doar câteva fracţiuni de secundă, centurile de siguranţă vor fi întinse, pentru a fixa şoferul şi pasagerul din faţă pe scaune. Când pericolul trece, centurile de siguranţă vor fi din nou detensionate, iar geamurile laterale şi trapa pot fi din nou deschise.

 

Anumite autovehicule din imaginile de pe această pagină web sunt echipate cu dotări opţionale, disponibile contra cost. Toate informaţiile cu privire la dotări şi datele tehnice reprezintă informaţii cu titlu informativ, fără a genera obligaţii ferme. Este rezervat dreptul de a efectua modificări ulterioare. Toate preţurile afişate sunt preţuri recomandate, inclusiv TVA şi sunt supuse modificărilor.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă
Inchidere meniu

Forma urmează fascinația. Arteon.